Kocaelispor maçında bir üst lige çıkacakken penaltı ile önleri kesildi. Celil Başkanı tebrik ediyorum. ‘ dedi. Akçay Arsin’de belediye çalışmalarını da yakinen izliyor. Başkan Sait Gürsoy’un belediyenin menfaatlerini de koruyarak önemli hizmetler yaptığını, Arsin’in en kısa sürede daha da değişeceğini söyleyerek, ‘Hizmetlerinde her zaman yanında oldum ve olacağım. Sait başkanı kutluyorum ve hizmetlerinin devamını bekliyorum’ dedi.

EKİM’DEN ZİYARET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Hemşehrimiz Mehmet Baş’ı makamında ziyaret eden AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Nuri Ekim Belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgi verip görüş alışverişinde bulundular.

ÖZAK AK PARTİ İL’DE

Devlet eski Bakanı Faruk Nafiz Özak AK Parti il Başkanı Sezgin Mumcu’yu ziyaret ederek, ‘Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da partimin emrindeyim’ dedi.

GÜNNAR EMEKLİLERİN YANINDA

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar tüm emekliler derneği başkanı Burhan Bayraktar’dan sorunlarıyla ilgili bilgi aldı, ‘En kısa zamanda çözüm için elimden geleni yapacağım’ diye konuştu.

KARDEŞLERDEN GAZİ’YE ZİYARET

Trabzon’un Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, kardeş belediyesi olan Çorum’un Osmancık İlçe Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ile birlikte Kuzey Irak Kalkauç tepesinde hain saldırı sonucu yaralanan Gazi komando Astsubay Apdul Kadir Üstün’ü tedavi gördüğü Gata’da ziyaret ettiler. Türkiye Belediyeler Birliği’nin Mayıs ayı meclis toplantısı için Ankara’da bulunan Kurukız ve Gelgör, Osmancıklı Gazi Astsubay Apdul Kadir Üstün’ü de ziyaret ederek, ‘Geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Gazinin sağlık durumu hakkında doktorlardan da bilgi alan Kurukız ve Gelgör, gazi Üstün’ün sağlık durumunun gayet iyi olduğunu en kısa sürede tedavisinin tamamlanarak taburcu olacağını söylediler.

ERBAY SARAÇ UNUTULMADI

Gazeteci Ahmet Saraç’ın 12 yıl önce trafik kazasında yaşamını kaybeden oğlu Erbay Saraç Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti tarafından mezarı başında düzenlenen bir programla anıldı. Erbay Saraç’ın Beşikdüzü İlçesi Vardallı Mahallesi’ndeki evin yanında bulunan kabri ziyaret edilerek Kuran-ı Kerim okundu, dualar yapıldı. Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci, Ahmet Saraç’a oğlunun adına çıkartılan gazetenin çerçeveletilmiş fotoğrafını hediye etti. Gazeteci Ahmet Saraç yapılan programdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Uzun yıllar ilçeme ve bölgeye hizmet vermek için gazete çıkarttım. Trabzon ve bölgede yayımlanan birçok gazetede muhabirlik ve temsilcilik yaptım. Aldığım ödüller ve belgelerim arasında en önemli hediyemi Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti tarafından 12 yıl önce oğlum için çıkardığım gazetenin çerçevelenerek takdim edilmesi oldu” dedi. Programa, BGC Başkanı Aydın Gelleci, Başkan Yardımcısı Tuncay Hacıfettahoğlu, Genel Sekreter Mehmet Bülent Alp, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Özcan, Ahmet Ceylan ve Beşikdüzü İlçe Müftülüğünde görevli din görevlileri katıldılar.

BU GENÇLER ALKIŞLANIR

Görele Kaymakamı Murat Özdemir, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Soğukpınar Köyü Muhtarı Birol Medik ve Soğukpınar Köyü halkının destekleriyle köy gençliği köyün en yüksek tepesi olan Böğürtlen tepesine kahraman şehitlerimiz Ömer Halis Demir, Fethi Sekin ve Eren Bülbül’ün görselleriyle adını yaşatarak, dev Türk Bayrağı astılar.   Belediye olarak Soğukpınar köyü gençliğine bu güzel projeleri için teşekkür ederek plaket takdim eden Başkan Erener, “Gerçekten sözün bittiği anlardayız. Ben belediyemiz ve şahsım adına Soğukpınar Köyü gençliğini bu anlamlı düşüncelerinden dolayı kutluyor ve teşekkür ediyorum. Böyle gençlik olduğu sürece hiçbir zaman boynumuz eğilmez. Ben kahraman şehitlerimize tekrardan Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Soğukpınar Köyü gençliği ise ilgi, alaka ve desteklerinden dolayı Erener’e teşekkür ederek, plaket takdim etti.

