Trabzonspor’un bu sezon ortaya koyduğu performansın gerçek nedeni, yetersiz oyuncularmı yoksa kimi nerede nasıl oynatacağını bilemeyen ve kenarda bekleyen onca oyuncuya rağmen formsuz oyuncuları sahada tutarak taraftara bu eziyeti çektiren hocamı.

O hoca ki, tek taktiği sağa sola ve geriye oyun anlayışını sahaya yansıtan, mücadelenin neredeyse %90 nını kendi sahasında kabul eden bir planla nasıl galip gelineceğini bizde anlatmasını çok isterdim. 

Koskoca bir camia, birkaç oyuncunun ve çağdışı oyun planı ile takımı sahaya süren bir hocanın elinde heba olup gidiyor. Daha da kötüsü bunu gören ve düzeltilmesi için çaba harcayan yöneticilerde yok. Trabzonspor gibi bir markanın rakipleri karşısında aciz kalması, bizler açısından utanç vesilesidir. Bize bu utancı yaşatanların samimi duygularını çok merak ediyorum.

Trabzonspor bir sezonu daha ahlarla vahlarla kaybetti. Ben bu oyuncu grubu ve bu hoca ile kupanın da kaybedileceğini görüyorum, bunun için kahin olmaya gerek yok. Yapılacak en iyi şey yönetimin olaya müdahil olarak bundan sonraki süreçte alttan gelen oyunculara daha fazla şans verilmesini sağlamaktır. 1984 ten sonraki bütün yönetimler alttan gelen oyunculara bir türlü güvenemediler, bunun bedelini hem maddi hemde manevi olarak yıllarca ödedik. Görünen o ki ödemeye de devam edeceğiz.

Taraftar olarak istediğimiz tek şey, sahaya çıkanların futbol denen bu basit oyunun gereklerini yerine getirip, kişilikli futbol oynamalarıdır. Bu takımdan ve bu hocadan bunun dışında başka bir beklentimiz kalmamıştır.