REŞADİYE KAVŞAĞINI HATIRLATTI

“Boztepe Tünelleri şehir siluetine zarar vermiyor mu?” başlığını kullanan Söğüt, ilk olarak Reşadiye Kavşağını hatırlattı. Söğüt, “Yapıldığı günden beri tartışma yaratan Reşadiye Kavşağı ile ilgili olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ‘şehrin siluetine ciddi zarar verdiğini gördük, kaldırılacak’ dedi. Doğru da söyledi. Fakat, söz konusu Reşadiye Kavşağı olduğunda şehrin siluetinden bahseden Başkan Zorluoğlu, şehrin siluetine en ciddi zararı veren / verecek olan Boztepe tünelleri ve viyadüğü için sesini çıkarmıyor” ifadelerini kullandı. 

SUSKUN KALMIŞ VE BİZİM GÖRDÜĞÜMÜZÜ GÖRMEMİŞ

 Söğüt, paylaşımına şu şekilde devam etti: “18 ay önce, kenarından köşesinden Boztepe’de başlayan çalışma sorulduğunda, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yine estetikten bahsedip, ‘imalat bittiğinde inşallah eski haline gelmesi için inisiyatifi ele alacağız’ demişti. Fakat gelinen noktada anlaşılıyor ki, tahribatın büyüklüğü ele alınacak bir inisiyatif bırakmamış, şehir silueti görüp göreceği en ciddi zararı almıştır.  Belki de, Trabzon’un 4 bin yıllık tarihinde, Boztepe tünelleri ve viyadüğü kadar şehircilik anlayışından uzak, doğayı tahrip eden, estetik yoksunu bir imalat olmadığı halde siluet önemseyiciler ya suskun kalmış, ya bizim gördüğümüzü görmemiş, ya da işine gelince öyle işine gelmeyince böyle konuşmuştur. 

BÜYÜK GÜNAŞ İŞLENMİŞTİR

 Reşadiye Kavşağı söz konusu olunca STK’ları, şehrin dinamiklerini, onu bunu dinlediğini söyleyenler Boztepe için söylenenleri dikkate almamış, gelinen noktada artık iş işten geçmiş, 

61saat

Editör: TE Bilisim