TTSO Başkanı ve üyesiyle birlikte 3 kişi olarak Almanya’ya gideceklerini söyleyen Zorluoğlu, “ Yarın Almanya’nın Dortmund şehrine gidiyoruz. Dortmund Belediye Başkanının daveti üzerine gidiyoruz. Kardeş şehir ilan edildi ve zaruri gidiş çünkü orada Dortmund belediyesi ile alınan karar çerçevesinde meydana Trabzon Meydanı ismi verilecek. Bu Trabzon için iyi bir gelişme” dedi.
 
Gürsoy’a Şen’den Ziyaret
 

Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Arsin Eski Belediye Başkanı Erdem Şen ve Belediye eski Meclis Üyeleri Başkan Gürsoy’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Gürsoy ziyaretten dolayı teşekkür etti.
 
Vakfıkebir Çavuşlu’da Muhtar Değişti
 
Vakfıkebir Çavuşlu Mahallesi’nde muhtar seçilen Mustafa Oğuzhan’ın geçmişte işlemiş olduğu suçtan dolayı sabıkası olduğundan mazbata seçimde ikinci seçilen Murat Bayraktar’a verildi. Konu ile ilgili olarak Vakfıkebir Kaymakamlığında yapılan açıklama şöyle;  31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel seçimlerinde ilçemiz Çavuşlu Mahallesi Muhtarı olarak seçilen Mustafa Oğuzhan’ın geçmişte işlemiş olduğu suçtan dolayı sabıkası olduğundan muhtar olamayacağına dair yapılan itiraz üzerine İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının 03.04.2019 tarih ve 2019/15 sayılı kararı ile seçilme tutanağının iptaline karar verilmiş, İl Seçim Kurulu Başkanlığının 05.04.2019 tarih ve 37 sayılı kararı ile de kararın kaldırılmasına karar verilecek adı geçen muhtara mazbatası verilmiştir. Ancak; Yüksek Seçim Kurulunca verilen 25.04.2019 tarih ve 3949 sayılı karar ile Mustafa Oğuzhan’ a ait memnu hakların iadesi kararı 04.04.2019 tarihinde seçim tarihinden sonra kesinleştiğinden İl Seçim Kurulu kararının tam kanunsuzluk nedeniyle kaldırılmasına, İlçe Seçim Kurulunun kararı uyarınca işlem yapılması gerektiğine karar verildiğinden seçim tutanağı iptal edilip, mazbata ikinci en çok oy alan Murat Bayraktar’ a verilmiş Kaymakamlığımızca adı geçen Murat Bayraktar Çavuşlu Mahallesi Muhtarı olarak 06.05.2019 tarihinde görevine başlatılmıştır. Kamuoyunun Bilgilerine.
 
Yaş Çay Fiyatı 16 Mayıs’ta Açıklanıyor


 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Ticaret Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan ve Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’yi makamında ziyaret etti. Milletvekili Avcı, çay ile ilgili yapılan görüşmede verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek,  “Müstahsillerimizin sorun yaşamaması adına heyet olarak tüm hassasiyetleri dile getirdik.” dedi. Avcı, yaş çay kilo taban fiyatının açıklanması için 16 Mayıs’ta Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin Rize'ye geleceğini kaydederek "Açıklanacak olan fiyatın ve alınan kararların ilimize, vatandaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum." dedi.
 
Ayvazoğlu’na Önemli Görev


 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Araştırma Komisyonu üyeleri belli oldu. Down sendromu, otizm ve diğer gelişim bozukluklarının araştırılma komisyonu üyeliğine Trabzon milletvekili Bahar Ayvazoğlu, seçildi.
 
TTSO’dan Genç’e Ziyaret
 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret ederek yeni görev döneminde başarı dileklerini iletti. TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i makamında ziyaret etti. Genç’e yeniden seçilmesi nedeniyle hayırlı olsun dileklerini ileten TTSO heyeti, ayrıca çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Genç de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
KTÜ Birinci Sırada
 
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), 2014-2018 döneminde Karadeniz Bölgesi'ndeki 8 devlet üniversitesine 325 proje için 62 milyon 100 bin lira tutarında destek aktardı. Temel ve uygulamalı akademik araştırmaları desteklemek, genç araştırmacıları teşvik etmek ve özendirmek amacıyla faaliyetlerine devam eden TÜBİTAK, akademik ile endüstriyel araştırma geliştirme çalışmalarını ve yenilikleri destekliyor. TÜBİTAK'ın Üniversiteler Bazında Akademik Destek İstatistikleri"nden yaptığı derlemeye göre, Karadeniz Bölgesi'nde bulunan 8 devlet üniversitesi tarafından 2014-2018 döneminde kuruma çeşitli alanlarda bin 884 proje sunuldu. Bu projelerden 325'ini destekleyen TÜBİTAK, üniversitelere 62 milyon 100 bin lira aktardı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), bölgedeki üniversiteler arasında hem önerdiği ve kabul ettirdiği proje sayısı hem de aktarılan kaynak miktarı bakımından birinci sırada yer aldı.
Editör: TE Bilisim