Bütün günün yorgunluğu çeken, bütün vücudumuzu ayakta tutan ve bakımı en çok hak eden organlarımızdan biridir ayaklarımızdır. Ayak bakımı sağlığımızın en önemli göstergesidir.
Gün içinde sürekli ayakkabı ve çorap içinde havasız kalan ayaklarımız sadece yaz mevsiminde değil kış mevsiminde de bakımlı olması gerekiyor.
Ayaklarımızın bakımlı ve sağlıklı olması için yapmamız gerekenler ;
Öncelikle ayakkabı seçimine önem göstermeliyiz ,ne çok büyük nede çok küçük olup sıkmaması gerekiyor.Bu durum hem ayakta nasır oluşumuna neden olur hem de ayak düzenini bozar.
Son zamanlarda bu plastik yağmur çizmeleri tercihlerimiz arasında fazla olsa da aslında yanlış bir seçim.Plastik yağmur çizmeleri hem ayağı sıktığından ayak düzenini bozmak ta hem de ayağı fazla terlettiği için ayakta hem koku hem bakteri üremesine neden olabilir.Ayak bakımınız için illaki kuaförlere gidip para harcayarak bakım yaptırmanız şart değil.Ayaklarınıza evde de bakım yapabilirsiz.Bu en pratik çözüm yoludur.Ayakların özellikle topukların çatlaması hoş bir görünüm sermemektedir.Bu nedenle ayaklarınızın çatlamamsı için her duştan sonra veya haftanın belirli günlerinde ayaklarınıza kremle masaj yapıp hem kuruyup çatlamasını engelleyebilir hem de kan dolaşımını hızlandıracağı için daha sağlıklı ayaklara sahip olabilirsiniz.
Eğer pedikür yaptıran biri iseniz işinde uzman birine gitmelisiniz.Çünkü ölü deriyi alırken canlı deriyi de alıp götürmemesine önem göstermeliyiz.
Son tavsiye olarak yanımızda her zaman yara bandı taşımaktır.Özellikle yazın çorapsız giydiğimiz ayakkabılar ,babetler ayaklarımızı yara yapıp ayak sağlığına önemli ölçüde etki etmektedir.
Çok Okunanlar

Galatasaray, Kendi Tuzağına Düştü: Barış Alper Krizi Alevlendi

Fındık Fiyatları Güncellendi! Karadeniz’de İl İl Fiyat Tablosu Açıklandı

Trabzonspor’da Visca Krizi! Kasımpaşa Maçı Sonrası Taraftardan Büyük Tepki

Ounahi İçin Dev Rekabet: Trabzonspor ve Barcelona Karşı Karşıya

Trabzonspor’da Orta Saha Krizi Derinleşiyor: Onuachu 10 Numara Rolünde, Tekke’ye Eleştiri Yağdı

Bölgesel Amatör Lig’de Kriz: 21 Takım Katılım Payını Yatırmadı, Ligden Çekildi