Süper Lig’in ilk 4 haftasında, aldığı başarısız sonuçlarla adeta Sırat Köprüsü’nde yürüyen Çaykur Rizespor, sezonun ilk galibiyetini Ankaragücü’nü mağlup ederek aldı. Kazanırken de zorlandı, mağlup duruma düştü, ama 3 puan almasını bilerek skor tabelasında 5-3 ile plakayı yazdırdı. Yeşil-Mavililer karşılaşmaya, tutuk etkisiz hatta biraz da yetkisiz başladı.
 
İyiş başlayan Ankaragücü de topu da iyi kullanarak skoru bir anda 2-0’lıok skorla öne geçmesini bildi. Bu skor Rizespor’un da aklını başına getirdi. Önce Fernando skoru 2-1’e taşıdıktan sonra Ankaragücü 3. golü de buldu. Tabi bu 3 golde de Rizespor’un savunması ve kaleci Gökhan’ın da hataları var.
 
Ama ne olduysa ilk yarının son dakikalarında oldu. Boldrin firikten skoru 3-2’ye getirdi. Hemen ardından da Ankaragücü’nün de kaptanı Alper Potuk, 2. sarı karttan kırmızı kartı gördü. Bu da maçın kırılma anı oldu.
 
Devreyi mağlup kapatan Rizespor, ilk yarıdaki kötü oyunundan sonra 2.45 dakikada yetkiyi ve etkili ele aldı. Penaltı golüyle beraberlik geldi. Remy tekrarlanan penaltıyı affetmedi. Ardından yine bir penaltı golüyle 3-1’lik mağlubiyetten Rizespor 4-3’lük galibiyete geçti. Bu da Rizespor2un adeta geleceğe dönüşüydü. Remy, iki penaltı golünden sonra kalitesine ve yeteneğine yakışan bir gol daha atarak skoru 5-3’e getirdi. Ne kadar da önemli bir oyuncu olduğunu da gösterdi.
 
Bu golden sonra Rizespor, farkı daha da arttıracak çok net gol pozisyonları da buldu. Ancak Skoda, Abdullah ve Michalak ile pozisyonlar bulsa
 
Maçı kazanmak elbette güzel ancak böylesine pozisyonları affetmeyeceksin. Atabnildiğini atacaksın. Rizespor sezonun ilk galibiyetini alarak puanını 5’e çıkarttı. Tabi bu Teknik Direktör Tomas’ın da Süper Lig’deki ilk galibiyeti olmuş oldu.
 
Bu moralle Rizespor önümüzdeki hafta Sivasspor ve Kayserispor maçlarını kazandığı halde milli araya moralli girmenin hesaplarını yapmalı. Milli aranın da 8.haftayı bay geçecek olan Rizespor bu süreci en iyi şekilde değerlendirip gerçekleştirilen transferlerin uyum sorunu tamamen ortadan kalkarak Rizespor beklediğimiz, istediğimiz performansı ortaya koyup izleyenlere keyif vermeye devam edeceğime inanıyorum.