‘Erken kalkan işini erken aşırır’ derler ya erken kalkınca mutlaka sokakta bir dostunla sohbet edebiliyorsun.
Sabah MHP il eski başkanı Muammer Demeli ile konuştuk.
Demeli, MHP çizgisini bozmadı halen aktif siyasetin içinde. Çocukları ile Ankara’da ciddi yatırımlar yapıyor.
En son Ankara eski Otogar’ın yerine Pasifik grubu için kule dikiyorlardı.
Yurtdışı pazarları da var ve Romanya’da inşaat mühendisi oğlunun iş görüşmeleri devam ediyor.
Muammer Demeli siyaseti izliyor,
MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’la istişare yaptıklarını söylerken, Genel anlamda siyasetin İstabul seçimlerine kilitlendiğini ve bir an önce bu kördüğümün çözülmesi gerektiğini ifade etti.
Demeli’nin CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı  Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzonlulara ağır hakaret eden Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya da söyleyecek sözü vardı:
‘İl başkanı olsa idim şimdi Gazetciler Cemiyetinde basın toplantısı yapıyordum. Trabzonlular Partisine bakmadan ayağa kalkmalı bu hadsizlere haddini bildirmeli. Siyaset düzgün inanların yaptığı işti ama maalesef böyle şarlatanlara kalmış’ dedi.
Muammer Demeli’nin ardından TTSO Başkan Vekili Tolga Avcı ile konuştuk.
Tolga Avcı’ya piyasaları sordum.
Avcı, ‘Ramazanın 15’inci gününden itibaren bir hareketlenme bekliyoruz. Doğu Karadeniz bölgesindeki işsizlik oranlarına bakıldığında Trabzon’un oranı biraz daha düşük. Körfez ülkelerinden gelen turistler ve Sumela’nın açılması ile hareketlenecek iç turizm Trabzon’a ciddi katkılar sağlayacaktır. Ama halen İstanbul belirsizliği piyasaları etkiliyor’ diye konuştu.
Semerciler başında Bahar Kundura’nın sahibi Trabzon TTSO’nun 40 yıllık yöneticisi Halil İbrahim Nalbant  ile de ayaküstü sohbetim oldu.
Nalbant temkinli,
Diyor ki, ‘Geçen yıl ve bu yıl teravih namazlarına Kaşüstü’nde bir camiye giderim. Geçen yıl mutlaka safta 6-7  körfez ülkelerinden gelen kardeşlerimiz olurdu. Bu yıl ortada yoklar.’
Nalbant devamında,
‘Trabzon olarak körfez turizmine bağlı kalmamalıyız. Trabzon kendi katma değerini yaratsın körfez ülkelerinden ve dışadan gelenler de ballı kaymak olsun. Böyle bakmak lazım’ tezini savundu.
Doğru.
Trabzon’da yüzde 6’lık bir işsizlik oranı var.
Bu rakamı daha da düşürebiliriz.
İstanbul belirsizliği birçok noktayı kilitledi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Valilere, Belediye Başkanlarına ‘yüzde 70 fiziki ve nakdi gerçekleşmeyi geçmiş yatırımları bitirip yeni bir yatırıma başlamayın’ mesajını vermişti.
Onun için, turizm sezonu Trabzon için fevkalade önemlidir.

BU KENTİN DÜŞMANI ÇOK

Trabzon derin tarihi ile birlikte kadim bir şehirdir.
Fakat, bazı hadsizler işine geldiğinde en Milliyetçi, Türkiye’nin T’si der işlerine gelmeyince de seçim hesaplaşmasının kini ile bilinç altındakini kusar hakaret ederler.
Mübadele öncesine ve sonrasına ilişkin abuk sabuk laflar ederler.
Ne diyelim yazıklar olsun.
Binali Yıldırım’ın geri çekilerek Tevfik Göksu denen belediye başkanın aday yapılması tartışılmıştı. İyi ki Erdoğan yanlış yapmamış.
Tayyip Erdoğan dili kötü, kalbi katı bu adama prim vermemeli.