İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karadeniz’in yiğit evladı, kabinenin en önemli ve başarılı bakanıdır.
Üstün niteliklerini, başarılarını çok yazdık. Türk siyasetinde önemli isimdir. Terör konusunda başarılı olmuş bir bakandır.
Az bulunur değerdir.
Bakanlığı yönetmedeki başarıları ve icraatları takdire şayandır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sözde değil, özde ve gönülden bağlıdır.. Bunu 15 Temmuz  gecesinde ispatlayan birkaç bakandan birisidir..
Canı pahasına TRT’yi  basan  terör örgütüne nasıl meydan okuduğunu biliyoruz..
PKK –FETÖ ve diğer terör örgütleri ile olan mücadelesi alkışlanacak düzeydedir. AK Parti, İstanbul’a çok önem verdiği için, Soylu’yu İstanbul’dan aday gösterdi. Çalışmaları her turlu takdirin üzerindedir..
Meclisin en deneyimlisi..
İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Bakan Soylu gibi Trabzonludur...19., 24. ve 25. dönem Trabzon ve 21. dönem Ankara Milletvekilliği ile Bayındırlık ve İskân Bakanlığı yaptı.
24. Dönem Trabzon Milletvekili olarak TBMM'ye tekrar girmiştir. 4 Kasım 2012 tarihinde yapılan 10. MHP olağan kongresinde MHP Genel Başkanlığı'na aday oldu.. Koray Aydın bu kongrede 441 oy alarak, Devlet Bahçeli'nin ardından ikinci olarak büyük başarı göstermiştir.
25. Dönem Trabzon Milletvekili olarak TBMM'ye tekrar girdi ve Meclis Başkanvekilliği ‘ne seçildi. Ciddi ve kararlı ve tutarlı bir siyasetçi.
MHP’den yollarını ayıran Koray Aydın, İyi Parti’nin temelini atan ilk beş kişiden birisidir.…Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara 1.Bölge birinci sıra adayı. İyi Pati’nin en az yüzde 20’nın üzerinde oy alacağını iddia ediyor. Başarılı bir seçim kampanyasını yürütüyor..
*
 Dernekler siyaset üstü olmalıdır. Her görüşteki kişileri buluşturmalı, kaynaştırmalıdır.Sorunu olan hemşerileri ile ilgilenmek, eğitim gören gençlere burs vermek, Rize ile ilgili proje üretmek ve bu projeleri hayata geçirmek asıl görevleri olmalı…
Dernekler hiçbir siyasi partinin emrine girmemeli. Her partiliye eşit  mesafede durmalıdır..
Ankara’daki Rizeliler Derneği’nin amacı ne? Kimlere hizmet ediyor? Anlamış değilim..“Ankara’daki bürokrat gecesi” düzenliyorlar. Sadece AK Partili bürokratlar davet ediyor. İftar yemeği veriliyor, yine aynı görüşteki insanları davet ediliyor..
Merak ettim. Ankara’daki Rizeliler Derneği,  bütün Rizelilerin derneği mi,yoksa  sadece AK Partiye ait bir dernek mi?
Yönetimden cevap bekliyorum.
Vermezlerse işin peşini bırakmayacağım.