Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşananlar ve sonrasında Trabzonspor’a verilen ultra ağır cezalar Konyaspor maçı öncesi protesto edildi…

Kısaca özetleyelim. Trabzonsporlu futbolcular, Konyaspor maçına 1 dakika geç başladılar ki, bana göre de çok ama çok haklıydılar. İsyanlarını başka türlü gösteremedikleri için böyle bir yol seçmişlerdi. Başka ne yapabilirlerdi ki? Fenerbahçe gibi ligden çekilelim tiyatrosu mu oynasaydılar!

Haa, bu arada Konyasporlu oyuncuları da tebrik etmek lazım protesto sürecinde kendi yarı alanlarında top çevirip, rakiplerine saygı gösterdiler... Medeni bir tavır sergilediler, helal olsun…

Neyse, Türk futbolunda bu sezon yaşananlar roman olurdu değil mi? Süper Ligde neler yaşandı, neler… Yaz, yaz bitmez. Adil hiçbir zaman olunmadı, her defasında güçlünün yanında olundu. Ezilen her defasında alta kalanlar oldu.

Aslında şöyle özetlenebilir. Kapatın Trabzonspor kulübünü de herkes rahatlasın!!! 

Bu arada gözümün bir ucuyla da Fenerbahçe-Adana Demirspor maçına bakıyorum. Efendim, bir de ne göreyim, sahanın çimlerine ‘Adil Rekabet’ yazılmış. Neyin adil rekabetinden bahsedilmiş anlamış değilim.

Sanırım kendi futbolcularına daha fazla ceza bekliyorlardı ve öncesinde böyle bir hazırlık yapmışlardı. Fakat olay net bir şekilde ellerinde patlamış oldu. Çimleri de düzeltemediler. Gel de gülme diyesi geliyor insanın… Fıkra gibi değil mi? 

Haa bir de Fenerbahçe, adil rekabetten bahseden taraf olmuş ya, herhalde dünyanın sonu geldi! hahahaha

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında adam mı öldürüldü ki, 6 maç seyircisiz oynama cezası verildi, ağır para cezaları kesildi, bu nedir arkadaş. Böyle bir rezalet olur mu? Fenerbahçeli futbolcular, sahaya girenleri öldürür noktasına getirmişken birer maçla cezalandırılmaları tam bir rezilliktir. TFF’dekilerin acil istifa etmeleri gerekiyor. Ama sağır olmuşlar, kör olmuşlar, yanılıyor muyum?

Gelelim maça, Trabzonspor, Konyaspor’a karşı hep üstün oynadı. Rakibinin üzerine gitti ve sonuç aldı. Dk 19’da Trezequet’in uzaklardan attığı harika golle de 1-0 öne geçti. 

Trezequet bu sezon 10’uncu golüne imza attı, bana göre görevini en iyi yapanlardan biri haline de geldi bu sezon..

Dk 25’de de Bardhi’nin enfes şutu üst direkte patladı. Ve ilk yarı 1-0’ın üstünlüğü ile kapandı. İkinci yarı Konyaspor adına hayli stresli başladı. Uğurcan Çakır oyunu geç başlatıyor diye sarı kartla cezalandırıldı. Ardından kendisine atılan onlarca su şişesini elleriyle toplayıp kale arkasına gönderdi. Peki, Konyaspor ceza yiyecek mi? yemez yemez meraklanmayın, O Trabzonspor değil ki!

Derken, Maunier sert şutunda top Konyasporlu oyuncunun eline çarptı ve Atilla Karaoğlan penaltı noktasını gösterdi. Visca da atışı kullandı ve Bordo-Mavililer 2-0 öne geçti… 

Bu sonuçla belli oldu ki, Konyaspor ligde artık zor anlar yaşayacak. Trabzonspor’da 3’üncülük şansını iyice garantiye almış olacak gibi gözüküyor.

Yani bu kadar sıkıntının arasında Trabzonspor hem üçüncülük şansını devam ettiriyor, hem de Türkiye kupasında yoluna devam ediyor. 

Sonuç olarak, maçın sonlarına doğru Konyaspor golünü attı 2-1 oldu, sonrasında da bir de şutları direkten döndü ama son noktayı Fountas koydu ve inanılmaz bir şık gol attı ve skoru 3-1’e taşıdı.

Not: Orsic’de aylar sonra sahalara dönüş yaptı. Orsic cidden çok yetenekli umarız tam anlamıyla normale döner ve Trabzonspor’a faydası olur..