Yarın 31 Aralık ve 2023 yılının son günü… Bir yıl daha geride kalırken acısı-tatlısı, iyisi-kötüsüyle yaşamın olduğu her yerde farklı izler bırakarak gidiyor 2023.

İnsanlık adına ve ülkemiz adına 2024’ün öncelikle 2023’ü aratmayacağı, çok daha iyi olmasını umut ettiğimiz bir yıl olması umuduyla…

Sporda ülkemiz adına A Milli Futbol Takımı’nın UEFA 2023 Avrupa Şampiyonası’na grubunu lider tamamlayarak katılması oldukça önemli. Zira A Milli Futbol Takımı tarihinde ilk kez büyük bir turnuvaya son maçı beklemeden grubun lideri olarak katılmayı başardı. 

İşte bu yüzden de A Milli Futbol Takımı’nın başarısı 2023 yılının spor adına unutulmayacakları arasına girdi. Tıpkı bir bayrak yarışı gibi, 2024, 2023’ten alınan bu bayrağın umarız daha yukarılara taşınmasına vesile olur. 

Trabzonspor açısından baktığımızda aslında ilginç bir seyir yaşandı. 2022-23 sezonunun son periyodunda Hırvat teknik adam Nenad Bjelica ile anlaşan Trabzonspor yeni bir hikayeye başlamıştı. Sezon öncesi kampını adım adım takip eden isimlerden birisi olarak Nenad Bjelica’nın başarılı olacağı düşüncesindeydik. Ancak ligin henüz 8’nci haftasında 4 galibiyet ve 4 mağlubiyet gibi istikrarsız bir tablonun ortaya çıkması yolların da ayrılmasını bir anlamda zaruri kılmıştı. Ligin başlarında olunması nedeniyle de Trabzonspor takımı şampiyon yapan hocası Abdullah Avcı ile 2’nci dönem çalışmayı tercih etti. Trabzonspor’a geldiği ilk sezondaki gibi öncelikle takımı toparlayıp gelecek sezonun altyapısını oluşturmayı hedefleyen Abdullah Avcı bu süreçte artık camiayı çok daha iyi tanıyan ve duruma vakıf olarak geldi. Takımın saha sonuçları olarak istikrarı yakalayamasa da gerek yönetimin gerekse taraftarın Abdullah Avcı için hem kredisi hem de güveninin her zaman var olduğunu gördük. 


NWAKAEME GERİ DÖNSÜN MÜ BAKASETAS GİTSİN Mİ KALSIN MI?

Trabzonspor’da son dönemlerde en çok merak edilen iki konu… 
Nwakaeme tekrar takıma dönsün mü?
Bakasetas gitsin mi, kalsın mı?
Evet ilginçtir kısa bir süre önce Bakasetas ile ilgili olarak “Gider mi, kalır mı?” sorusu gelinen süreçte artık ‘Gitsin mi, kalsın mı? şekline evrildi. 
Bakasetas ile ilgili olarak Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan kendisine 1’nci teklifi yaptıklarını ancak kabul etmediğini ifade ederken bu görüşmelerin artık sezon sonuna kaldığını belirtti. Aslında bu bir anlamda “Artık biz de Bakasetas’ın kendisinin vereceği karara bıraktık” anlamı taşıyordu. Çünkü hem camia hem de taraftarlar Bakasetas’ın gitmesi konusunda kapıyı ardına kadar açmış durumda. Zira Bakasetas Trabzonspor’da eski performanslarını aratır bir sezon geçiriyor.

Başkan Ertuğrul Doğan’ın söylemiyle ‘Mutlaka şampiyonluğa oynayan bir takımda olmak istiyor’ sözleri de çok önemli. Bakasetas Trabzonspor’da her türlü başarıyı yakaladı diyebiliriz. Şampiyonluk Kupası, Türkiye Kupası ve Süper Kupa… Daha ne olsun. Belki de kendi açısından artık yeni heyecanlar, yeni maceralar ve yeni yüzlerle devam etmek istiyor olabilir.
Gelelim Nwakaeme konusuna…
Bundan bir yıl öncesine hatta gittiği günden geçtiğimiz sezon sonuna kadar taraftarlar yönetime sürekli serzenişte bulunup “Neden gönderildi, şimdi Nwakaeme olsaydı böyle olmazdı, yerine alınan isimler bir türlü onun yerini dolduramadı” gibi eleştiriler yapıyorken…
Şimdilerde “Gönderilirken gerek maddi konularda gerekse yaşı gerekçe gösterilerek yeniden anlaşma sağlanmayan oyuncu aradan geçen 2 yıldan sonra neden tekrar geri alınsın? Diyerek ilginç bir yaklaşım sergiliyor. 


