Pazartesi akşamı maça başlarken, Trabzonspor’un yarıştığı tüm takımların puan kaybetmiş olması büyük bir avantaj olarak görülmüş, tüm şehir maça büyük ilgi göstermiş ve tribünleri doldurmuştu. Herkesin beklentisi tüm bu avantajların takımın motivasyonunu yükselterek bu maçı alması yönündeydi.
 
Normalde bu yazıda, Trabzonspor’un BB Erzurumspor’u güzel bir oyunla yenerek, liderle arasındaki puan farkını 3 e indirmiş olduğunu ve şampiyonluk potasına girdiğini, şehrin büyük bir hava yakaladığını sizlerle paylaşmam gerekiyordu. Şampiyonluk diyorum, çünkü bu yılki ligde Trabzonspor çok rahat bu sonuca gider diye düşünüyorum. Rakiplerimiz lige çok kötü bir başlangıç yaptı, görünen o ki öylede devam edecek. Bunda “VAR” sisteminin de etkisi büyük.
 
Böyle kritik bir haftada, bu kadar kötü oynamayı hiçbir mazeretle örtemezsiniz. Galibiyete en çok ihtiyaç duyduğumuz haftalarda başarılı olamıyoruz ve bu sıkıntı her sene yaşanmakta. Son iki milli maç arası sonrasında çok başarısız sonuçlar alındı, bu soruna acilen bir çözüm bulunmalı. Oyuncuların bu isteksiz ve vurdumduymaz tavırlarını anlamak mümkün değil. Bu oyun kimseyi tatmin etmedi, merak ediyorum oyuncuları tatmin etimi acaba.
 
Bu maçta Ünal hoca oyuncu değişiklikleri ve zamanlamaları açısından çok kötü bir performans sergiledi. Oyuna müdahale edemedi, kötü oyunu sadece izledi. İlk yarıda bir varlık gösteremeyen takım, ikinci yarıya başlarken agresif bir oyun sergiler, rakibi domine eder diye düşünürken, yanlış tercihlerle yapılan değişiklikler hiçbir katkı sağlayamadı.
 
BB Erzurumspor Trabzonspor’dan çok daha güzel bir oyun ortaya koyarak aslında galibiyeti kaçıran taraftı ve Medicalpark stadında “Cağ Kebabı” partisi yaparak bir puanı alıp gitti.