Ankara’da Külliye’de ki buluşmanın ardından İstanbul’a geldim.
 
Bir dizi ziyaret gerçekleştirdik.
 
Ümraniye’de Fevzi Hoca’dan başladık.
 
Fevzi Hoca hemşeri canlısı dosttur.
 
Müdürü Ömer Bey ve TİAB’ın Genel müdürü Kenan Malkoç’la oturduk.  Malkoç kendisini tarif ederken ben orman bekçisiyim diyor!
 
Ardından Trabzonlu İş Adamları Ve Bürokratlar Derneği’nin dönem başkanı Orhan Akçay ile buluştuk.
 
Trabzon Park muhteşem. Sadece gidip görmekle değil o ormanlık alanı gezmekle anlaşılabilir.
 
Buradan Atalay Şahinoğlu’na bir kez daha hürmetlerimi sunuyorum. Şahinoğlu, Trabzon’u bir bütün düşünün makam mevki peşinde olmayan çok değerli bir isim.
 
Geçen yıllar içerisinde kendisinden istenilen ölçüde yararlanabildiğimizi sanmıyorum.
 
TİAB’ın Başkanı Orhan Akçay işine dört elle sarılmış. Rahat. Ürettiği için ekonomik bir sıkıntısı olmayan isim. Hem zamanını hem ekonomisini TİAB’ın eğitimde sanatta daha güzel işler yapması için harcayabiliyor.
 
Önümüzdeki günlerde aralarında Trabzonlu ünlü ressamların bulunacağı sergi Trabzon Park’ta açılacak.
 
Ümraniye’de bir başka durağımız da Köprübaşılılar Derneği Başkanı Osman Karamehmetoğlu oldu. Aynı zamanda Trabzon Federasyonu’nun Yönetim Kurulu üyesi olan Karamehmetoğlu Başkan Dursun Çağlayan’ı öve öve bitiremedi.
 
Köprübaşılılar Derneği Yenikapı’da bir öğrenci yurdu yapmak istiyor. Tarihi binayı restore edecekler ve hayata geçirecekler.
 
İstanbul’da ki ziyaretlerimizdeki birisini de Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na yaptık. Nuhoğlu ilkokulu Of’ta, Liseyi Trabzon’da, Üniversiteyi ise İstanbul’da okumuş. Hem Oflu hem de Hayratlı.
 
‘Bizim bakışımız ülkenin geleceği ile ilgili. Belirsizlik var. 18 maddeyi hiç kimse anlatamıyor. Kadıköy’ün ‘Hayır’ olması önemli de Trabzon’da ki durum düşündürücü.’
 
Başkan soğukkanlı biri Kadıköy’ü kültürde, sanatta, huzurlu yaşamda Türkiye’nin ilk sıralarına çıkarmayı başarmış bir başkan.
Başkanın birde dileği var; Trabzonspor’la Fenerbahçe arasındaki gerilimin zaman içinde ortadan kalkması.
 
İstanbul’da Karadenizli birçok başarılı iş adamı var. Bunlardan bir tanesi de İlyas Yıldırım. Rize Kalkandereli. Bir ayağı Sarıyer’de bir ayağı Trabzon’da.
 
İnanılmaz bir koşuşturma içerisinde. ANAP döneminde ve AK Parti iktidarlarında hep veren isim oldu. Çok çalışıyor. Buna karşılık hem Rize hem de Trabzonlu hemşerileriyle birlikte ülkenin kalkınması için elinden gelen her türlü fedakarlığı da yapıyor.
 
İstanbul’da dün akşam KTÜ’nün efsane Profesörü Sait Kapıcıoğlu ile akşam yemeği yedik. Tekel Trabzon eski Müdür yardımcısı Embiya Sancak Bostancı’da ağırladı bizi. Kapıcıoğlu iki kitapla birlikte geldi. Hala iyi bir hekim iyi bir yazar aynı zamanda da çizmeye çalışan bir karikatürist.
 
Sait Hocayla ilgili bir de not verelim Ünye’de villasının önünde 30 dönüm arazide zeytinciliğe başlıyor. Verimi bol olsun.
 
Selahattin Hasançebi Ankara’da ki başarılı iş adamlarımızdan bir tanesi. Çebi 1 Nisan tarihinde İstanbul’daki oğlunu evlendiriyor ve artık Türkiye’nin mermercisi. Şantiyelerinin birini de İstanbul’a taşıyor. Hem düğün için hem başarılı yatırımları için tebrik ediyoruz.