Genç“Biz şehrimize en güzel eserleri bırakalım, kalplerde gönüllerde en güzel şekilde yer alalım. Dostlar bizi her zaman güzel hatırlasın istedik. İşte! Ortahisar’da çıktığımız 10 yıllık hizmet mücadelemizin özü budur. “Gece gündüz çok çalıştık. Ortahisar’ımızın birçok sorununa çare bulduk. Biz 10 yılın her bir vaktine alın terimizi akıtarak,  ekibimizle hizmet ettik.


Şimdi bu kutsal görevi Allah nasip ederse Ergin Aydın Başkanımıza devredeceğiz. Kendisiyle birlikte el ele vererek ilçemize daha çok hizmet edeceğiz. Trabzon’umuzun 18 ilçesinde bütün hemşehrilerimize eserlerinde hizmetlerinde en güzelini getireceğiz. Trabzon’un  her tarafı Ortahisar kadar güzel olacak. Cumhur İttifakı ruhu ile 31 Mart’ta Trabzon’da tarih yazacağız. İnanıyorum ki; Ortahisar’da da tarih yazacağımız bir dönem olacak” dedi.

KENDİNE OY VEREMEYECEK TEK BAŞKAN ADAYI

Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde ilginç bir durum yaşanıyor. Mümin Nuhoğlu’nun aday gösterilmesinden sonra MHP Genel Merkezi tarafından geri çekilmesi üzerine aday gösterilen 31 Mart seçimlerinde oy kullanamayacak. Antalya’da yaşayan Cumhur İttifakı adayı Ahmet Keleş’in seçmen listelerinin açıklanmasından aday gösterilmesi üzerine oyunu Çarşıbaşı ilçesine taşıyamadı. Bu sebeple ne kendisi ne de ailesinden hiçbiri Ahmet Keleş’e oy veremeyecek. Bu durum ilçede ilginç bir hal aldı.

BAKAN URALOĞLU YAŞ GÜNÜ PASTASI KESTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 21 Mart Down Sendromlular Haftası dolayısıyla özel bireylerin yaş günü pastasını AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç, Kadın Kolları İl Başkanı Ayfer Cihan ve down sendromlu çocuklarla birlikte kesti.

MEHMETÇİKLE İFTARDA BULUŞTU

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, 17. Piyade Tugay Komutanlığı tarafından şehit aileleri ve gazilerimiz onuruna verilen iftar programına katılarak Mehmetçikle iftar yaptı. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin de misafir olduğu Boztepe Tugay Komutanlığındaki iftar programına Vali Yıldırım’ın yanı sıra 17. Piyade Tugay Komutan Vekil Yardımcısı Piyade Albay Cemil Uzuner, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı Dz. Binbaşı Aytaç Bayırlı, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ile er ve erbaşlar katıldı.

TRABZON HAZIR

Trabzon Tiyatrolar Birliği yürütme kurulunu oluşturan tiyatroların işbirliği ve tiyatroseverlerin katılımıyla 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü için bir program hazırladı.  Dönem başkanlığını yürütmekte olan Adnan Akyüz programla ilgili olarak şunları söyledi:  "Biz bağımsız tiyatrolar olarak bir aradayız ve tiyatro adına iyi ve güzel işler yapma çabası içerisindeyiz. Bu yıl 20 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında 3’üncsü gerçekleştireceğimiz tiyatro festivali hazırlıkları sürerken yaklaşmakta olan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü içinde bir program hazırladık. Program kapsamında istiklal marşımızı birlikte söyleyerek geleneksel hale gelen tiyatro günü bildirisini okuyacağız. Sonrasında tiyatro ekiplerimizin tanışması, kısa oyunlar ve bir konser programıyla devam edecek olan programımız, vereceğimiz  kokteyl ile son bulacaktır. Bu etkinliğimize tüm tiyatro severleri davet ediyoruz." Trabzon Tiyatrolar Birliği'nin 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kutlama programı Rubenis AVM 4.kattaki Tiyatro Panki açık alan ve Tufan Ünlü sahnesinde gerçekleşecektir.

FINDIK ÜRETİCİSİNİN SAHİBİ YOK

Trabzon Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu, üreticiye verilen desteğe dikkat çekti. Kozoğlu, “2014-2023 Yılı dahil tam on yıl oldu. 170 lira olarak fındık üreticisine verildi. Türkiye'de üretilen ve destek verilen tarım ürünleri destekleri her yıl artarken nerdeyse tamamı ihracata giden stratejik ürünümüz olan fındık desteği neden arttırılmıyor? Bunu hiç konuşan yok, demek ki fındık üreticisinin sahibi yok.” İfadelerini kullandı.

GİRESUN’DA BİR İLK

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun ikinci dönem projeleri arasında kamuoyuna duyurduğu Hayvan Hastanesi Projesi, hayvanseverler tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

Bayrak Dedeyi Yalnız Bırakmadılar Bayrak Dedeyi Yalnız Bırakmadılar

Sokak hayvanlarını daha modern şartlarda tedavi imkanına kavuşturacak olan Hayvan Hastanesi’nde hem gelişmiş cihazlarla cerrahi operasyonlar yapılacak hem de istihdam imkânı sağlanacak. Hayvan Hastanesi Projesi; Hayvan tedavi üniteleri, doğum servisi, ameliyathane, yavrulu hayvan tedavi ünitesi, müşahede alanı ve acil servis yer alacak.

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

Rize'de yılın doktoru seçilen onkoloji uzmanı Dr. Esra Aydın ve yılın sağlık çalışanı seçilen Acil Tıp Teknisyeni Nebi Kömürcü, ödüllerini 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları kapsamında İstanbul'da düzenlenen törende aldı.

Editör: Ayşe Sancak