Önce “Ya babaanne olacağım, ya Başbakan”Sonra“Babaanne olmaktan vaz geçtim. Gelinim torunuma iyi bakar. Ya Başbakan olacağım, ya Başkan.”
 Bunu diyen kim? İyi Parti Genel Başkanı MeralAkşener… Ne zaman söyledi  bunu?27 Şubat 2016’da.İşte Meral Akşener’in bu “Anahtar” sözcüğü,  çok önemli.Bütün mesajlar bu kutunun içinde…

Meral hanımı, Başbakan danışmanlığımdöneminde kendisini, izler, başarılarını takıp ederdim. İçişleri bakanlığı efsane, Meclis Başkanvekilliği ise şahane idi..
Anadolu Ajansı’nda Genel Müdür olduğum dönemde de (ARG) İçişleri Bakanlığını yakından takip ederdik..
İlk kurucu ekibindenAytun Çıray, Koray Aydın, Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan’ı başta olmak üzere; çok yakından tanıdığım, üstün niteliklere sahip siyasi simalar vardır..
Türkiye’de merkez sağ seçmeni, uzun zamandan beri kendine lider arıyor. Ve şu anda görünen o ki, aranan bu kişinin Meral Akşener olma ihtimali çok yüksek. Meydanlar bunu gösteriyor..
*
Meral Akşener, daha MHP’ye genel başkan adayı olduğunu açıkladıktan itibaren yandaş medya, Bahçeli’yi övmeye başladı.
Bahçeli’yi MHP’nin başında tutup Meral Akşener’e kaptırmamak için adeta seferberlik ilan ettiler.
Bahçeli ve MHP’yi güvene aldıktan sonra ise, Meral Akşener’i yeni parti kuramayacak derecede hırpalamak görevi yerine getirmeye çalıştılar...Bunu başaramadılar. Hemen ikinci hamleyi devre soktular.
Seçimlere sokmamak. Bu oyunu, CHP  lideri Kemal Kılıçdaroğlu bozdu ve 15 CHP Milletvekilini, İyi Parti’ye gönderdi..
*
Bundan sonra yandaş medyanın bir kaç görevi daha bulunuyor: Birincisi;Kılıçdaroğluve CHP’yi her türlü yalanla karalamak… Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye saldırmak…
İkincisi de Meral Akşener’i her şekilde halkın gözünden düşürmeye çalışmak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde birinci turda elemek. Babaanne çok kararlı olduğunu unuttular..
Çünkü artık yandaş meydanın yalanları bitti..Hikayeleri yandı, bitti, kül oldu. Yalanın sonuna geldiler. Kaybetme sırasının kendilerinde olduğunu görüyorlar: Panik başladı..
Bunlar İyi Parti’den korkuyorlar. Demek ki İyi Parti’de bir şey var ki saldırıyorlar. İyi Parti’nin etkisi sıfır olsa bu kadar uğraşırlar mıydı? Bu kadar saldırırlar mı? BuMeral korkusu  var ya  bu korku,İyiParti’yi  iktidara taşır mı?
Meral hanımı istediğiniz kadar TRT’ de göstermeyin. Bütün kanal ve gazetelerde ambargo uygulayın. İstediğiniz kadar karalayın… Nafile… Babaanne yola çıktı bir kere…