El emeği göz nuru seramik sergisinin açılışına Trabzon Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu eşi ile birlikte katıldı, hem konuşma yaptı hem de  başarılı olan katılımcı kadınları tebrik edip Belgelerini takdim etti.  Sergi açılışına Rektör yardımcıları, Fatih Eğitim Fakültesi ile Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanlıkları, Üniversite Genel Sekreterliği, çok sayıda akademik ve idari personel, üniversite öğrencileri, sanatseverler ve  Trabzonlular katılım gösterdi. Sergideki ürünleri tek tek inceleyen ve yapım aşamaları ile ilgili bilgi alan katılımcılar üniversitenin seramik fırını, atölyesi ve üretim alanlarını da gezme fırsatı buldular. 

BAŞARIYLA TAMAMLADILAR

Öğretim görevlisi Hülya Atalay’ın eğitmenliğinde Seramik kursuna katılarak tamamlayan ve başarı belgesi almaya hak kazanan Kübra Gökçe Katkaya, Neriman Kevser Özmen, Şenay Sarı Özbalıkçı, Şule Yüksel Özmen, Melisa Turgut, Ayşegül Sarı, Yasemin Şen, Zekiye Bal ve Nil Birinci’nin belgelerini rektör Emin Aşıkkutlu ve diğer öğretim üyeleri verdi. Serginin açılışında konuşma yapan rektör Aşıkkutlu, sanatın önemine değindi ve Trabzon üniversitesi bünyesindeki eğitim ve beceri odaklı çalışmaları önemsediklerini ve desteklediklerini ifade etti. Sürekli Eğitim Merkezi;  bilim, sanat ve sporun popülerleştiği ve Trabzon Üniversitesinin kente açılan en önemli kapısı olarak Trabzonlularla buluştuğunu; çocuktan yetişkine, farklı yaş, meslek ve profilden her kesime hitap ettiğini dile getirdi.

Trabzon Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (TRÜ SEM) mesleki ve kişisel gelişim, yabancı dil eğitimleri, kültür ve sanat eğitimleri, ilgi ve ihtiyaçlara yönelik farklı alanlarda sertifika programları ve kurum içinde hizmetiçi eğitimler düzenleniyor. Açılan eğitimlerin  alan uzmanlarından zengin eğitim içerik ve seçenekleri ile herkese hitap etmeyi hedefliyor. Bu eğitimleri https://sem.trabzon.edu.tr/, https://twitter.com/trabzonsem, https://www.facebook.com/trabzonunisem, adreslerinden takip edebilirsiniz.

BİROL SANCAK

Editör: TE Bilisim