Bursa’yı kendi sahasında yendiğimizde, yazdığım yazının başlığını umut veren başlangıç koymuştum. Geldiğimiz nokta takım olarak yaşadıklarımız bu defa bana umut veren gelişmeler başlığını attırdı. Özellikle Akhisar maçında adeta tavan yapan gelişmeler bazı futbolcular açısından yanılmış olmama rağmen takımın kazanıyor olması tarifsiz mutluluğuma sebep oluyor.
    
Örneğin N’Doye yedek kulübesinden gelip takımın kazanmasına bu denli etki edeceğini aklımdan geçirmezdim. Gerçi Rodallega transferi gündeme geldiğinde kendisinde bir hareketlenme vardı. Transferle birlikte ilk on bir şansını kaybedeceğini biliyor olmasına rağmen şu anki form durumunda olması benim için bir başka sürpriz oldu. Öyle ki yerel spor kamuoyunda ilk on bir onun hakkı kanaati bir hayli yaygın. Nitekim Akhisar maçı bu düşüncenin sahiplerini haklı da çıkarmıyor değil.
    
Gelelim bir başka umut veren gelişmeye. O da Türkiye birinci liginde zor oynar dediğim Onazi. Son haftalarda oynadığı futbol takıma verdiği katkı anlamında çok güzel işler yapmaya başladı. Takım halinde ikinci devre henüz yenilgi almamış olmamızın bireysel anlamda sıfır katkı ile oynayan bazı futbolcuların katkı vermeye başlamasıyla doğrudan orantılıdır. Castillo’da da benzer gelişmeyi yakalarsak futbol olarak bir üst seviyeye çıkabileceğimizi düşünüyorum. Gerçi bu futbolcu ile hocanın çok uğraşması gerekecek. Zira bu arkadaşımızın hem futbol bilgisi zayıf hem de çok bencil. Yeteneklerini takım için kullanmaya başladığında hem kendisi büyüyecek hem de takım bir hayli kazançlı çıkmış olacak.
    
Rodallega’nın henüz isteneni verememiş olması vermeyeceği anlamına gelmez. Bence şimdilik gelmesi ile N’Doye’ye yaptığı uyarıcı etkisi yeter. Şansızlığı diğer yeni transferlerin gösterdiği erken uyum ile ona göre oyun şeklinin henüz geliştirilmemiş olduğunu gösterebiliriz. Sonuç olarak takımımız adına yaşanan bu güzellikleri bir büyük takım ile oynayacağımız maçta test etme zamanı geldi. Galatasaray maçı bunun için iyi bir fırsat. Umarım iyi bir futbol hak edilmiş bir galibiyetle bu maçı geçeriz de işte o zaman yeme de yanında yat. İyi haftalar.