41 bin Türk’ün Vodafone Park’a koşması hem engelli milli futbol takımına destektir hem de A Milli futbol takımına tepkidir.

Geride kalan Cuma akşamı Türk A milli takımı ülkem insanını mahcup etti.

Hem de ciddi bir travma yaşattılar. Rusya’da yokuz artık.

Avrupa kupalarına son anda katılabilen milli takımda bu kez halk deyimi ile kedi mama yemedi!
Üzüldük.

Ama en fazla üzende milli takımın çok şeyler beklediği isimlerin sahada al gülüm ver gülüm yapması.

Siz Fatih Terim’i sevin ya da sevmeyin. O bir marka. Fatih Terim’e hakaret eden, gazeteciye hakaret eden Arda Turan’ı ‘bıraktım’ dediği milli takıma yalvar yakar getirtilirse bundan fazlası olmaz.

Türk insanını üzen en önemli konuda budur.

Pazartesi akşamı Ampute milli takımının onur savaşı.

Ve Avrupa şampiyonluğu.
Havada attıkları vole.
Çatala giden gol.

Güneydoğu Gazisi Osman’ın Cumhurbaşkanımızla sohbeti.

Hepsi ayrı bir gurur oldu bizim için.

Engelli milli takımımızı kutluyoruz.

Kalecimiz kolsuz, oyuncularımız bacaksız.

Ama onlar onurlu ve ruhlu.

Tebrikler çocuklar.
 
LUCESCU YANAL’A NAZİRE YAPTI!

 
Lucescu’nun Ersun hocadan farkı yok. Yanıla, yanıla doğruyu bulacak.
İzlanda karşısına öyle bir milli takım çıkardı ki, maçın başında takımın iş yapmayacağı belli.
Serdar Aziz ve Cengiz gibi iki ismi evlerine gönderen! Lucescu Fenerbahçe’de bile oynaması tehlikeye binmiş Mehmet Topal’ı stopere koyuyor! Ya kurduğu orta saha. Nuri Şahin, Oğuzhan, Emre.
Nuri eski formunun çok ama çok uzağında. Oğuzhan ise milli takıma baskı ile gitmiş bir isim. Yine 36’lık Emre çabaladı durdu.
Peki hücum hattı? Hani senin Emre Mor’un. Ayrıca sakat Burak Yılmaz ile başlıyorsun. Milli takımın santraforu belli, Cenk Tosun. Avrupa’da attığı goller Finlandiya maçındaki formu üst düzeyde. Uzun yıllar o formayı giymeye hak eden isim o. Ersun hocaya yazdım Lucescu için de benzerini söylüyorum,  bilmiyorsanız sorun. Yöneticiler bile nasıl yapacağını size anlatır.
 
CAFER, EBRAR VE DİĞERLERİ

 
Yusuf Yazıcı, Abdülkadir, Cafer, Oğuzhan Acar, Ahmet Hakan Sevinç ve Ebrar.
Hatırlıyorum da, Sadi hoca ‘Bizdeki U-15 ve 16 takımları bir Barcelona gibi’ demişti. Ama o takmı bir arada tutamadık. Tamam içinden Yusuf’lar Abdülkadir’ler çıktı ama Oğuzhan ve Cafer kaçtı. Cafer için çok iyi oyuncu deniyor. Şimdi onun yerine Ebrar yerleştirildi.
Trabzonspor All Sadd takımı maçı oynanıyor. Cudibey okulundan alt yapıdaki birçok oyuncunun hocası bir eğitimci arıyor. Diyor ki, ‘Ebrar gibi var, onları da kadroya alsınlar.’
Trabzonspor Yusuf ve Abdülkadir’den hem kazanacak hem de bu iki oyuncu alt yapıyı yeşertecek. Teşekkürler Sadi hoca. Hami’yi, Lemi’yi, Hamdi’yi, Dajo Metin’i, Turgut’u, Selami’yi de sen çıkarmadın mı?
 
KUCKA’SIZ GÖRELİM


 
Trabzonspor Akhisar maçına Kucka’sız çıkacak. Çok büyük kaybı olacağını sanmıyorum. Biz Kucka’yı daha etkili bir oyuncu olarak bekledik ama değilmiş. Topu ayağına aldığında teknik ancak topsuz oyunda yok, markajı zayıf. Kucka’sız Trabzonspor kaybetmez ama Onazi pazara kadar yetişmeli. Trabzonspor Akhisar engelini mutlaka aşmalı. Ayrıca yanlıştan da dönüldü. Okay yeniden orta sahaya geldi ve Uğur’da savunmaya yerleşiyor. Mas da mesajı almıştır herhalde!
 
O BİR SAVDALI..


 
Amerika’dan Çin’e Avrupa’dan yurdun yedi bölgesine Trabzorspor sevgisini aşılayan bunun için maddi manevi desteğini kesmeyen sıra dışı bir taraftar Göksal Purtuloğlu.
Trabzon Köprübaşı’nda ilk halk koşusu, engelli Trabzonsporlu taraftarları futbolcular ile buluşturma, üniversiteli Trabzonsporlulara desteği gibi sayısız etkinleri gerçekleştiren Göksal Purtuloğlu bu aşk bitmez diyor. 
Balkanların ve Rumeli’nin tek sesi tek Rumeli TV’de Trabzon’a gönül vermiş tüm yüreklere ve Trabzonspor’a ilgi ve alakasını her platformda gösteren bir televizyon. Göksal Purtuloğlu Trabzonspor sevdasını bu ekrandan da açıkladı.
 
CUMUR VİTES YÜKSELTTİ


 
Türkiye’nin ve Trabzonspor’un Avrupa’da çok değeri vardır. Bunlardan birisi de Paris Trabzonlular Kültür Derneği Başkanı arkadaşımız Bülent Cumur. Cumur bu yıl Paris’te farklı bir etkinliğe imza atacak. Hem Cumhuriyeti kutlayacak hem de Trabzon’un ekonomisini masaya yatıracak. Trabzon’un önemli değerlerini Paris’e taşıyacak olan Cumur, organizasyonu da profesyonel bir şirketle birlikte yapacak. Bülent Cumur, Trabzonspor’a sahip çıkar, Trabzon’u unutmaz ve ülkemizi de hep zaman yukarıdaa tutmasını bilir. Başarılar Sayın Başkan.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
1-Sebat Gençlik, Mustafa, Ali Kemal Özcan, Tahsin, Muhittin, Veysel, Muammer Ertuğrul, Yavuz, Servet Özkara, Bülent, Adnan, R.Şakir.
 
2-İdmanyurdu takımı: Tamamı şehit olan bu takım Trabzon futbolunun temel taşları idi.