Araklı ilçesinde gerçekleştirilecek turizm faaliyetlerinin görüşüldüğü toplantılarda Araklı ilçesinin tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin planlı bir şekilde turizme kazandırılması hedefleniyor. 15-22 Nisan Turizm Haftası öncesinde düzenlenen toplantının gündeminde ise Pazarcık Yaylası’nda yapılacak Turizm Haftası etkinliği vardı.  Toplantıya; Araklı Kaymakamı Muhammet Evlice, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ercan Işık, Araklı Belediye Meclis Üyeleri, Araklı Muhtarlar Federasyonu temsilcisi Mehmet Kaya, işadamı Doğan Şengül, Mimar Kenan Balçiçek, mahalle muhtarları ve ilçe esnafı katıldı.
 
Turizm Kurdelesini Pazarcık’ta Keseceğiz
 
Araklı ilçesinin turizm sektöründe ön plana çıkması amacıyla yapılan toplantıda, yapılan ve yapılacak olan turizm yatırımları hakkında bilgi verildi.  İlçeyi ziyaret edecek turistlere nasıl davranılması gerektiği konusunda da görüş bildirimi yapıldı. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Pazarcık Yaylası’nda gerçekleştirilecek olan turizm haftası etkinliklerinin Araklı ilçesinin tanıtılması anlamında büyük önem taşıdığını söyledi.
 
Çebi, “Trabzon’umuzun Turizm Haftası açılış programı ilçemizde gerçekleştirilecek, buna ev sahipliği yapacağız. İnşallah 22 Nisan’da Uzungöl ayarındaki Pazarcık merkezimizde yapacağız. Doğa harikası bir merkez Pazarcık. Dört tarafı çamlarla çevrili bir yer ve inşallah Trabzon’umuzun turizm kurdelesini de orada keseceğiz. Bu etkinlik Pazarcık bölgemizin tanıtılması için çok büyük önem taşıyor. Oradaki misafirlerimiz ne kadar memnun olursa ziyaretler o kadar artar. Dolayısıyla o gün orada tüm halkımızın esnafımızın misafirlerimizi memnun etmek adına üzerine düşen her şeyi yapmalarını bekliyorum. İnşallah Sayın Bakanımız Süleyman Soylu da orada olacak güzel bir gün geçireceğiz” şeklinde konuştu.
 
Kazanca Dönüştürülebilir
 
Araklı Kaymakamı Muhammet Evlice ise Araklı ilçesinin turizm anlamında birçok zenginliğe sahip olduğunu, tanıtım faaliyetleriyle bu durumun bir kazanca çevrilebileceğini belirtti. Evlice, “Biz belediyemiz ve kaymakamlığımız olarak bu işi hep birlikte sahiplendik. Sizlerin de yardımlarınızla bu işin altından kalkacağımıza inanıyoruz. İl Kültür Turizm Müdürlüğümüz bünyesinde gerçekleştirilen bu programda Araklımızın tanıtımı noktasında güzel işlere imza atmaya hazırlandık. İnşallah orada hep birlikte güzel bir tanıtım etkinliği gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.
 
Tarihi Fırsat
 
İş adamı Doğan Şengül ise konuşmasında şunları kaydetti; “Pazarcık Yaylası’nda gerçekleştirilecek turizm programı bizler için tarihi bir fırsat. Kelecik’ten Pazarcık’a kadar Araklı’ya yabancı turist çekebilmenin yollarını hep birlikte aramamız lazım. Burada bize düşen çok önemli görevler var. Araklı’nın Trabzon’daki turizm etkinliğine ev sahipliği yaptığını herkese duyurmamız lazım. Ben inanıyorum ki Pazarcık Yaylası’nın Uzungöl’den bir farkı yok. Sadece geliştirilmeye ihtiyacı var ve bunu biz yapacağız. Bunun için hep birlikte gayret etmemiz lazım.”
 
Editör: TE Bilisim