Çaykur Rizespor-Trabzonspor maçını izlerken, Galatasaray-İstanbulspor maçına da göz ucumla baktım.

İlk aklıma gelen şu oldu. Ligin son sırasındaki İstanbulspor’un Galatasaray’a gösterdiği direnci, Trabzonspor’un 5-1 mağlup olduğu Galatasaray’a karşı gösterememesi oldu. Benim gibi düşünenlerin sayısının da hayli fazla olduğuna inanıyorum, bilmiyorum yanılıyor muyum? 

Neyse biz maça dönelim. Trabzonspor, İlk 24 dakika pozisyonlar üretti, goller de atabilirdi ama beceriksizlik her zamanki had safhadaydı. 

Bu süreçte Rizespor’un pozisyonu bile yoktu ama bu dakika içerisinde iki tane yüzde yüz gol pozisyonu buldular. Kaleci Uğurcan Çakır adeta panter kesildi. Bu durumda Uğurcan’ın aynı performansı Galatasaray maçında neden gösterememişti diye kendi kendime sormadım da değil!  
Asıl canımızı sıkan konuya geleyim. Aylar sonra Hüseyin Türkmen sahalara dönüş yapmıştı, ama sakatlanıp oyunu terk etmesi çok üzüntü vericiydi. Yerine giren Mehmet Can’ın ne yapacağı belli olmadığından karşılaşmayı izleyenlerin ‘eyvah’ dediğini net bir şekilde tahmin edebiliyorum. 
Visca’nın maçtaki performansından da hiç memnun değilim, önceki maçlara nazaran bir garipti. Mendy-Berat ikilisini beğendim. Gerçi Didi stadyumunda futbol oynamak beceri isterdi. Bataklık gibiydi. Galiba saha kendi haline bırakılmıştı! 

Çaykur Rizespor’un sağlam bir takım olduğunu da kabul etmek lazım. Topladığı puanlardan belli zaten.. Çok düzgün fizikli bir takım yaratmış İlhan hoca, kutlamak gerekir. 

İlk yarının geneline baktığımızda, ‘beraber biter’ dedik ve öyle de oldu. 

Trabzonspor ikinci yarıya baskılı başlar gibi yaptı ama anında direnci kırıldı. Dk 52’de Uğurcan yine net bir gol pozisyonu kurtardı, devamında da Fountas kaleciyle karşı karşıya kaldı ama yani bu kadar beceriksiz olunur diyorum, topu kale yerine auta gönderdi. 

Gözüm bu arada gene Galatasaray-İstanbulspor maçındaydı. İstanbulspor ölümüne oymaya devam ediyordu. Yani diyeceğim şu, yenildiler ama ezilmediler! 

Dönelim tekrar Çaykur Rize-Trabzon maçına dedik ama Trabzonspor inanılmaz kötü bir gol yedi. Gerçi bana göre gol öncesi faul var gibi geldi bize, lakin hakemler öyle düşünmedi tabii. Uğurcan’ın yediği gol, maçta yaptığı tüm harika kurtarışları bir anda gölgelemiş oldu. Yani çıkması gereken pozisyonda, durakladı ve Rizespor’da bunu affetmedi. Yani Uğurcan’ın kafası sanki karışık.. 

Sonuç olarak Trabzonspor’da görünün o ki farklı mağlup olduğu Galatasaray maçı travmasından çıkamamış. Gidişat hiçte iyi değil. Galatasaray ve Rizespor mağlubiyetleri kim ne derse desin Abdullah Avcı’ya yazar… 
NOKTA