Yönetim iyiniyetle uğraşıyor, bir şeyler yapmak istiyor Yanal gelip yıkıyor.
Trabzon Avni Aker’de oynanan ilk Gümüşhane maçını izliyorum. Mustafa Yumlu savunmada topu alıyor rakibe veriyor. 4 topu ard arda kaybediyor. Sonrasında ise Ersun hoca onu soyunma odasında bırakıyor.
Kimi sürüyor sahaya Durica’yı.
O Durica işi toparlıyor ve oyunu yönetiyor ama Trabzonspor kaybediyor.
Şimdi Gümüşhane’yi gidiyorsun, savunmadan oyunu başlatacaksın, kiminle? Uğur ile Mustafa Akbaş ile.
Olmuyor, koca 90 dakikada 1.5 pozisyon.
İki Yusuf ayakta kalmaya çalışıyor, onları oyundan alıyor!
Medjani’yi santrafor yapmaya çalışıyor.
Olmuyor hocam olmuyor.
Diyoruz ki maçları tek, tek düşün. Yen, sonraki maça bak.
Sakat varsa alternatifini oynat.
Gümüşhanspor maçı senin için hayati önemde.
Sen Kasımpaşa maçını düşünüyorsun.
Ersun hocaya son sözüm, ‘İstikrar..İstikrar.’
Başarıyı ancak böyle yakalarsın.
 
Gümüşhane Trabzon Dostluğuna Bakış
 
‘Memleketimize hizmet olarak kurduğumuz Gümüşhane Trabzonspor Futbol Okulu öğrencileri futbolcularla birlikte çıkacakları seramoni öncesinde heyecanlı idiler. Bir çocuğun hayallerini gerçekleştirmesine, inanmış ve çalışmış bir takımın karşısındaki daha kaliteli ve daha güçlü bir takıma karşı da başarılı olabileceğine şahit olmalarına vesile olmuşsak ne mutlu bize.
Trabzon şehri dışında Trabzon ilçeleri de dahil Trabzonspor'a en bağlı, en hassas şehir Gümüşhane’dir.
Gümüşhane şehrinin takımının kurduğu oluşum tesisleri ile antrenman sahaları ile kulüp yapısı ile yönetimi ile incelenmeli.
Gümüşhane çocuğu spora çok yatkın. Kendisiyle uzun bir sohbet etme fırsatı bulduğumuz TFF 1. lige doğru emin adımlarla yürüyen Gümüşhanespor antrenörü Tarık hocanın, “Biz temelsiz gökdelen inşa ediyoruz” sözünün de çok iyi açıkladığı gibi bu doğru oluşumun sürdürülebilir olabilmesi için Gümüşhanespor o potansiyeli doğru çalışmalarla doğru şekilde acilen başlatmalıdır.
 
Bizleri en güzel şekilde ağarlayan Gümüşhanespor Asbaşkanı Mutlu Gürler'e, Gümüşhanespor Antrenörleri Tarık Daşgün ve Uğur Bekir hocaya kulüp müdürü Yücel Nas'a ve Gümüşhane Belediye Başkanı Sayın Ercan Çimen'e misafirperverlikten ve sporcularımızın hayallerini gerçekleştirebilmelerine vesile olmalarından dolayı teşekkür ederiz. Kurdukları güzel oluşumun hedefine varmasını ve uzun yıllar aynı istikrarla devam etmesini temenni ederiz. Saygılarımla. Emre Hamzaoğlu.’
 
Konuşmakla Olmaz!
 
Ercan Demirbaş. Trabzon’un atletizm antrenörlerinden. Trabzon’da önemli atletleri yetiştirdi.

Rezzan Barın’lar, Fahri Salioğlu, Emrullah Taşkın’lar. Gençlik ve Spor içinde birçok haksızlığa uğradı. Ama sevdasından vazgeçmedi.

