Sabah 10.30-12.00 saatleri arasında Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun kış hukuk kampında ‘Antidemokratik süreçlerde hukukçuların refleksi’ başlıklı bir konferans verecek. Ardından Ayasofya Camii ve şehir müzesini ziyaret var. Sonrasında ise Vali Yücel Yavuz ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret edecek, akşam 17.45’te de Zorlu Grand Otel’de hukkçularla söyleşi de bulunacak.
 
Başkan Bulut Neden Öfkeli?
 
Trabzon Öz Orman-İş Sendikası Başkanı Fikri Bulut’la sohbet ederken yaşadığı özel hastane sıkıntısını aktardı. Bulut, ‘Annemi 27 Aralık’ta 18.30’da hastaneye yatırdım ve 28 Aralık 12.30’da hastaneden çıkardım. 75 TL muayene ücreti, 197 TL tahlil ücreti ve 415 TL’de yatak ücreti tahsil ettiler. SGK’ya şikayette bulundum. Sonrasında beni hastaneden arayıp ‘hata yaptık gelin 415 TL’nizi geri alın’ dediler. Ben hakkımı aradım. Arayamayan? Fakülteden emekli olan isimleri 15-20 bin TL maaş verip çalıştırmalarını takdir ederim. Ama onların faturalarını vatandaşa ve sendikacalara yüklemelerine asla’ dedi.
 
Eski Günleri Yadettiler
 
Eski Belediye Başkanı ve Milletvekili Volkan  Canalioğlu Faroz Balıkçı Barınağı’nı ziyaret etti, eski günleri konuştu. Bu kareleri de sosyal paylaşım hesabından paylaştı ve şu notu düştü; “An itibariyle Faroz Balıkçı Limanı’nda balıkçılık yapan mahalle arkadaşlarımla, balıkçılığın dününü ve bugününü konuştuk. Ey gidi eski günlerdeki balıkçılık dedik.”
 
Kurtoğlu’nun Ağabey Acısı
 
Bir süredir Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu'nun 61 yaşındaki ağabeyi Cemal Kurtoğlu, hayatını kaybetti. Kurtoğlu'nun cenazesi bugün Arhavi Merkez Camisi'nde önceki gün öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası ilçenin Yukarı Hacılar Mahallesindeki aile mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Ömer Doğanay, Arhavi Kaymakamı Hasan Ongu, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, bazı sanatçılar ile vatandaşlar katıldı. Bizde Kurtoğlu’na Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileriz.
 
 ‘C 18 aslanları’
 
Trabzon’da Kanuni Bulvarı yapımı için Düzyurt, Gözalan, Kutlugün, Akoluk ve Gölçayır’dan onlarca vatandaş, arazilerinin C 18 Maddesi kapsamında bedelsiz olarak kamulaştırılmasına itirazı sürüyor.  Her platformda mağduriyetlerini dile getiren vatandaşlar son olarak sosyal mesajlaşma programı olan WhatsApp üzerinden bir grup kurdular. ‘C 18 Aslanları’ ismi verilen gruba yaklaşık 100 kişi ekli. Bu gruba ekli kişiler haklarını alabilmek için neler yapılması gerektiği üzerinde duruyor. C 18 Trabzon’un gündeminden uzun süre düşmeyeceğe benziyor.
 
Kara Adaylığını Açıkladı

23 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan Çaykara Esnaf ve Sanatkarlar Odası 24. Dönem genel kurulunda Mehmet Sabri Kara’da da başkan adayı olduğunu açıkladı. Mehmet Sabri Kara yaptığı açıklamada;  “ Çaykara esnafının sorunlarını biliyorum. Çözümü birlik ve beraberliği sağlamadan olamayacağı kesindir. Başkanlığım boyunca ikili ve toplu istişareler yaparak odaya güveni, esnaflar arası diyaloğu, birlik ve beraberliği ekibimle birlikte sağlayacağız” dedi.
 
Başkan Taşeron İşçiler İle Buluştu
 
Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda 24 Aralık’ta yayınlanan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Belediye şirketlerine geçirilecek olan Of Belediyesi bünyesinde taşeron firma üzerinden çalışan işçileriyle bir araya geldi. Başkan Sarıalioğlu; “Uzun zamandır gündemde olan ve işçi kardeşlerimizin beklediği bir çalışma olan taşeron işçilerimize devlet güvencesi olacak kadro çalışması neticelendi. Ben öncelikle gerçekten çalışma barışı açısından bu düzenlemenin gerçekleştirilmesinde emeği olan Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ile hükümetimizin ilgili organlarındaki büyüklerimize canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
 
168 Kurban Kesecekler
 
Geçtiğimiz Cumartesi gecesi Pegasus Hava Yolları’na ait uçak nedeni henüz resmi olarak açıklanmayan nedenlerden dolayı pistten çıkarak denize 25 metre kala çamura saplanarak durmuştu. Mürettabatla birlikte 168 kişi ölümden dönmüştü.  Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın Trabzon’a gelmesi bekleniyor.  Konu ile ilgili konuşan Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın, “ Büyük bir kaza atlattık. En büyük tesellimiz hiçbir vatandaşımızın burnunun bile kanamaması. Önümüzdeki günlerde inşallah Trabzon’da 168 adet kurban keseceğiz’ dediği öğrenildi.
Editör: TE Bilisim