“Mahzen-32” operasyonunda Trabzon'a uzanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı “Mahzen-32” operasyonunda Trabzon'a uzanan 27 şüphelinin tamamı tutuklandı

Geçtiğimiz yıl Türkiye'ye müjdeli haber olan Karadeniz'de keşfedilen doğalgaz, vatandaşlara doğrudan yansıyacak şekilde hayatımıza girmişti. Ancak, bu sefer doğalgaz faturalarına bir zam haberi geldi. Herkesin dikkatle takip ettiği doğalgaz faturaları, 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren 150 TL artacak.

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile başlatılan uygulama kapsamında, her hane için aylık 25 metreküp doğalgaz bedeli Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyordu. Ancak, bu uygulamanın süresi uzatılmadı ve 1 Mayıs 2024 itibarıyla sona erecek.

31 Mart seçimlerini de dikkate alan bu kararla, vatandaşlar artık doğalgaz faturalarında 150 TL'lik bir artışla karşılaşacaklar. Özellikle konutlardaki ısınma ve sıcak su ihtiyacının ücretsiz olması sağlanırken, geri kalan kısmın faturalara yansıtılacağı belirtiliyor. Bu değişiklikle birlikte, 25 metreküplük doğalgaz bedelinin aylık 151,75 TL'ye, yıllık ise 1821 TL'ye denk geldiği hesaplanıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın yaptığı açıklamaya göre, doğalgaz fiyatlarına zam yapılmayacak. 31 Mart seçimleri öncesinde enerji fiyatlarıyla ilgili herhangi bir artış beklentisinin olmadığı belirtiliyor. Bu doğrultuda, vatandaşların doğalgaz faturalarındaki artışı 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren hissetmeleri bekleniyor.

Muhabir: BİROL SANCAK