8 günde 3. maçını oynayan Sivasspor karşısında Rizespor, karşılaşmaya golle başladı. 4.dakikada Baiano, orta sahadan aldığı topla sağ taraftan topla önündeki boş alan kat ederek golünü atmasını bildi. Kendi getirdi kendi attı. Bu gol Baiano’nun Türkiye kariyerindeki ilk golü oldu.
Maça adeta golle başlayan Rizespor, özellikle de maçın başında ön alan presiyle Sivasspor’u kontrol altına almak istedi. Bunu da başardı.
Böylesine maçlarda hele 4.dakikada öne geçtikten sonra hamleler ve oyun kurguları çok önemlidir.
Yeşil-Mavililerde öne geçtikten sonra rakibinin oyununu bozan bir futbol oynadı.
Rizespor oyun olarak istenilen seviyelere gelmese bile yeni takım olmalarının sıkıntısını yaşasa da saha içerisinde rakip kalede üretken olamadı.
Ama kendi yarı alanını kontrol altında tutup Sivasspor’a açık alan bırakmadı.
Rizespor maçın büyük bir bölümünde, yaptığı en akıllıca taktik rakibin merkezden hücum yapmasına fırsat vermemekti. Atmacalar Yiğidoları adeta kilitledi.
Ev sahibi takım duran toplarda gol bulmaya çalıştı. Bunu da başaramadı.
Yeşil-Mavili ekip maça ille de kazanma anlayışıyla çıkmış olsa da oyun içerisinde doğru ve yerinde müdahaleler de yaptı.  Kendi yarı alanında üstünlüğü ele aldı.
Sivasspor’un baskılı olduğu anlarda kendi yarı alanını savundu ama kontra atağa çıkamadı. Böylesine maçlarda hele de 4.dakikada attığım golle öne geçip bunu korumak zordur. Ama Rizespor bunu başararak alkış aldı.
Sezonun ilk deplasman galibiyetini aldı. Üstelik bu üç puan tam 10 ay sonra geldi. Maçtaki son sözü Remy söyledi. Yıldız oyuncu orta sahadan aldığı topla rakip kaleye indi. Kaleciyle birlikte aynı anda 2 kişiye çalım atarak maçın skorunu belirledi. Rizespor Sivas gibi çok zor ve önemli bir deplasmanda 3 puanla dönerken üst üste de 2. Galibiyetini almış oldu.