Ziraat Türkiye Kupası’nda mücadele eden dört büyüklerden F.Bahçe ve G.Saray’ın çeyrek finalde zayıf rakiplere elenmesi Trabzonspor’da büyük bir sevinçle karşılanmıştır.

Çünkü bizim için lig şampiyonluğu diye bir umudumuz olmayışı haliyle bizleri tamamen kupaya yönlendirmiştir. Büyük bir ihtimalle finalistin bir ayağı Trabzonspor olacaktır diye düşünüyorum. Son haftalarda çok kötü performans sergileyen Trabzonspor, bize hep ters gelen Alanya deplasmanındaydı. Ligde geçen haftaki Adana Demirspor maçına iyi başladık, güzel de bir performans sergilerken bir anda hocamız kanat oyuncularını çıkartarak bu güzel oyunu da bozmayı başarmıştır. Son dakikalarda bizlere yine korkulu dakikalar yaşatan sevgili hocamızdı.

Gelelim bu akşam ki maçımıza; Başakşehir ile oynadığımız maçta kolundan sakatlanan Onuachu, Alanya maçında oynamıyor onun yerine Enis Destan’a görev verdi Abdullah Avcı. Yani aynı kadroyla da bu maça çıkmış olduk. Maça iki takım da temkinli başladı. Hatta Trabzonspor maçın başlarında daha atak bir oyun sergileyerek oynarken 7’nci dakikada gelişen ilk Alanya atağında maalesef kalemizde golü görmüş olduk. Soldan gelişen Alanya atağında Uğurcan’ın büyük hatasından yararlanan Oğuz, takımını öne geçirdi. 10’uncu dakikada ilk tehlikeli atağımızdan da biz faydalanamadık. 39’uncu dakikada sahalarımızda çok nadir görülen bir gol yedik. Uğurcan, aut atışını Denswil’e verdi ama Denswil’in uyuduğunu demek ki fark edemedi ki o da topa bakmayınca Oğuz da on sekizin dışından gelip kendisinin ve takımının ikinci golünü atmış oldu. Golden sonra Trabzonspor’da tam anlamıyla panikleme başladı. Tabi ki bu hatalı golden sonra şok oldular.

İlk yarıda Trabzonspor’da ayakta duran yaptığı bilen bir tek Meunier’di. Geri kalan oyuncularımız sahada yürüdü. Devreyi de çok kötü bir futbol oynayarak 2-0 ile geride bitirdik. Hocamız ilk yarıdaki 11’den o kadar memnun kaldı ki ikinci yarıya da aynı 11 ile başlamak zorunda kaldı. Trabzonspor ikinci yarıda rakip yarı sahada oynamış olsa da gol pozisyonu olarak üretkenlik göremedik. Fakat kontra atağa çıkarak gol arayan taraf Alanyaspor’du. Yine böyle bir atakta 73’üncü dakikadaydı ki Efecan’la 3’üncü golü de buldular. 3-0’dan sonra da tamamen rahatlamış oldular. Bizim oyuncularımız demoralize olunca mağlubiyet de kaçınılmaz oldu. Ancak 90+6’da Pepe ile bir gol bulduk. Fakat bu da bize çare olmadı. Trabzonspor’da ne kanat organizasyonu ne de orta sahada organize vardı ama kenar yönetimimiz bu oyundan memnun ki hamle yapmakta 75 dakika bekledi. Ama yine de değişiklikler aynı yerin oyuncuları olunca oyun düzeninde bir değişim olmadı. Bakın Baniya’yı al stopere Berat’ı dışarı çıkartıp Mendy’i öne çekip oyunu daha güzel bir hale getirebilirdi. Ama bunu da hocamız maalesef denemedi. Çok rezalet bir oyundan sonra Alanya’dan puansız döndük. Bize de futbolsuz bir gece izletmiş oldular.