Trabzonspor taraftarı için spor müsabakaları ikiye ayrılır. Fenerbahçe ile olanlar ve diğerleri olarak.

Demem o ki; Trabzonspor hedefinden uzaklaşmış dahi olsa Fenerbahçe müsabakalarına bir başka konsantre olur. Bu tersi içinde söylenebilir. 2020-21 sezonunda lider Trabzonspor’un 20 puan gerisindeki Fenerbahçe 10-15 bin kişiyi Kadıköy’e getiremezken Trabzonspor müsabakasını kapalı gişe oynamış, 10 kişi kalmasına rağmen ciddi bir direnç göstermişti.

Bunların hepsi derbi kültürünün sonucu, büyük müsabakanın gereğidir.

Bu rekabetin Trabzonspor’un şampiyonluk mücadelelerinin kahır çoğunluğunun Fenerbahçe ile atbaşı geçmesinin etkisi olduğu gibi 2011’de olduğu gibi alinterimize el uzatmalarının da katkısı vardır.

Müsabakanın ehemmiyetine bu kadar atıf yeter sanırım şimdi geçelim gecenin müsabakasına;

Abdullah hoca uzun süredir stoper oynattığı Mendy’yi orjinal bölgesi olan  orta sahaya monte etmiş. Enis Bardhi’yi yedeğe çekip Pepe’yi ikinci bir santrafor gibi oyuna dahil etmiş.

Fenerbahçe maça daha iyi başlayan taraftı. Ön alan baskısı ile Trabzonspor’un ayağa pasla çıkmasını engelleyen sarı lacivertli oyuncular kaptıkları toplarla da tehlike yarattılar. Daha ilk çeyrek dolmadan Fred ile uzak sayılabilecek bir mesafeden golü de buldular.  Golden sonra tempo biraz düşse de oyunun kontrolünün Fenerbahçe’de olduğunu söyleyebiliriz.

Trabzonspor’un ilk ciddi gol girişiminde dakikalar 36’yı gösteriyordu. Pepe’nin gol pasında araya giren Ferdi net bir golü önleyerek skora denge gelmesine mani oldu.

İlk yarının uzatmalarında günün yıldızı Fred bir gol daha atarak takımını 2-0 önde soyunma odasına götürmeyi başardı.

İkinci yarıya Avcı bir oyuncu değişerek başladı. fernandes’i dışarı alıp Mendy’i stopere çekti ve Enis Bardhi’yi orta sahaya yerleştirdi.

Fenerbahçe’nin 2-0 önde olmanın rehaveti ile iyice geri yaslanması Trabzonspor’un daha etkili görünmesine sebep oldu. Ön alanda daha fazla topla buluşan Bordo Mavili oyuncular etkili hücumlar gerçekleştirdi.

Gol geliyorum diyordu. Enis Bardhi klas bir serbest vuruş golüyle bozduğu gol orucunu Trezequet penaltı ile taçlandırdı ve skor dengeye geldi (2-2)

Tam oyun Trabzonspor’un kontrolüne geçmişken hakem gözü önündeki faülü vermeyerek  Fenerbahçe adına bir gol yarattı  ve skor Fenerbahçe lehine döndü (2-3).

Hakemin Denswil’in suratına vurulan tekmeye vermediği kırmızı kartı da notlarımıza düşelim.

Maç Trabzonspor’a dönmüştü ki hakem devreye girdi.

Sosyal medyada sıkça kullanılan hakem joker hakkını kullanan Fenerbahçe hakemle 3 puanı aldı götürdü dersek yerinde bir tespit olur.

İlk yarı hiçbirşey oynamadık ama İkinci yarı için mağlubiyeti haketmedik diyebiliriz.

Geçmiş olsun fırtına