İyi bir Trabzonsporlu Ercan hoca. Dün karşılaştık ve elinde bordo-mavi kaşkol. 50. yıl için aramışlar ve hemen gönderin demiş. 56 TL’yi vermiş.

Şimdi Ercan hoca diyor ki, ‘Futbolu da bilirim. Ben Trabzonspor yönetimine Gomez’i Gökhan Töre’yi alın dedim almıyorlar!’

Ercan hocaya alkış. Herkes konuşur o ise imkanı az olmasına rağmen trınk 56 TL’yi ile katkısını yapmış.
 
Aşçıoğlu’na Sahip Çıktı

 
Tekin Küçükali. Trabzonspor’un eski Genel Müdürü, Kızılay’ın efsane Başkanlarından. Sosyal medya hesabından Yaşar Aşçıoğlu’na sahip çıktı:

‘Değerli dostumuz ve kıymetli bir kardeşimiz Yaşar Aşcıoğlu’nu TFF linç etmek için orantısız güç kullanıyor.

Bugün Habertürk gazetesinde eskimeyen gençlik spor genel müdürü Sayın Mehmet Atalay konuyu iyi anlatmış.

İstanbul dukalığına son veren herkes Trabzonspor ve onu seven öz evladına sahip çıkmalı, Kurda kuşa yem etmemeli.’
 
Yaylacık Stadına Yeni Proje!
 
Bülent Cumur. Fransa Paris Trabzonsporlular Derneği Başkanı. Akçaabat ve Düzköy’ün evladı. Aradı ve Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Osman Kalyoncu ile ziyaretimize geldi.

Kalyoncu, Hentbol Veteranlar maçı için Trabzon’da idi. Ve Fatih(Yaylacık) Stadı’ndaki spor salonundaki anıları anlattılar. Cumur diyor ki, ‘Yıktırmayacağız, ısrar eden olursa dozerlerin önüne yatacağız.’

Kalyoncu ise, ‘Orada Vakıf Üniversitesi’ne bağlı olarak Spor Bilimleri Fakültesi kurabilir ve içine spor lisesi de alabiliriz. Fatih Stadı ve spor salonunda yeteneklerin belirlenmesi ve geliştirilmesi merkezini kurabiliriz’
 
Önümüzdeki günlerde Yaylacık sahasının hayat verdiği isimler sahaya çıkacak, onlard a yıkmayın mesajlarını siyasetçilere iletecek. Buradaki amaç hem stadı kurtarmak hem de Akçaabat’ta körelmeye başlayan spor dallarının dibine yeniden can suyu vermek.
 
Bir Dünya İnsanı Kadir Sert
 
Kadir Sert. Onu ilk tanıdığımda Kuzey Haber Gazetesinin yeni muhabiri idim.

Ağabeyi Aydınlıspor’u kurmuştu. Kendisi ise ANAP’ta rahmetli İlhan Arpaçay ile çalışıyordu. 1985 yılında Kadir Sert ne ise şimdi de o!.

O zamanda mütevazi idi o zaman da sözünü esirgemez idi, şimdi de.

Kadir Sert her ay Hacıkasım’da Kılıçzade’de kıymalı günleri organize ediyor.

Son ziyaretçileri ağırlıklı olarak PTT camiası idi.

PTT’nin efsane müdürü Hasan Dağlı, Mevcut Bölge Müdürü Mustafa Beşli, PTT Merkez Müdürü İsmail Ergün ve okul müdürleri ile buluştuk. Trabzon’u konuştuk. Kadir Sert, Aydınlı mahallesinin muhtarı. Köyüne hizmet için her türlü fedakarlığı yapan bir isim. Başarılar Kadir Sert.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
1-Yıl 1954. Sonradan büyük bir yıldız olacak Şenol Birol Rize Güneşspor’da
2-Şenol Birol önce gol kralı sonra da film yıldızı oluyor. Bugün ise Rize’de yapayalnız.