Çarşıbaşı Esnaf Odası Konferans Salonunda “MYO İLE ÇARŞIBAŞI’NDA YENİ UFUKLARA” sloganı altında yapılan toplantıya; Çarşıbaşı Kaymakamı Burak Yılmaz, KTÜ İİBF Dekanı Prof.Dr. Metin Berber KTÜ İİBF Öğretim Üyesi Prof.Dr. Haydar Akyazı, Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yaşar Akkan, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Günay Çakır, Eski Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mehmet Turan, AK Parti İlçe Başkanı Hakan Kocaman, CHP İlçe Başkanı Hacı Sultan Balcı, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Kara, İYİ Parti İlçe Başkanı Hamza Ustabaşı, Çarşıbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Egemen Turan Kaynar, Çarşıbaşı Ziraat Odası Başkanı İbrahim Öztürk, Çarşıbaşı Muhtarlar Derneği Başkanı Yavuz Usta, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Gökhan Şahin, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mevlüt Emir, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zekeriya Karaçengel, Belediye Meclis Üyesi Demet Kayhan Sevgi, Kobyalar Grup Yönetim Kurulu Başkan V. Onur Kobya, Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu ve Fakülte Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan V. Erdinç Ertuğral, Çarşıbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Akkan, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aydın Gelleci, İskefiye Haber Gazetesi Sahibi Nurettin Kobya, Gazeteci Salih Oğuz Yüksek ve Şehit Aileleri ve Gazileri ile Sos. Yard. Derneği Başkanı Mehmet Sevgi katıldı.

FİZİKİ ALTYAPI İÇİN KOLLAR SIVANDI

Toplantıda söz alan konuşmacılar şunları söyledi:

Kaymakam Burak Yılmaz: MYO ilçemize hayırlı olsun. Yapmak kadar yaşatmak da önemlidir. İlçemize gelen öğrenciyi sosyal anlamda memnun edici adımları atmalıyız. MYO binası denizi gören bir yerde olursa daha cezbedici olur diye düşünüyorum.

Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu:  Mehmet Turan başkanımızla başlayan, Coşkun Yılmaz başkanımızla devam eden MYO süreci bizim dönemimizde taçlandığı için çok mutluyum. Buradaki herkesin MYO’nun alınmasında emeği vardır. Herkese teşekkür ediyorum. Acilen bir bina bulup tabelayı asacağız. Elimizde alternatifler vardır. Şu anda altında başka programlar da olun bir bölüm açıyoruz. Nereden baksanız 300’e yakın öğrenci demektir bu. Yurt konusunda bir sıkıntı yaşamayız. Ancak öğrenciye kesinlikle yonulacak kaz gibi bakmayacağız. Esnaf ve vatandaşımıza bu noktada büyük görev düşüyor. Öğrenciyi memnun edelim ki o da Çarşıbaşı’nda okumaktan keyif alsın.. Kampüs konusunda Mehmet Kobya abimizle görüşmelerimiz sürüyor. Bir teklif yaptık kendisine. Bekliyoruz. Şu anda METEM binası geçici bir çözüm için biçilmiş kaftan. Ama dediğim gibi olmazsa alternatiflerimiz mevcut. Biz bir Çarşıbaşı Partisi kurduk. Herkesi bu partiye hizmete davet ediyoruz.


Prof.Dr. Metin Berber: Fiziki alt yapı çok önemli. Eğitimin başlaması ve önümüzdeki yılın tercih kılavuzuna girebilmek için adımları hızlı atmalıyız. Açılacak olan bölüm oldukça iyi bir bölüm. Çarşıbaşı’na hayırlı olsun.

Prof.Dr. Haydar Akyazı: Fiziki altyapı için tapu şart değil, geçici tahsis yeterli. Parasevere değil hayırsevere ihtiyacımız var. Öğrenci geldiğinde şikayet almamak lazım, olumsuz tablo olmamalı.


Prof.Dr. Yaşar Akkan: Trabzon Üniversitesi bu işe oldukça sıcak bakıyor. Yeter ki biz adımlarımızı iyi atalım. Bir bölümle başlanabilir. Şu anda 3 kadro hazır. Yakın zamanda MYO Müdürü de atanır. Yeter ki biz bir yer gösterelim. Bir an önce fiziki altyapıyı tamamlamalıyız. 

Prof.Dr. Günay Çakır: Hocalarımızın kaygılarına katılıyorum. Önemli olan bölümlerin sürekliliğidir. YÖK’ün fiziki altyapı noktasında değişmez hükmü vardır. Öğrenci buradan geri dönmemeli. Çocuk doğdu onu yaşatmak bizim elimizde. Eğitim sevdalıları bu işe sarılmalı. Buradan yetişenler ara eleman noktasında çok önemli.

Mehmet Turan: İlçemize hayırlı olsun. Çok mutlu oldum. Hayırseverlerden para toplayarak özel bir binayı kiralayabiliriz. Eğer bunu yapamazsak kamu binalarına bakalım.


Egemen Turan Kaynar: Çarşıbaşı METEM’i kaybetmeyelim. Bir okul kazandık bir okul kaybetmeyelim. Oradan yetişen öğrencilere de bu esnafın, şirketlerin ihtiyacı var. Orası da ara eleman yetiştiriyor. Elimizdeki imkanları zorlayalım. Esnaf Odası olarak her türlü fedakarlığa hazırız.

Zekeriya Karaçengel: Bundan sonra bu süreci kim yürütecek, muhatap kim olacak. Bir komisyon kuralım.

Hakan Kocaman: Önce Trabzon Üniversitesi rektörümüzü ardından Mehmet Kobya’yı ziyaret edelim. Binaya başlasın. O bina bitene kadar da geçici bir bina bulalım. METEM’in devri maalesef bugüne kadar gerçekleşmedi. Bundan sonra süreç ne olur bilemeyiz.

Onur Kobya: Biz bir hayır yapmaya çalışıyoruz. Gönül isterdi ki gizli olsun ama olmadı. Biz bir fakülte olsun istedik ama olmadı. Sonuçta MYO verildi. Babam bir karar verecektir. 7-8 dönüm bir arazi var orada. Biz bir söz vermişsek yaparız.

Demet Kayhan Sevgi: Ben okurken bodrum katta eğitim görüyorduk. Bir yer mutlaka buluruz. Önemli olan öğrenci yurdudur. Öğrenci burayı severse buradan gitmez. Önemli olan öğrenciyi mutlu etmektir.

Hacı Sultan Balcı: Bu bir özveridir. Şu ana kadar siyaset bir şekilde MYO’nun gelişini başardı. Teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreç önemli. Dışarıdan gelen öğrenci burada mutlu olmalı. Artık soyuttan somuta geçmeliyiz. Yeni bir bina için hayırsever iş adamımızı ziyaret edip bir protokol yapalım. Onu da taleplerini değerlendirelim.

Toplantının sonunda yer alternatifleriyle ilgili dosya hazırlanması ve kısa süre içinde Trabzon Üniversitesi Rektörünün ziyaret edilmesine karar verildi. Ardından atılacak adımların ise Kaymakam ve belediye başkanı önderliğinde derneğin de içinde olacağı bir komisyon tarafından atılması kararlaştırıldı.

Editör: TE Bilisim