İşte iki kelime.
Fındık ve Fındıklı.
İlki Doğu Karadeniz insanının her şeyi, aşı. İşi. Ekmeği. Gelir kaynağımız.
Diğeri ise mavi dalgaların sahile vurduğu kıyılarımızın en şirin yerleşim birimi. Adını bölgenin sembolü olan fındıktan alan ilçemiz. Fındıklı...
Yeşilin en güzelinin fışkırdığı bereketli topraklar üzerine kurulmuş bir ilçe. Fındıklı. Ve Fındık kadar bereketli, Fındıklı kadar güzel, çevre ilçeler. Arhavi, Ardeşen ve Pazar… Çalışkan, çalışkan olduğu kadar da fedakâr olan Fındıklılı hemşerilerime en derin sevgilerimi gönderiyorum.

Yıllar öncesini hatırlarım (35–40 yıl). Çevresel baskılar yüzünden Doğu Karadeniz kıyılarında aileler denize giremezken, Fındıklı’nın köylerinde bile kızlarla erkekler mayolarını giyerek göllerde yüzebiliyor, Fındıklı kıyılarında erkeklerden çok kadınlar ve kızlara rastlanıyordu.
Sosyal yönü bu denli gelişmiş olan Fındıklı’ya o dönemde ‘küçük Paris’ dediklerini bugün gibi hatırlıyorum.

 Bu güzel insanları yürekten kutluyor, herkese örnek teşkil edecek örnek davranışlarının devamını diliyorum.

Bu şirin ilçenin, çok çalışkan. Halkla bütünlemiş. Makamında kapısı olmayan bir belediye başkanı var.

CHP’li Ercüment Şahin Çervatoğlu...

Müftülük  tarafından  boşaltılmayan, belediyeye ait  binanın önünde basın açıklamasını yapıyor..

Videoları Ankara’dan izliyoruz.

Konu nedir? diye merak ettik. Araştırdık. AK Partili belediyesi tarafından 4-6 yaş gurubu çocuklar için “Okul Öncesi Eğitim ve Kreş “olarak kullanılacak binayı,2017 yılında; ilçe müftülüğüne tahsisi yapıldı..

Kullanım süresi31 Ekim 2022’de dolan binanın belediye meclisi üyelerinin oyları ile yeniden tahsis süresinin uzatılmamasına kararı verildi.

 Buna rağmen, kaymakamlık, müftülüğünün binayı kullanmaya devam edeceğini bildirdi..

Başkan ”Müftülüğe başka bir yer vermek istedik kabul etmediler” diyor..
Bu arada Fındıklı ilçesinde sahilde bulunan belediyeye ait umumi tuvalet için yıkım kararı verildi. Karar geçtiğimiz gün kaymakamlık tarafından belediyeye bildirildi. Yıkım kararına tepki gösteren Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, basın açıklaması yaparak “Bu halk nereye gitsin tuvaleti yıkınca?” diye sordu.

Tebligatın kendilerine verilmediğini de vurgulayan Çervatoğlu, “Çünkü yerel seçimleri kaybetmenin hazımsızlığı var. Bu karardan haberdar bile olmayan bizler kaymakamlığın 10 gün önce yıkım kararı belediyemize iletmesi ile haberdar olduk. Bugüne kadar iki yıl bekletilen bu kararların hemen hızlıca hayata geçirilmeye çalışılmasına da anlam veremedik” dedi.

Tuvaleti kendilerinin yıkmayacağını söyleyen Çervatoğlu, “Bizler burayı yıkacak güçte değiliz, devletimizin olanaklarını kullanarak gelin sizler yıkın. AKP ilçe başkanı belediyemizin çalışmalarını hazmedemediği açık bir şekilde görülmektedir” dedi.

İmar planları ile belediyelere verilen hakların gözardı edildiğini söyleyen Çervatoğlu, son olarak yıkılacak tuvaletin Samsun’dan Sarp’a kadar süren sahil yolunda halka açık engellilerin ve bebekli ebeveynlerin kullanabildiği tek tuvalet olduğunu vurguladı.

CHP Rize il başkanı Saltuk Deniz ise, devlet eliyle Fındıklı vatandaşlar cezalandırılıyor. Hizmet vermek isteyen belediyenin eli kolu bağlanıyor” diye konuştu.