Genç bu teveccühü şu sözlerle dile getirdi, “Ortahisar İlçemizde görev süremiz boyunca şehrimizin problemleri, hemşerilerimizin talepleri ile yakından alakadar olmaya çalıştık. Mahallelerimiz, köylerimiz, esnafımız, sivil toplum kuruluşlarımız, çalışan, işveren, emekli, partili ve partisiz tüm Trabzonlu hemşerilerimizin iyi gününde, kötü gününde yanında olmaya gayret gösterdik. Bu gayretimizin ve gönül dostluğumuzun zamanla omuz omuza bir yol arkadaşlığına dönüştüğüne şahit olduk. Hali hazırda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak hemşerilerimin karşısındayım.

Her gün başka bir yerdeyiz. Vatandaşlarımızın geri dönüşlerinden çok mutlu oluyoruz. Şehrim ve milletim adına ortaya koyduğumuz tavır işte bu sorumlu ve samimi duruşun tezahürüdür. Şimdi gönülden hissettiğimiz ve sahada gördüğümüz hizmet için yeni görev bizleri bekliyor. Şehrimiz için kalkınma, sosyal projeler, çevre, değişim ve dönüşüm hamlelerimizi başlatmak için hazırız. Trabzon’umuzun problemlerini ve nasıl çözüleceğini çok iyi biliyoruz. İl başkanımız, milletvekillerimiz, bakanlarımız ve Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağımız kritikler, istişareler doğrultusunda hazırlayacağımız projelerle Trabzon’umuzun tüm beklentilerini 7/24 mesai anlayışı, azim ve kararlılık ile sahada, yerinde ve zamanında müdahale ile karşılayacağız.”

Ahmet Metin Genç, Trabzon Günleri etkinlikleri için Başkent Ankara’daydı Ahmet Metin Genç, Trabzon Günleri etkinlikleri için Başkent Ankara’daydı

DANIŞMAZ’IN ANNE ACISI

MHP’nin il eski yöneticilerinden Osmanlı Giyimini sahibi Osman Danışmaz annesini kaybetti. Danışmaz sosyal medya hesabından da şu paylaşımı yaptı: “Aile büyüğümüz, sevgili fedakar ve cefakar anamız Fatma Danışmaz hakkın rahmetine kavuştu. Cenazesi 26 Şubat 2024 Pazartesi(Dün) ikindi namazına müteakip Sürmene’de eski camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Çarşı mahallesindeki aile mezarlığında defnedildi. Allah mekanını cennet etsin.”

AKÇAABATTA DURMAK YOK

CHP Akçaabat Kadın Kolları Üyeleri; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayları Hasan Süha Saral ve Akçaabat Belediye Başkan adayı Osman Kalyoncu’nun broşürlerini ve hediyelerini vatandaşların kapılarını çalarak takdim ediyorlar. “31 Mart 2024’e kadar çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayacağız” diyorlar.

HAMSİLER BAŞKANDAN

AK Parti Sürmene belediye başkan adayı Hüseyin Azizoğlu, önlüğü giydi, eldivenleri taktı, vatandaşlara hamsi ikram etti. Derya kuzusu hamsileri özenle ekmeğin içine dolduran Azizoğlu, “Hamsiler canlı canlı. Hamsi kibardır, denizin incisidir. Halkımızın sevgilisidir. Gençlerimiz hamsileri özenerek temizledi, kılçığını ayıkladı, mangala girdi. Mangaldan çıkan taze taze hamsiler halkımızın damak tadına uygun şekilde pişti ve ikram ettik. Afiyet olsun” dedi.

YOK HÜKMÜNDEDİR

AK Parti Çarşıbaşı ilçe başkanı Hakan Kocaman, AK Parti teşkilatları olarak ana kademe, kadın ve gençlik kolları ile Cumhur İttifakının belediye başkan adayı Ahmet Keleş’in yanında olduklarını söyledi. Yerel seçimler öncesinde Trabzon’un en karışık ilçelerinden biri konumunda olan Çarşıbaşı ilçesinde, AK Parti’nin ilçe başkanı Hakan Kocaman son noktayı koydu ve cumhur ittifakı adayı Ahmet Keleş’i desteklerini onun haricinde bir düşüncenin kendileri için yok hükmünde olduğunu söyledi.

