Mevzuu Trabzonspor oldu mu hafızama üç önemli fotoğraf karesi gelir. Bunlardan bir tanesi Galatasaray Stadyumu’nda Salih Dursun’un hakeme gösterdiği kırmızı kart, bir diğeri Şükrü Saraçoğlu Stadı önünde İbrahim Hacıosmanoğlu‘nun toplanan kalabalığa karşı arabasının üzerine çıkarak “Şikeyi başkanınıza sorun” dediği sahne, bir diğeri de Beşiktaş’a imza atarken Fatih Tekke’nin “Ben Trabzonsporluyum” dediği fotoğraf karesidir.

Az daha unutuyorum bir kare daha var. O da; Hamsik’in “We Are the Champions” eşliğinde şampiyonluk kutlamaların için platforma çıktığı an.

Bu dört resim karesi Trabzonspor dendiği her anda aklıma gelir, gözlerim dolar. İşte bu karelerden bir tanesinin baş aktörü Fatih Tekke’nin  Alanyaspor’una misafir olduk dün gece.

Maç öncesi bana sorsalar kim kazansın diye, Fatih Tekke kaybetmesin ,Trabzonspor kazansın derdim. Ne yazık ki iki tarafın kazanma şansı yok, biri kaybedecek ve birisi kazanacaksa kazananın tabi ki Trabzonspor olmasını isterdim. Bununla birlikte günün birinde Fatih Tekke’nin yanıp tutuştuğu Bordo Mavili renklere teknik direktör olarak döneceğinden zerre şüphem yok.

 Duam da bu, fikrim de..

Şimdi gelelim gecenin maçına

Maç tempolu bir oyun başlangıcına sahne oldu. İki tarafın da oynamak istediği, gol düşündüğü dakikalarda golü bulan taraf ev sahibi Alanyaspor oldu. Gol sonrası Trabzonspor baskısını artırsa da bir türlü gol bulamadı. Gol geliyor sinyalleri veriyordu ki; böyle bir golü ancak Trabzonspor yer denilecek türden bir gol gördük kalemizde.

 Uğurcan ile Denswil’in anlaşmazlığında fark ikiye çıktı.

Fark ikiye çıktıktan sonra Trabzonspor Enis Destan ile iki net gol pozisyonundan faydalanamadı ve bu skor ilk yarının skoru oldu.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf ev sahibi Alanyaspor oldu.Rakip öyle pozisyonlara girdi ki şansımız yaver gitmese ilk on dakikada fark dörtte çıkabilirdi. Abdullah Hocanın taktik değişiklikleri, Fatih Hocanın mecburiyetten yaptığı değişiklikler derken oyunun ritmi sonlara doğru iyice düştü.

Fatih Tekke’nin Alanyaspor’u geriden akıllı ısrarlı oyunu Trabzonspor’un hücum  sürekliliği yaratmasının da önüne geçti. Ön alan baskısını rahat kıran Akdeniz ekibi bu sürede bir gol daha buldu ve farkı üçe çıkardı. Son dakikalarda Pepe ile bir tabiri caizse bir şeref golü bulduk onu da ekleyelim.

Sonuç olarak her mağlubiyete bir mazeret üreten, oyunu geliştirmek yerine skorun arkasına sığınan Abdullah Avcı kaybetti,sorumluluk alan, oyuna yatırım yapan, düşme potasından aldığı takımı yukarılara taşıyan Fatih Tekke kazandı.

Son olarak 3 ile kurtulmamız da bir şans beş de olabilirdi, hatta daha fazla da!

Geçmiş olsun Fırtına