Geciken adalet adalet olmasa da TFF’nin Süper Lig'de görev alan hakem kadrosunu yeniden belirlerken 13 ismi listeden çıkarması milattır.

Hasan Doğan sonrası en büyük neşterdir.

Süper Lig'de düdük çalan; Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Aldulkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Hüseyin Göçek, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy, Halis Özkahya listeden çıkarılırken Özgür Yankaya sadece VAR hakemi olarak görev alacak.

Adı geçen hakemler özellikle Trabzonspor camiasınca günahlarıyla anılacaklardır.

Bu ibret onlara yeter de artar bile.

Bir Cüneyt Çakır’ı düşünün hafızalara kazınan Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında Trabzonspor’u nasıl doğradığını hafızalarınıza getirin.

Aralarında yok ama Mete Kalkavan’ı düşün o da liste dışı kaldı iyi ki istifa etti.

Fırat Aydınus’un, Bitigen’in, Palabıyık’ın Avni Aker’de, Akyazı’da Trabzonspor’u göz göze nasıl şampiyonluktan ettiğini hatırlayın.

Deniz Ateş Bitnel’i unuttuk mu o da pılısını pırtısını toplayıp çekilmişti.

Futbola trilyonları yatıracaksınız birkaç hakem müsveddesi ligi dizaynedecek.

Daha bunların VAR olmadan yardımcı hakemlerini düşünün.

Düt kırmızı, düt ofsayt, düt penaltı, düt gol iptal günleri bu taraftara az mı çektirdi.

Hakemlik müessesesinin yeniden yapılandırılması gerekiyordu.

Gelişim göstereceklere müsamaha olabilir ama çeteleşenlere, şampiyonu belirleyenlere dur demek gerekiyordu.

Çok geç kalmış bir hamle.

Trabzonspor böyle kaç şampiyonluk kaçırdı.

1996, 2006 ve 2011 bunlar hakemlere, MHK’ye rağmen Trabzonspor’un yarışta olduğu sezonlardı.

Ya ligin başında Trabzonspor yarışta olmasın diye eteğinden çektikleri sezonlar.

Onları hesabını kim verecek.

Hakemler kadar MHK’nin de bu işlerde dahli vardır.

Artık bu hakemlerin Süper Lig’de hiçbir şekilde düdük çalmaması, gelecek sezonlarda temsilciydi, gözlemciydi şuydu buydu diye görev almaması gerekir.

Bu ayıp onlara yetmez ama evet.

Bu kararın devrim niteliğinde olduğunu varsayıp bir daha başta Trabzonspor olmak üzere Anadolu takımlarına bu acıların yaşatılmamasını temenni ediyoruz.

İstanbul takımları ağlamasın, onlar bu hakemleri çok kullandılar, çok şampiyon oldular, VAR bu işleri tam olmasa da bir nebze düzeltti.

Eski çamlar bardak oldu, onların da af dilemesi gerekir.

BURASI ANTALYA

Muhabirimiz Temel Karayunus göndermiş. Antalyalı Kardeşoğlu aile kasabını işleten Yusuf Eslik 2 oğlu ve gelinleri ile fanatik Trabzonsporlu. Öyle ki, formalarını giyerek hizmet veriyorlar. Evlerinin balkonlarından Trabzonspor bayrakları asılı. Dükkanın içerisi de bayraklarla donatılmış. Tavanda TS arması var. Trabzonspor’un şampiyonluğunu Antalya Trabzonlular lokalinde kutlamaya hazırlar.

İŞ CİDDİYE BİNDİ!

Dünyaca ünlü Profesör Sait Kapıcıoğlu Faroz damadıdır. İstanbul ve Ünye’den geldiğinde Faroz’da kalır ve çerveyi de kontrol eder. Birkaç ay önce Faroz’da futbol sahasının hemen kenarında bir leylek gördü ve o leyleği sahiplendi. Faroz’daki dostlarına da  ‘leyleği yedirin’ dedi. Başta sevgili Recep Denizer ve onun çalışanları leyleği hamsi ve balık ile beslediler. Sait hoca da leyleği karikatürize etti ve Trabzonspor’un şampiyonluk kupasını gagasına taktı. Şimdi İstanbul’da bu leyleği Tunç’tan yaptırdı. Bana da ‘Sütresini yapıp üzerine koyacağız, Faroz leyleği şampiyonluk kupası olacak’ dedi. Trabzonspor’un şampiyonluğuna inanan Sait hocaye teşekkür ediyoruz ve Faroz’a yakışacak diyoruz.

