Trabzonspor’un BAY geçtiği geçen hafta ligimizde son yılların en gollü haftasını getirdik diyebilirim. İki BAY takımlarla birlikte tam 40 gollü bir hafta yaşadık. Haliyle izleyenlerde gole doymuş oldu.

Trabzonspor’un BAY geçtiği haftadan sonraki maçı ise deplasmanda Konyaspor ile idi. Geçen sezon şampiyonluk yarışında beraber yürüyen bu iki takım bu sezon maalesef adeta yoklara oynuyorlar. Trabzonspor’un bu maçtaki 11’ine baktığımda yeni hocamız tam anlamıyla rotasyona giderek çok değişik bir 11’le Konya maçına çıktı. Tabii ki sakatlıkları da göz önüne alırsak mecburiyetle kurulmuş bir kadro olarak bu maça çıkmak zorundaydık. Rakip Konyaspor’da da bizim gibi eksikler çoktu. Her iki takım da bu olumsuzluklarla maça başlamak zorunda kaldı.

Aslında Trabzonspor maça çok istekli başladı. Daha maçın başı 12’nci dakikada kornerden gelen topa Trezeguet sert vurdu bu top Hamşik’in önüne gelince o da ayağının içiyle o da topu Konya ağlarına göndererek takımını öne geçirmiş oldu. Golden sonra Konyaspor ataklarını artırdı ve gol amaçlı bir oyun oynamaya başladı. Bununla da başarılı oldu ve 37’nci dakikada sahanın en iyisi Moreno nefis çalımlarla defansımızı geçip ortaladığı topa Pozuelo yere düşmesine rağmen topa dokundu ve bu top ağlarımıza gitti. Maçın başından beri rakiplerle takışan Bakasetas, ilk yarının sonlarına doğru kasıtlı olarak Soner’in ayağına tabanla basınca kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bana göre de arkadaşlarına ihanet etmiş oldu. İlk yarıda karşılıklı atılan goller ile de sona erdi. İkinci yarıya 10 kişiyle başladık. Ancak Konyaspor maç başlar başlamaz kalemizi abluka altına aldı ve hep golü düşünme amaçlı oynamayı yeğledi. 64’üncü dakikada Konyaspor’un yüzde yüz gol atacağı düşüncesinde olduğumuz anda Bartra golü çeldi ve mutlak golü önlemiş oldu.

Baskılı oyununun yanında çok da gol kaçıran taraf yine Konyaspor’du. Maçın sonlarına doğru puan alacağımız dediğimiz anda maçın bitimine 5 dakika kala Konyasporlu Soner arka direkteyken gelen topa kafayı vurdu ve bizim kalecimizin hatalı bakışları arasında top başının üzerinden kalemize girdi. Bu golde Uğurcan’ın hatası çok büyüktü. Bu maçın yıldızı bana göre Moreno’ydu. Çünkü bizim sağ tarafımızı adeta felç etti ve maça damga vuran adam oldu. Biz de ise maçı katleden ve daha doğrusu arkadaşlarına bile ihanet eden bir Bakasetas vardı. Bu oyuncumuz çok maçlarda hırsına yenik düşerek gereksiz kartlar görmüştür. Bu maçta ise bana göre bile bile kırmızı kart görerek takımına da arkadaşlarına da ihanet etmiş oldu. Bunun da bir bedeli olmalıdır. Yönetim kurulumuzun gereğini yapacağına inanıyorum.