Süper Ligin 25. hafta maçında deplasmanda karşılaştığı ligin flaş ekiplerinden Samsunspor karşısında ilk yarıyı 2-0 yenik bitirdiği maçın ikinci yarısında attığı 3 golle muhteşem bir geri dönüşe imza atan Çaykur Rizespor, dün de Alanya karşısında benzer bir görüntü sergiledi.
Zira karşılaşmanın ilk yarısında vasat bir futbol sergileyip doğru dürüst bir gol pozisyonu bile bulamayan Yeşil-Mavililer ikinci yarıda tıpkı Samsun maçının ikinci yarısındaki gibi atak ve bol pozisyonlu bir futbol sergileyip rakibini adeta sahadan sildiler.
Bu arada karşılaşmaya Samet-Alikulov ve Mosci gibi 3 stoperi aynı andan sahaya sürüp 3-5-2 gibi bir dizilişle başlayan Yeşil-Mavililerde tüm futbolcular görevlerini layıkıyla yaptılar ama bir gol bir asistle yıldızlaşan Ghezzal ile çok başarılı futbolunu bir de golle süsleyen Olawoyin dışında kenarlarda görev yapan Taha ve Hojer’de bu galibiyette büyük rol oynadılar.
Öte yandan Samsunspor maçından sonra yaptığı açıklamada bu sezon en büyük sorununun istikrarsızlık olduğunu vurgulayan ve sarı kart cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünden izleyen teknik direktör İlhan Palut ilk yarı sonunda düşünceli bir tavır sergilerken 3-1 lik galibiyetin ardından ise rahatlamış bir görüntü verdi.
Zira bu sonuçtan sonra tehlikeli bölgeden iyice uzaklaşan Yeşil-Mavililer 33 puanla 8. sıraya tırmanıp sezon başı hedefi olan Avrupa yolunda yeniden umutlandı.
Sonuç olarak güneşli bir ramazan gününde alınan bu galibiyet taraftar da dahil herkesi rahatlatırken gelecek için de daha umutlu olunmasına yol açtı.
Tebrik ediyor emeği geçenleri kutluyoruz.