NİCE YILLARA SAMİ BAŞKAN

Sami Karaman. Değirmenderespor, 1461 Trabzon takımlarından yönetici olduktan sonra Celil Hekimoğlu ile birlikte Trabzonspor’a başkan ve yönetici adayı oldular. 10 oyla kaybettiler. Onlar Celil başkanla yılmadı devam ettiler. Hekimoğlu 1461’i kurdu buralara kadar getirdiler. Hala Hekimoğlu’nda bir ayağı. Sami Karaman hem iş dünyasında hem de spor dünyasında yükseldi. Babasının misyonuna sahip çıktı onu kardeşi ile daha da yukarı çıkardı. Trabzonspor’a da yönetici oldu. Sami Karaman’ın Çarşamba günü yaş günü idi. Sevgili Aziz Bahadır ile İbrahim İskender yaş gününü kutladılar. Bizler de tebrik ediyoruz. Peki Trabzonspor yönetim kurulu üyesi Sami Karaman kaç yaşında? Nasıl bulabiliriz. Kendisini ziyarete gittiğimizde ‘Trabzonspor’un son şampiyonluğunda 9 yaşında çocuktum’ dedi. Trabzonspor’un son şampiyonluğu 38 sene evvvel idi. O zaman 38’e 9 daha ekleyip yaşını bulalım. Sami Karaman tam 47. yaşından gün aldı. Daha nice mutlu yıllara başkan.

BAYRAKLARIN DİLİ

Trabzon’da en fazla bayrak Semerciler caddesine asıldı. Semerciler esnaflarından ‘Ahtapot ve Angona’ grubu ‘Avcılık Kursu kayıtları başlamıştır’ mesajı ile dev bayraklarını göndere çektiler ve Trabzon şivesi ile şampiyonluğun kahramanı futbolcuları tek, tek bayrağa işlediler. Ve Müthiş bir mesaj da verdiler: ‘Biz buradayız’

SIRA PAPAĞANDA

Osman Doğdu. Akyazı Stadı’nda Bordo-Mavi güvercini ile gündeme gelmiş ve izlenme rekorları kırmıştı. Osman Doğru, Trabzonspor’un Göztepe maçına bir omzunda güvercini diğerinde papağanla birlikte gitmeyi planlıyor. Papağan diyormuş ki, ‘Trabzonspor şampiyon olamaz ise tüylerimi yolun!’

Osman Doğdu gerçek bir Trabzonsporlu. Trabzonspor için Manisa’dan gelecek olan 5 misafirlerine de Çarşıbaşı’nda balık ziyafeti çekecek. Helal sana Osman.

TS’NİN KOMUTANLARI

Muharrem Arz, Fazıl Pirselimoğlu, Yılmaz Poyraz, Rahmetin Civelek, Nevzat Şakar, Reha Üçüncü, Ali Zafer Özdemir, Özkan Sümer, Muhittin Yurduseven, Tuncay Eyüboğlu, Ali Özbak, Faruk Poyraz, Kenan İskender, Hikmet Onur, Şamil Ekinci, Nuzamettin Algan, Turgut Ceylan ve A.suat Özyazıcı. Hayatta olanlara sağlık, kaybettiklerimize rahmet diliyoruz.

ÇİÇEK PASAJI

1979 İstanbul. Hasan Kandaz, Arsinli Mustafa Şen, en sağdaki Naci Şen, yanındaki Hayrettin Hacısalihoğlu’nun amca coçuğu Baha Hacısalihoğlu, onun yanındaki Trabzon’un ilk tuz fabrikasının sahiplerinden ve Gürsel Sandıkçı.