Koskoca bir yıl geride kaldı. Sıradan bir yıl değil ama çok kıymetli, özel bir yıl geride kaldı.

38 yıl üzerine Trabzonspor’un şampiyon olduğu yıl geride kaldı. Üstelik Maradona’dan sonra Napoli de heykeli dikilen ama şampiyonluk göremeyen Hamsik’li kadrosuyla.

Bu paragraf birçok Trabzonspor sevdalısını üzecek, hemen 2011'de de olduk diyecekler. haksız değiller evet olduk, 2011’de de olduk ama Özkan Sümer hocamızın dediği gibi "O sevinci bize yaşatmadılar, kan kusturdular". Bu sefer çalamadılar, çaldırtmadık çok şükür.

Sonra Arjantin 36 yıl üzerine dünya kupasını aldı. Üstelik dünya üzerinde bir futbolcunun alabileceği tüm kupalara sahip olup dünya kupası kaldırmak bir türlü nasip olmayan Messi’li kadrosu ile...

Yani geride bıraktığımız 2022 yılı birçok yeniliği, birçok ilki yaşattı bizlere ve yerini 2023’e bırakarak tarihteki yerini aldı. Beklentileri Allahuekber dağlarına çıkarttı ve oraya bıraktı dersek yerinde bir tespit olur sanırım.

Son günlerinde Fatih Karagümrük mağlubiyeti ile ağzımızda buruk bir tat bıraksa da biz 2022’den razıyız.

Şimdi gelelim 2023’e ve geçelim 2023’ün ilk müsabakasına, yani Giresunspor maçına;

Bartra’nın kırmızı kart cezası ve Trabzonspor’un önceki haftalarda gol yollarında kısır kalması Abdullah hocayı arayışa itmiş.  Bu arayış stopere orta saha orjinli Gbamin’in yerleştirilmesine sebep olmuş.

Stoperdeki değişimi orta sahaya Bardhi’nin monte edilmesi de eklenince çift ön liberolu sistem, tek ön liberolu bir yerleşime dönüşmüş.

Buna birde savunmanın orta sahaya kadar çıkarılması eklenince ilk düdükle gol arayan, isteyen bir Trabzonspor gördük sahada.

Misafir ekibin de bu oyunu kabul edip kendi yarı sahasında kalabalık savunması eklenince oyunun tümü Giresunspor yarı sahasında geçti diyebiliriz.

Golün savunma hatasından, rakibin kendi kalesine atması şeklinde gerçekleşmesi için ise futbolun adaleti diyebiliriz.

İkinci yarıya da aynı on birlerle başladı taraflar. Yine oyuna hükmeden Trabzonspor, cansiperane savunan tarafta Giresunspor’du.

Giresunspor’un nadir öne çıktığı anlarda ciddi pozisyonlar üreten Fırtına bir türlü farkı açamadı. 65 ile 70 arasında maç Maxi Gomez ile Onurcan arasında geçti. 3’üncü denemede Gomez golü buldu ve skoru 2-0’a getirdi.

Bu gol Pandora’nın kutusunu açtı ve 75’de skor 3-0’a geldi. Golden sonra gelecek haftayı düşünerek aslarını dışarıya alarak tempoyu düşüren ev sahibi zamana oynadı desek abartmış olmayız.

3 puanın hayati önem arz ettiği bir anda önemli bir galibiyet.

Tebrikler çocuklar.