Kocaman, “AK Parti Çarşıbaşı teşkilatları olarak durmamız gereken yerde, sarsılmaz bir iradeyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı ortağımız MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin aldığı kararın arkasındayız.  Bu duruşun aksine hiçbir yaklaşım ve düşünce teşkilatlarımızın görüşünü yansıtmamaktadır ve bizim için yok hükmündedir. AK Partili hiçbir teşkilat mensubunun Cumhur ittifakına karşı eylem ve söylem geliştirme hakkı yoktur” dedi.

ZOR ŞEHİR TRABZON

Trabzon gerçekten zor şehirdir. İnsanı da zordur. Birileri bir yere gelse ayağından çekmek isteyen çok olur. Ahmet Metin Genç, şehre iz bırakacak bir Tünel Akvaryum ile kuş parkı kazandırdı. Turistler akın ediyor. 2022 yılında bir whatsap grubundan orada paylaşıldığı iddia edilen bir yazışma ‘Trabzonanlık’ isimli sosyal medya bloğuna bir şekilde ulaştı. Habercilikten asla anlamayan sadece sosyal medya bloğu olan bu sayfa da tarih kısmını silerek olay yeniymiş ve orada olmuş gibi sayfasında paylaştı.

Sinek küçüktür ama mide de bulandırır. Bu paylaşımı şehri karıştırmaya yetti de arttı bile. Ayrıca bir de Vakfıkebir’deki kaza haberini de belediye başkanı Muhammet Balta hizmet etmemiş gibi sayfasında paylaştı. Provoke amaçlı iki paylaşımı çok tepki yorumu da aldı. TAKA Gazetesi olarak bizim işimiz gerçek habercilik. Okurlarımıza gerçek dışı bir bilgiyi asla sunmayız. Gazetecilik etiği de bunu gerektirir. Sosyal medya bloğu farklıdır. Gerçek okuyucular o blokları zaten dikkate almıyor.

KURUKIZ’A ÜST DÜZEY KUTLAMA

Trabzon’un Şalpazarı ilçe belediye başkanı Refik Kurukız, yeni yaşından gün aldı. Kurukız’ın doğum günü Trabzonspor ile Adana Demirspor karşılaşması ile aynı güne denk geldi. Trabzonspor’un her maçını Papara Park’ta takip eden Kurukız’a, Trabzonspor başkanı Ertuğrul Doğan, Büyükşehir belediye başkan adayı ve Ortahisar belediye başkanı Ahmet Metin Genç ve Çarışıbaşı belediye başkanı Mümin Nuhoğlu tarafından sürpriz yapıldı. Maçın devre arasında protokol tribününde Kurukız’a pasta hazırlandı. Başkanlar Kurukız’ın yeni yaşını tebrik etti.

ANNE VE OĞLU YARDIM BEKLİYOR

Gümüşhane’nin Mescitli köyünde 80 yaşındaki annesiyle birlikte yaşayan 53 yaşındaki İsmail Kahya, ‘Tavuk Karası’ hastalığı nedeniyle büyük oranda kaybettiği görme yetisine rağmen ahırda besledikleri büyükbaş hayvanların bakımını yaparak yaşlı annesine yardım ediyor. Zor şartlar altında yaşayan anne ve oğul yardım bekliyor. Mescitli Köyü Ayranlı Mahallesi’nde yaşayan İsmail Kahya (53), çocuk yaşlarda geçirdiği ‘Retinitis Pigmentosa’ halk dilinde de ‘Tavuk Karası’ olarak adlandırılan hastalık nedeniyle görme yetisini kaybetmeye başladı.

Annesi Memnune Kahya (80) ile birlikte zor şartlara rağmen mahallede hayatını sürdüren İsmail Kahya son 5 yılda ise hastalığının ilerlemesi nedeniyle görme yetisini neredeyse tamamen kaybetti. Yöre halkı tarafından Ayranlı Yaylası olarak da adlandırılan bölgede yaz kış demeden yaşayan ve özellikle kış aylarında mahallenin tek sakini olan anne ve oğlu geçimlerini devletten aldıkları yardımlar ve hayvancılıkla sürdürmeye çalışıyor.

BAŞKAN’A BİLGİ VERDİLER

Ortahisar İlçe BaşkanıErdal Uzun ve Ortahisar Belediye Meclis Üyesi birinci sıra adayı Özer Bayraktar, İl Başkanı Fatma Başkan’ı ziyaret etti ve seçim süreci ile alakalı bilgi verdi. Başkan, “Ortahisar’a İYİ Belediyecilik çok yakışacak.” Dedi.

Editör: Doğukan ÖZKURT