Ancak şu bir gerçek ki Nwakaeme her zaman bu takımda oynar. Çünkü gerçekten de Trabzonspor takımı onun yerini tam manasıyla bir türlü dolduramadı. Trabzonspor’un şampiyonluk sezonunda bize göre takımın Uğurcan’la birlikte iki kilit ismiydi Nwakaeme… 
Bizim fikrimiz mi?
Bakasetas görünen, anlaşılan o ki yeni heyecanlara yelken açmak istiyor. Bu yüzden de çok fazla ısrar etmemek gerekiyor…
Nwakaeme… Deyim yerindeyse o her zaman bu takımda iş yapar. 


ONUACHU’NUN GOLÜ LİG TARİHİNİN KAYITLARINA GEÇTİ

2023-24 sezonunda 18’nci haftaya girilirken (16’ncı hafta maçları ertelendiği için 1 maç eksik) 30 puanla 3’ncü sırada yer aldı. Ligin 9’ncu haftasında yeniden Abdullah Avcı ile anlaşarak yoluna devam eden Trabzonspor’un şüphesiz en çok ses getiren galibiyeti deplasmanda Fenerbahçe’ye karşı 3-2 kazandığı maç oldu. Buna rağmen ligde istenilen istikrarı bir türlü yakalayamasa da Trabzonspor’da zaman zaman atılan golleriyle de bordo-mavili oyuncular bazı haftalara damga vurdu.

Trabzonspor’un yeni sezondaki transferlerinden Paul Onuachu kalitesini göstererek şu ana kadar da takımın en skorer oyuncusu oldu. 13 maçta 8 gol 2 asist üreten golcü oyuncunun özellikle Konyaspor’a attığı gol ise uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek cinsten. Onuachu 1-1 devam eden maçın 85’nci dakikasında öyle bir gol attı ki hem takımını 2-1 öne geçirdi hem de galibiyetin mimarı oldu. Onuachu’nun golü sadece 2023 yılına değil uzun yıllar lig tarihinde de hatırlatılacak bir gol olarak kayda geçti. 

2.01’lik fiziği ile de Süper Lig’in şu andaki en uzun boylu oyuncusu olan Onuachu’nun attığı golden sonra yaşadığı sevinç de uzun süre konuşuldu. Onuachu güçlü fiziğine rağmen golden sonra peş peşe attığı 2 takla da en az attığı Puskas’lık olarak nitelendirilen gol kadar konuşuldu. 


Biz de o anları deklanşörümüze basarak hem kayda aldık hem de tarihi anların fotoğraf olarak kayda alınmasına katkıda bulunduk. 


MUTLULUĞUN FOTOĞRAFINI BU KEZ BİZ ÇEKTİK

Gerek günlük yaşamda gerekse sosyal yaşamda sohbetlerde geçen ‘Bana mutluluğun fotoğrafını çizer misin?’ söylemine biz de sahalarda şahit olduk bu sezon.
Trabzonspor’un Beşiktaş’la sahasında oynadığı maçın 41’nci dakikasında Bakasetas rakip filelere attığı 2’nci golden sonra yaşadığı sevinçten bahsediyoruz.


Yunanlı oyuncu takımı adına golü kaydettikten sonra köşe bayrağına yakın bir noktada yerde oturarak kollarını havaya kaldırdı ve takım arkadaşlarını bekledi. Belki de foto muhabirlerinin her zaman yanında olmayan şans o günü bizim yanımızdaydı. Çünkü Bakasetas bizim bulunduğumuz alanın hemen önünde gol sevincini arkadaşlarıyla doyasıya yaşadı. Takım arkadaşlarının Bakasetas’a doğru gelirken yüz ifadeleri tam karşımızdaydı ve o anları kare kare görüntüledik. Fotoğrafları geçerken de “İşte mutluluğun fotoğrafı bu” ifadesini kullandık. Zira fotoğrafta futbolcuların yüz ifadeleri ve birlikte oluşturulan sevinç yumağı tam da bu tanımın karşılığıydı.


O çok bilinen ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filminin repliği ile de bağlayalım bu düşüncemizi…
Mutluluk neydi?
Mutluluk takımının galibiyetini perçinleyen golü attıktan sonra o sevinci, mutluluğu takım arkadaşlarıyla birlikte doyasıya yaşamaktı…
İşte Bakasetas da bunu yaptı, biz de ölümsüzleştirdik…