Fenerbahçe’yi şike ile mahkum eden isimlerin ilk sırasında İnfantino geliyordu. O dönem UEFA’nın kontrol komitesi başkanı olan İnfantino bütün şike belgelerini tarayan adamdı ve sonuçta da ‘Şampiyonlar Ligi’ne Trabzonspor katılacak raporunu veren’ isimdi. Şimdi nerede? FIFA Başkanı.

Trabzonspor Şike defterini yeniden açmalı ve UEFA ve FIFA nezdinde yeni görüşmeler yapmalı. Trabzonspor-Fenerbahçe maçının yumruklu görüntüleri de dosyaya eklenmeli.

Berlin’den dostumuz İbrahim Bayram bizim aracılığımızla tüm Trabzonspor taraftarına çağrı yapıyor:

‘Bu süre gelen haksızlıkların ve Adaletsizliğin bir son bulması için UEFA’ya şikayet dilekçesi oluşturalım, bütün Trabzonspor sevenlerle beraber şikayette bulunalım. Artık Türkiye’deki futbol adaletsizliğinin böyle devamında birçok kötü şeylerin olması olasılığı büyük bir ihtimaldir. Onun için hep beraber TFF’yi ve Fener’i UEFA’ya şikayet edelim. Haydi hep beraber, ben şahsi hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağım. Gerek maddi gerekse manevi, bu işin peşini bırakmayacağım’.

Ali Koç takımı Riyad’dan geri getirerek ve seçim öncesinde takımı ligden çekiyorum sözleri ile direkt siyasete de müdahale etmiştir. Bu cüreti nereden alıyor?


HER YERE SIZMIŞLAR

Holding patronlarını kulüp başkanlıklarından uzak tutacaksınız. Çünkü bilinen bilinmeyen yüzlerce şirketleri var. Ve Spor kulüplerin hangisi olursa olsun o sporun federasyonların veya disiplinlerine sızmışlar. Adam Arçelik’te çalışıyor hem de Federasyonda disiplin kurulu üyeliği yapıyor. Böyle bir emir erinden adalet çıkar mı?

GÖZLEMCİ’NİN GÖZLERİNE KONTROL

Onca kameraya rağmen onca fotoğrafa rağmen ve sayılı yumruk ve  tekmelere rağmen gözlemci olup biteni görmemiş! Acaba raporuna ne yazmış. yoksa gözlemci yazmış da Federasyonun bilirkişiye gönderdiği isim mi silmiş! Önce Federasyon gözlemcisinin gözlerini kontrol etmek lazım. Sonra da bilirkişinin kim olduğuna bakmalı. Herhalde böyle bir rapor yazan kişi Ali Koç’tan daha Fenerlidir!

ALO, ORDAMISINIZ?

Trabzonspor Akyazı’da katledilirken ve PFDK ceza yağdırırken gözler ik ismi çok aradı. Bunlardanbirisi MHK üyesie Sefer Altuntaş ve diğeri isze TFF başkan vekili Yalçın Orhan’dı. Trabzonspor camiasının gücü ile görevlerine devam eden bu isimler böyle bir dönemde tavır almayacak da ne zaman alacaklar?

STRES YOK, GOL VAR

Şampiyonluk sistresi yok, düşme sistesi yok. Ziraat Türkiye kupasında son dörttesin. Ligde üçüncülüğün nerede ise garanti gibi. Trabzonspor o nedenle Protestosunu da yaparak başladığı maçta Konyaspor’u rahat geçti. Trezeguet ve Fountas’ın füze gibi golleri ile Konya’dan 3 puanla dönmesini bildi. Gelecek yılda takımın önemli parçalarından birisi olacak olan Trezeguet formunun zirvesinde. Bu yıl 10 gol sınırını geçen Mısırlı oyuncu Trabzonspor taraftarının vazgeçemediklerinden birisi oldu.

SSK-TCK VE BALKON

35 yıl önce Trabzon’un iki lüks misafirhanesi vardı. Birisi Karayolları diğeri ise Çimento fabrikasının tesisleri idi. CHP iktidarı, Karayolları bölge müdürü değişmişti.Yeni gelen bölge müdürü Karayolları misafirhanesine balkon yaptırdı ve balkonunu çok seviyor, dostları ile akşamları orada oturuyordu. Hafifte bir müzik çalıyordu. Karşıdaki SSK(Fatih Devlet) hastanesinde kalan hastalar rahatsız oldu ve O balkon dış cephesi kapatıldı. Şık da oldu. Karayolları misafirhanesinde en son Gazeteciler Cemiyeti’nin CEO’su Nevzat Yılmaz ile  yemek yemiştik. Bu kez eşi Karayolcu, kendisi de İnşaat mühendisi olan sevgili arkadaşımız Aziz Bahadır’ın iftar daveti vardı.

İftar davetine İbrahim İskender, Efkan Sayitoğlu, Sebahattin Alemdar, Özkan Öztürk Trabzonspor’un başkan yardımcısı Ali Haydar Gedikli, Mali Saymanı Sami Karaman ile birlikte İş insanı Ak parti il başkan yardımcısı Ali Haydar Baş gibi güzel insanlar katıldı. Sevgili Doktorumuz Seyit Hisoğlu annesini evinde ağırladığı için ısrarlara rağmen iftara katılamadı. Hizmeti misafirhane çalışanı Berber Şükrü dört dörtlük yaparken  sohbet güzeldi. Ali Haydar Baş seçimleri yorumladı, ‘Uyarıyı aldık ve gerekli çalışmaları yapacağız dedi.Ali Haydar Gedikli ve Sami Karaman’a Reus ve Hummels geliyor mu dedim, transfer komitesinde olmadıklarını! söylediler. Cezaları, sevkleri konuştuk, Herkes 3 maç kapatma cezası olabilir diyordu. Ancak Trabzonspor’un cezası ikiye katlandı. Fenerbahçe’nin cezaları ise silindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan temizliğe önce futboldan başlamalı. TFF ve kurullardan.

BİRAZ DA NOSTALJİ BAŞKANLARI DEĞİŞİR YAPTIKLARI DEĞİŞMEZ

1996 yılında Ali Şen’in yaptığı. Tarık, küllükle Aygün’ün kafasına vuruyor. Ali Şen kafasını sardırıyor ve Trabzon’da mağdurları oynuyorlar. 20 yıl sonra da şampiyonluğu masada kazandığını itiraf ediyor.