‘Karagümrük yanıyor herkes benden biliyor ‘sözleri Karagümrük müsabakalarında dilimize pelesenk olan bir nakarattır.

Bu müsabakayı tarif etmek için de bence en doğru tanımlama bu olur kanaatindeyim. Trabzonspor’un yenilmesi ve üçüncülüğü kaybetmesi ayrı bir yangın, Karagümrük’ün yenilmesi ve düşme korkusunu derinden hissetmesi ayrı bir yangın.Velhasıl maç önünden baktığımızda kaybedeni ateş alacak bir müsabakaydı diyebiliriz

Şimdi geçelim gecenin müsabakasına;

Onuachu’nun yokluğunda Enis Destan Hocanın hışmına uğramış,Pepe’yi santrafor olarak sahada gördük.Stoperler zaten uzun süredir Hocanın gözüne girmeyi başaramadı stoper mevkiinde ön libero Mendy oynamaya devam ediyor. Uğurcan sakat mı, küskün mü, yoksa kızağa mı çekildi, o da bir başka muamma. 

Velhasıl Abdullah Avcı orijinal mevkisi dışında oynayan savunma ve hücum hattıyla çıktı Karagümrük müsabakasına.

Bir buçuk stoperle oynayan Bordo Mavili ekip ilk kenar ortasında golü kalesinde gördü. Orijini stoper olmayan oyuncularla sahaya çıkınca yüksek toplarda zafiyet yaşanması da futbolun doğası zaten.  

Golden sonra ise Trezequet ve Visca’nın getirdiği toplarla rakip üzerinde ciddi bir baskı kuruldu.Her dakika artan baskının golü getirmesi de gecikmedi ve ilk yarı bitmeden skora denge geldi. Golden sonra da ilk yarının sonuna kadar etkili olan tarafın Trabzonspor olduğunu söyleyebiliriz.

İkinci yarıya da daha etkili başlayan tarafın Trabzonspor olduğunu söylemeliyiz.İkinci yarının hemen başlarında Umut Güneş ve Eren Elmalı ile iki net gol pozisyonu aut ile sonuçlandı. Gol geliyorum diyordu sanki. 61nci dakika şovu yeni tamamlanmıştı ki, Mendy’nin akıl dolu pasını Visca ortaya kesti ve savunmanın ters vuruşunda Fırtına (2-1) öne geçirdi.

Bu gol sonrası rakibin direnci kırıldı ve megastar Pepe sahne aldı. Önce Trezequet’e bir gol attırdı, sonra da Trezequet’in asistinde bir gol attı ve bir anda skoru 4-1’e getirdi.

Skor 4-1’e gelince Abdullah Hoca Fenerbahçe maçını düşünerek bir dizi değişiklik yaptı. Pepe’yı dışarı alıp Fernandes’i sahaya sürdü. Bu değişikli sonrası Fernandes stopere geçince Mendy orijinal bölgesine yani orta sahaya geri döndü. 

Uzatmalara da bir gol sığdıran Abdullah Avcı’nın öğrencileri haftayı 5 gollü bir galibiyetle, 3 puanla geçmeyi bildi.

Uzun süredir özlediğimiz gollü, pozisyon vermeyen, aksiyonu bol bir müsabaka olarak tribüne gelmeyenleri kıskandıran bir maç oldu diyebiliriz..

Tebrikler çocuklar