BEŞİKDÜZÜ’NE VEDA ETTİ

Beşikdüzü Emniyet Müdürü Alper Güneş’in Bursa’ya tayini çıktı.  Güneş, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’u makamında ziyaret ederek vedalaştı. Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Emniyet Müdürü Alper Güneş’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti. Ayrıca bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılarının devamını diledi.

BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, çalışmaları yerinde gördü. Başkan Gürsoy, “

İlçe merkezimizdeki çalışmalarda asfaltlama kısmına hava şartları bu hafta içi uygun olursa geçiş yapmayı düşünüyoruz. Çoğu gitti azı kaldı, sabrınız için teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÜRKİYE DEMEKTİR!

Birleşik Kamu İş Trabzon İl Başkanı Tamer Özlü, “Ülkemizin tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün kazanımları ve Türkiye Cumhuriyeti’ne bıraktığı miras tartışmasızdır.  Ancak her fırsatta Atatürk’ü tartışmaya açmak ve karalamaktan geri durmayan bir gerici kesim bulunmaktadır.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Ayasofya'daki programda Mustafa Demirkan adlı sözde imamın ülkemizin kurucusu Atatürk'e “zalim ve kafir” diyerek lanet okuması kabul edilemez. Ayasofya'nın, açılış töreninden itibaren Atatürk'e hakaret edilen bir cami haline gelmesi anlaşılır gibi değildir. Geçen yıl Ayasofya'nın açılışı töreninde de Atatürk'e lanet okunmuştu.   Ayasofya başimamı da laikliğin kaldırılmasını, hilafet düzenine dönülmesini istemişti. Şimdi de sözde imam Mustafa Dimirkan’ın ifadelerinin şaşkınlığını yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, bağımsızlık mimari ve emperyalizme karşı Türk milletini örgütleyerek ülkemizin kurtarılmasında üstün kahramanlık sergileyen Büyük Önderimize Türk vatandaşları adına saygı duymalısınız, duymuyorsanız da saygısızlık yapmamalısınız. Türkiye Cumhuriyeti’nin başını temsil eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkeyi ve kurucu değerlerini korumakla sorumlu olduğunu hatırlatıyoruz.  Cumhurbaşkanı,  katıldığı bir programda sözde bir imamın kurucu lidere bu ifadeleri kullanmasına izin vermemelidir.  Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı yobazların hain ve alçakça saldırılarına önlem alınmalı ve  son verilmelidir. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’e ve onun Cumhuriyetine, devrimlerine hakaret edenlere karşı derhal yasal işlem başlatılmasını bir daha tekrar etmemesi içinde gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz.” dedi.

 “HEMŞEHRİLERİMİZİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

Gümüşhane’de Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan "Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü" kapsamında kitap bağışı kampanyası başlatıldı. Gümüşhane Adalet Sarayı önünde açılan standa Vali Kamuran Taşbilek, Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bayram Ünlü, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ve protokol üyeleri mahkumlara ulaştırılmak üzere kitap bıraktı. “Bir kitap bir umut” başlıklı kampanya hakkında bilgi veren Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir, manevi bir amacı gerçekleştirmek için bir araya geldiklerini belirterek, “Burada manevi bir amaç var ama maddi bir destek gerekiyor. Bunun için tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimizi desteğini bekliyoruz. Ceza infaz memurlarımızla birlikte burada akşam 7’ye kadar standımız devam edecek. Malum ceza infaz kurumlarımızda pandemiden dolayı bu dönemde sosyal ve kültürel etkinliklerde nispeten bir gerilememiz var. Ancak bunu aşmanın en güzel yolu kütüphanemizi zenginleştirerek hükümlü ve tutuklularımızın imkanlarını artırmak. Bu vesile ile sayın valimize ve protokolümüze verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim