Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu dün Trabzon’daki basın mensupları ile farklı bir buluşma gerçekleştirdi.
Sabah saatlerinde Trabzon Atatürk alanındaki tarihi Belediye binası, etrafı ve İskenderpaşa camisi düzenlemelerini basın mensuplarına gezdirdi.
Tarih, bölgeden tamamen yaşatıldı. Mükemmel birçalışma oldu.
Belediye binasının içinde 50 yıl önce İran Başkonsolosunun Belediyeye hediye ettiği avize bile aslına uygun korunmuş, Erbakan’ın Belediye ziyareti ve tarihi balkondan Tayyip Erdoğan’ın konuşma anının resimleri de camekanda saklanmış.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Dairesi Başkanı Ahmet Yoloğlu ile arkadaşlarının organize ettiği gezi açık otobüsün üzerinde sürdü ve Eyof parkındaki basın açıklaması ve soru cevap bölümü ile sona erdi.
Başkanın hem yerelde hem de genelde önemli açıklamaları oldu. Gümrükçüoğlu sorum üzerine Tayyip Erdoğan Gül yarışının olmayacağını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 16 yılda yaptıklarını  övdü.
Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ikinci 4 yılında neler yapmış. Başkan anlattı biz önemli notları aldık:
-Botanik park tamamlanıyor ve 10 milyon TL maliyetli, tam 103 dönümlük bir alan. Trabzon’un en marka yeri olacak. Ağustos ayında açılıyor.
-Karagöz meydanı ile ilgili olarak Çalışma sürüyor. Cudibey ve Öğretmenevi tabakhane vadisinde yapılıyor ve milli eğitim bakanlığına verilecek
-Hacıkasım mevkiindeki katlı otopark inşaatı devam ediyor ve kıyısında bir de AVM olacak.
-Hafif raylı sistemin güzergahı belirlendi, Ulaştırma Bakanlığı alt yapı Genel Müdürlüğüne sunuldu.
-Tabakhane kentsel dönüşüm projesi ihale edildi. Tabakhane bir taraftan Pazarkapı kavşağına bağlanacak bir taraftan da Kanuni bulvarına.
-Çömlekçi 1 etapta 134 binanın tamamı kamulaştırıldı, 132 binanın yıkımı gerçekleştirildi. 2 etap için hak sahipleriyle görüşmeler yapıldı ve devam ediyor. Başkan otobüste yaptığı açıklamada Çömlekçinin tamamen dönüştürülmesinin  tarihi sorumluluk olduğunu söyledi.
-Bahçecik camisinin etrafının kentsel dönüşümü tamamlandı ve cami ortaya çıkarıldı.12 milyon TL harcandı.
-2017 yılı içinde 298 bin ton asfalt döküldü 4 yılda 1 milyon ton asfalt serip 500 bin metreküp beton döküldü. 2018 asfalt desteği konusunda Başkan hem İçişleri Bakanımız  Sayın Süleyman Soylu’ya hem de Enerji Bakanımız Berat Albayrak’a teşekkür etti.
-Asaflat plenti tamamlandı ve 3 milyon TL’lik bir harcama ile hizmete girdi.
-4 yıllık süre içinde şehir müzesi hizmete açıldı.
-Türkiye’nin en büyük sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon merkezi de 5.5 milyon TL’ye mal oldu.
-Erdoğdu gençlik merkezi hizmete girdi. Akçabat ilçesi meydankaya mahallesinde uyuşturucu ile mücadele merkezi tamamlandı.
-Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk kent konağı inşa edildi.
-Büyükşehir Belediyesi tarafından Boztepe kuran kursu inşa edildi.
-Her yıl 10 park inşa edilirken, 90 bin ağaç dikildi.
-Tam 130 yeni otobüs alımı gerçekleştirildi.
-Eğitim kurumları için 2014 yılından buyana 36 milyon TL’lik çalışma yapıldı.
-Konaklar mahallesinde 330 kişilik yurt yapılarak Türgev’e bağışlandı.
-İlçe belediyeleri desteklendi ve Beşidüzü’nde de meydan düzenlemesi tamamlandı.
-Erdoğdu yolunda duble yol çalışması sürüyor, Kızlar manastırında sona gelindi
 -Uzungöl macera parkı inşaatı sürüyor. Bu parka 2 milyon TL Çevre Bakanlığı katkı sağlayacak.
-Kanuni Bulvar muhteşem olacak. İki tünel daha açıldığında Trabzon bu yolu daha sık kullanacak. 18 uygulaması ile ilgili Genel Sekreter Davut Çakır’a yetki verildi ve yeni bir düzenleme yapılarak mağduriyet giderilecek.
Başkan Gümrükçüoğlu, Genel Sekreter Davut Çakır, Başkan vekili Seyfullah Kınalı, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Akkaya ve Mustafa Kurtuluş, TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, Yardımcıları İbrahim Kul ile Nurettin Tandoğan ve tüm meclis üyesi ve çalışanlara da teşekkür etti.
Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Metin Yılmaz basın buluşmasının bazı bölümlerine katıldı.
6 saatlik gezi ve güzel bir sunumdu. Trabzon ciddi hizmetler aldı ve bitecek olanlarla kent nefes alacak.
Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan’la konuşması ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile iletişim kanallarını genişletmesinden sonra Başkan Gümrükçüoğlu daha da rahatladı ve gaza bastı.
Başkan Ali Savaş’ın ‘3.dönem niyetiniz var mı’ sorusuna ise,
‘Ben bilmem Trabzon bilir’ cevabını verdi.