Sadece siyasette değil her alanda hareket var.
 
Son yıllarda eğitim ve sağlığın başkenti haline geldik.
 
Trabzon  Bölgenin merkezi olması sebebiyle Gürcistan, Rusya, İran ve Körfez ülkelerinden gelen hastalar sağlık turizmini de aktif hale getirdiler.
 
Sadece hasta değil özellikle güzelleşme adına estetik yaptıranlar da ciddi paralar bırakıyor. 2018 yılı içinde sağlık turizminden eski para ile 1.5 trilyon liraya yakın gelir elde edilmiş.
 
Bugün Trabzon'da 3 özel hastane ve o hastanelerin müşterilerinin ciddi kısmının yabancı olması son derece önemlidir.
 
İnönü mahallesinde Avni Aker’in hemen yanında TANSA ve dersane binası tadilattan geçirilerek muhteşem bir Göz hastanesine dönüştürülmesi ve açılışı an meselesi olması tebrik edilmesi gereken bir yatırımdır. Opr. Dr. Can Kaya ile birlikte yine Opr. Dr. Miraç Ali Yavruoğlu ve arkadaşlarını kutluyorum.
 
Sağlık ve sağlıkdaki yeni yapılanmayı sohbet ortamında konuşmak için Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, ekibi ile Zorlu Grand Hotel'de sabah kahvaltısında Trabzon basını ile buluştu.
 
Usta, yıllardır bu kentte insanlara hizmet veriyor. Fatih Devlet Hastanesindeki Başhekim yardımcılığı, Sürmene Devlet hastanesindeki Başhekimliği ve Sağlık İl müdürlüğündeki Başkanlık görevi, ardından da hak ettiği sağlık müdürlüğüne gelişi.
 
Bu, insan odaklı çalışmasının karşılığıdır.
 
Hakan Usta ve ekibi Trabzon basını ile bir araya gelerek bundan sonraki süreçte yeniliklerin duyurulması, eksikliklerin konuşulmasına zemin hazırladı.
 
Merak edilen şehir hastanesiydi. Şehir hastanesi Trabzon’daki hastanelerin tek çatı altında toplanması olacak. İhalesi yapılan şehir hastanesinin fiyat pazarlıklarının devam ettiğini ifade eden Usta, küçük bir ihtimalde olsa yeni bir ihaleden de söz etti.
 
Trabzon'da basın mensubu olarak en fazla duyduğumuz sıkıntılardan birisi yoğun bakım sıkışıklığıdır. Yine Çocuk Norolojisi ve Kardiyoloji izmanı eksikliği var.
 
Usta, ‘Yoğun bakımda bölgesel anlamda güçlüyüz. Tüm bölgeden bize hasta geldiği için bazen doluluk oranı yüzde 100’e çıkıyor ve bu sebeple Rize ve Giresun’a hatta Samsun’a da gönderme olabiliyor. Hem çocuk nörolojisi hem de kardiyoloji uzmanı sayısını artırma için taleplerimiz ve takibimiz var’ dedi.
 
Hakan Usta ve ekibini tebrik ediyoruz. Sağlık işin başıdır. Önce sağlık sonra para derler.
 
Çünkü sağlıklı olursanız parayı bulursunuz ama sağlığını kaybeden parayı da kaybeder, geleceğini de.
 
Zorlu Grand Otel'de Çevre ve Şehircilik Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ile karşılaştık. TGC Başkan yardımcısı Nevzat Yılmaz ve Düzköy eski Belediye Başkanı Salih Bakal çay içtik. Belli ki Balta Bakal’dan Yılmaz Ankara’ya tam destek istedi.
 
Muhammet Balta son dönemde çok yoğun çalışmalar yaptı. Bir yandan Marmara bölge koordinatörlüğü ki, Bursa ve Balıkesir onu yordu.
Diğer taraftan komisyon toplantıları. Meclis çalışmaları, Trabzon için aday belirleme süreci, annesinin rahatsızlığı,
 
Tansiyonu fırladı. Küçük tansiyonunun 11’e kadar çıktığını söyledi.
 
Geçmiş olsun diyelim.
 
Her işin başı sağlıktır.
 
Adayların açıklanmasından sonra bazı merkezlerde sorunlar oldu. Onlarla ilgili olarak da nokta görüşmeler yapmak için gelmiş.
 
Kendisiyle genel siyaseti de konuştuk.
 
Trabzon’da tüm belediyelere talibiz diyen Balta, ‘AK Parti ve MHP ittifakı kenetlendi. CHP liderinin bazı merkezlerde HDP’ye yakın adayları göstermeye çalışması CHP’deki istifalardaki en önemli etkendir ve çözülme sürecketir’ iddiasında bulundu.
 
Balta bu akşam gidiyor. Meclis Başkanının seçilmesinden sonra yeniden Trabzon’a dönüp seçime kadar kamp kuracağım dedi.