Trabzon’a 5 yılda yaptığı hizmetlerle şehre adeta sınıf atlatıp mega kent haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu görevi yarın Ahmet Metin Genç’e devrediyor.

Hiçbir belediye başkanının cesaret edemediği 50 yıllık alt yapıyı sıfırdan değiştiren adeta şehrin altını üstüne getiren, kanserojen madde içeren asbestli boruları değiştirip vatandaşın sağlıklı su içmesini sağlayan, şehrin tüm kanalizasyon sistemini yenileyen ve yaptığı milyon dolarlık yatırımla yerin altını gül bahçesine çeviren isimdi Murat Zorluoğlu.

Kahramanmaraş Caddesi’ni araç trafiğine kapatıp vatandaşa mükemmel bir yaşam alanı açan, Kunduracılar caddesini baştan aşağı yenileyip halkın konforunu yükselten adamdı Murat Zorluoğlu.

Trabzon’un gülen yüzü Ganita projesi ile Yalıncak plajını mükemmel bir ortam haline getiren isimdi Murat Zorluoğlu.

Trabzon’a asla yakışmayan adeta bir harabeyi andıran Şehirlerarası Otobüs Terminalinin yenisini uzay üssü niteliğinde Trabzon’a kazandıran isimdir Murat Zorluoğlu.

Dolmuşlara modernizasyonu getiren, şehrin trafik mastır planı ile Trabzon’un akciğer filmini çeken isimdir Murat Zorluoğlu.

Kadın Yaşam İstihdam Merkezini bu şehre kazandırandır isimdir Murat Zorluoğlu.

Kadınlar Halini modern bir Pazar yerine dönüştüren, atık su, kanalizasyon ve yağmur sularını ayrıştırarak yerin altında yeni bir dünya yaratan isimdir Murat Zorluoğlu.

Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’ni, Avrasya Pazarı’nı, Planetaryum merkezini Trabzon’a kazandıran başkandır Murat Zorluoğlu.

Atatürk Alanı, Maraş Caddesi, Uzunsokak bina dış cephe sağlıklaştırmasını, Atatürk Köşkü’nü Atatürk’e yakışır hale getiren isimdir Murat Zorluoğlu.

Tanjant Katı Otoparkı ve İskenderpaşa katkı otoparklarını bitiren isimdir Murat Zorluoğlu.

Kızlar Manastırını tamamlayan, Tonya, Araklı, Akçaabat, Of su arıtma tesislerini kuran adamdır Murat Zorluoğlu.

20 yıllık yatırımları 5 yıla sığdıran Trabzon’un gelecek 50 yılına ışık tutan isimdir Murat Zorluoğlu,

Gülcemal Projesini yaptıracak yatırımcıyı bulan ve Trabzon’un geleceği için hayalleri olan adamdı Murat Zorluoğlu.

Trabzon’un geleceğine damga vuran isimdir Murat Zorluoğlu.

Yaptığınız her bir hizmet için binlerce kez teşekkür ederiz Sayın Sayın Murat Zorluoğlu başkanım.

Allah sizlerden razı olsun.

Ancak;

Yaptığınız hizmetlerle Trabzon halkının yaşam kalitesini artırmanız takdirle karşılanırken ne acıdır ki birilerinin siyasi geleceği uğruna sizin bu başarınızdan rahatsız oldular.

Şimdi böylesine başarılı, şehre hizmet mührünü basan, Trabzon’a altın çağ yaşatan bir belediye başkanı bugün görevi yeni belediye başkanı Ahmet Metin Genç’e devretmeye geliyor.

Şüphesiz Ahmet Metin Genç’in büyükşehir belediye başkanlığı süreci Murat Başkan gibi başarılı geçecektir.

Bir taraftan devam eden hizmetleri tamamlamaya diğer taraftan da yeni projeleri hayata geçirmeye çalışacak.

En önemlisi de hafif raylı sistemdir.

AK Parti’nin kazandığı büyükşehirler arasında Türkiye’de birinci olma başarısını gösteren Ahmet Metin Genç’in şampiyonluk başarısı bu şehre kazanım olarak dönecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok sevdiği, inandığı, güvendiği Ahmet Metin Genç’e desteği elbette olacaktır.

Kanuni Bulvarı’nda, Şehir Hastanesi’nde, Güney Çevre Yolu’nda, Yatırım Adası’nda, Havalimanında, Samsun-Sarp tren yolunda.

Ya yazamadan geçemeyeceğim,

Murat Zorluoğlu’nun aday gösterilmemesi için her yolu deneyen başta milletvekilleri ve beşinci kol faaliyetleri yürüten kişilere şimdi soruyorum.

Murat Zorluoğu ve Ahmet Metin Genç şayet yerlerinde kalsalardı AK Parti Trabzon’un kendisi olan Ortahisar’ı kaybeder miydi?

Yani, her iki başkan oldukları yerde seçime girmiş olsalardı Ortahisar’da Büyükşehir de açık ara farkla AK Parti’nin elinde kalmayacak mıydı?

Kesinlikle kalacaktı.

O zaman Ortahisar’ın hesabını kim verecek.

Teşkilatlar mı, milletvekilleri mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vardır bir bildiği elbet.