Ortahisar Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü personeli olan Çevre Mühendisi Ezgi Kazan ve Kuzey Entegre Atık personeli Çevre Mühendisi Esra Aydın, kamu kurumlarında çalışan personeli atıkların geri dönüştürülmesi, ayrıştırılması ve çevreye zararlı etkileri hakkında bilgilendiriyor.

Proje kapsamında, PTT Genel Müdürlüğü, İstatistik Kurumu, Adli Tıp, İl Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları, DSİ, DMO, İl Tarım Müdürlüğü, MTA, İl Emniyet Müdürlüğü, Liman Başkanlığı, İLBANK, Petrol Ofisi, TEİAŞ, KTÜ, TMO, Deniz Komutanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü olmak üzere 21 kamu kuruluşunda toplamda 821 kamu personeline Sıfır Atık eğitimi verildi.

86F42132 0C73 4A1A A4C6 E8B395C39Db8

Mesai Esnasında Kalp Krizi Geçiren Polis Memuru Ordulu Ender Duran, Toprağa Verildi Mesai Esnasında Kalp Krizi Geçiren Polis Memuru Ordulu Ender Duran, Toprağa Verildi

Ayrıca, Ortahisar Belediyesi, bütün binalarında ve ilçenin tamamında Sıfır Atık projesini uygulayarak gerekli kriterleri tamamladığı için Trabzon'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan Sıfır Atık belgesi alan ilk ve tek belediye oldu. İlçe genelinde 65 bağımsız atık toplayıcı da kayıt altına alındı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı.

Ortahisar Belediyesi, Sıfır Atık projesi kapsamında eğitim öncesi kurumlara iç mekân kutuları, dış mekân kumbaraları ve bilgilendirici afişler dağıtıyor. Vatandaşlar, atıklarını Ortahisar Belediyesi'nin 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne veya mobil atık getirme merkezlerine getirebilirler. Projeye, mart ayında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeline eğitim verilmesiyle devam edilecek.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN