Trabzonspor’dan çok şey beklediğimiz ligin ikinci yarısının camiamıza ve tüm takımlara hayırlı olmasını diliyorum. Takımımız açısından çalkantılı geçen ve hoca değişikliğine gidilen ilk yarının ardından, Ünal Karaman’ın yerine takımın başına getirilen Hüseyin Cimşir ile takımın nasıl bir ikinci yarı yaşayacağı merak konusuydu. Eminim camiada istisnasız herkes Hüseyin Cimşir’in yeterliliği konusunda endişe taşıyordur.

Hüseyin Cimşir, iki maçta aldığı iki galibiyetle kimsenin endişelenmesine gerek olmadığını, çünkü süper ligin en etkili oyuncuların Trabzonspor’da fazlası ile mevcut olduğunu, başarı için nelere ihtiyaç duyulduğunu bizlere göstermiştir. İlk yarıda oynanan maçlarda ilk golü atmasına rağmen kaybedilen 14 puanın nedenlerini iyi analiz eden Hüseyin Cimşir, bence başarılı olacaktır. Yeter ki camia olarak hocaya destek olalım.

Eğer camia olarak bir başarı bekliyorsak, takıma destek için stada giden taraftar profilinin de değişmesi gerekmektedir. Komşusunun yada arkadaşının evladı olarak sahada Trabzonspor’un başarısı için tüm iyi niyeti ile mücadele veren öz evlatlara yeterli değeri, ilgiyi ve desteği vermek zorundayız.

Artık Trabzonspor’un ayak sesleri ligin zirvesinde iyiden iyiye hissedilmeye başlandı. Böylesine kötü bir maçta 6 gol atan bir takımın, bir vites daha yükseltmesi durumunda her şeyin çok daha farklı ve güzel olacağı kaçınılmazdır. Hüseyin Cimşir’den ricamız, sahaya çıkan oyuncuların biraz daha takım oyununa yönelmesi ve hızlı düşünüp hızlı karar vererek pas trafiğini artırmasıdır. Ayrıca yan top yaparak rakibin yerleşmesine olanak tanıma yerine, dikine oynayarak hızlı hücum yapmak, eğer mümkünse rakip kaleye üç yada dört pasta gidebilmek, Trabzonspor’un daha rahat skor üretmesine olanak sağlayacaktır. Oyuncuların maç esnasında oynadıkları oyundan keyif almaları ve seyredenlere de keyif veren bir oyun ortaya koymaları durumunda, ortaya çıkan sinerjiden lig sonunda arzulanan hedefe varılması çok daha kolay olacaktır.

Bu yıl başarıya her zamankinden daha yakınız. Umudumuz lig sonunda, ligi umut ettiğimiz yerde bitirmek.