Öncelikle 2023 – 2024 sezonu tüm spor camiasına hayırlı olsun.

Trabzonspor, sezonun ilk maçında beklentileri karşılamaktan çok uzak bir görüntü sergileyerek, büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Kabul ediyoruz daha sezonun ilk maçı, birkaç hafta sonra takım oturur diyebilmeyi çok isterdim ama ortaya koyulan mücadele bunu söylememe engel oluyor. Umarım ben yanılmış olurum.

Günlerce transfer haberleri ile gündemi meşgul eden Trabzonspor’u, dün akşam sahada yine eski oyuncularla görmek beni çok şaşırttı. Özellikle bazı oyuncular var ki, değil Trabzonspor’da, Trabzon amatöründe bile oynatamazsınız. Takımın başına geçen sezon gelen ve sezon öncesi hazırlıkları yapan hocanın bu oyuncularda gördüğü ama bizim göremediğimiz ne var bize anlatmasını çok isterim. Koca bir camianın Antalyaspor karşısında hemde kendi evinde bu kadar acze düşmesi çok düşündürücü ve gelecek adına çok kaygı verici.

Yönetim küçülmeye gitme kararı almış, bu günün şartlarında çok doğru bir karar, sonuna kadar destekliyorum. Bu kararın camiaya fayda sağlaması için yerli oyuncu sayısının çoğaltılması ve illa da yabancı alınacaksa (Bu yabancı hayranlığını da anlamış değilim)  iki üç tane takıma yön verecek ve takımın sahada sevk ve idaresini sağlayacak oyuncu olması gerekmez mi.

Takımın temel sorunlarından bir tanesi de, hocanın tercihleri. Hangi oyuncudan hangi mevkide daha çok verim alınacağını bilmiyor, hocanın kabiliyeti oyunculardan çok farklı değil. Belli bir oyun kurgusu oturtamamış. Dolayısı ile başarılı olacağı mevkide oynatılmayan oyuncunun performansı da düşüyor. Eğer Trabzonspor’da bir değişim olacaksa bu mental anlamda yönetimden başlayarak, teknik ekip ve oyunculara kadar uzanmalı.

Kazanan her zaman haklı derler ya bazen de böyle olmuyor. Çünkü kazanırken bile ortaya koyulan performans ilerisi için sizleri karamsarlığa itiyor. İşte sezonun ilk maçı tamda böyle bir maçtı. Bu maçın anlam kazanması, ikinci hafta oynanacak müsabakada ortaya koyulacak performans çok belirleyici olacak.

Özetle; Trabzonspor sahaya çıktığında rakibinden korkmadan ve rakibinin karşısında acze düşmeden mücadele edecek güce sahip bir camiadır. Bunu hocaya birilerinin iyice anlatması gerekmektedir. Trabzonspor laf üretme yeri değil iş üretme yeridir. Hocaya sormak isterim “TRABZONSPOR BU OYUNLA NEREYE KADAR GİDER”