Rizespor yenilgisi ve Beşiktaş maçı beraberliği Bordo-Mavili camiayı tedirgin etmedi değil. Ancak elimizde büyük bir avantaj var. Bu akşam Gaziantepspor’u mağlup ettiğimizde şampiyonuz. Berabere kaldığımızda da şampiyonuz ama bu kez Karagümrük maçını kazanmalıyız. Trabzonspor acilen bir üç puan almalı.

Sevgili Okurlar; Beşiktaş maçında Trabzonspor baskı yedi. Beşiktaş’ın kaybedecek bir şeyi yoktu. Rahat ve stressiz oynadı. Sakat oyuncuları da döndü. Yeni hocaya da görünmek istediler.

Buna rağmen son dakikada Trabzonspor maçı da alabilirdi. Dorukhan kafayı vurdu ve top direkten dışarı çıktı.

Beşiktaş maçında Abdullah Avcı biraz tutuktu. Risk alsa Serkan’ı sağ kenara Dorukhan’ı ortaya çekse belki Trabzonspor çok daha iyi olacaktı.

Yine de Nwakaeme’yi öyle ilk 45’te oyundan alıp Cornelius’u koymak az iş değildir.

Antep’te Djaniny, Bakasetas ve Siopis yok.

Bakasetas haftalardır bir şey yapmıyor. Djaniny de son maçta formsuzdu. Arayacağımız isim Siopis olacak.

Eğer Hamşik dönerse orta saha Dorukhan, Ömür ve Hamşik olacak ki, ideal bir orta saha.

Önde de Cornelius var ve hamle oyuncusu olarak da Koita ve Kouassi’den Avcı yararlanmalı.

Zor maç ve Antep sahasında iyi oynuyor. Djilobodji yok, Maxsim döndü.

Trabzonspor’da Nwakaeme ve Visca, Beşiktaş maçında kötü oynama haklarını kullandılar.

Trabzonspor’un ileri üçlüsü bu maçı koparmalı.

Trabzonspor kazanırsa şampiyondur.

GARİP, GARİP İSTİFALAR?

Fenerbahçe 3 maç üst üste yenildi diye Rıdvan Dilmen TRT programını bıraktı, istifa etti gitti! Sonra Fenerbahçe 6 maç üst üste kazanınca bu kez geri döndü programlarına kaldığı yerden başladı! Arkasından da TFF’nin Fenerbahçeli Başkanı Nihat Özdemir istifa etti. Sosyal medyada espriler yükseldi: ‘Şampiyonluk kupasını Trabzonspor’a vermemek için ayrıldı.’ Her esprinin arkasında bir gerçek vardır.

Rıdvan Dilmen, Trabzonspor’un şampiyonluğunu konuşmamak için bıraktı. 13 hakeme yönelik operasyon, arkasından gelişen olaylar, Trabzonspor’un şampiyonluğuna halel getirmek istiyorsanız bunu başaramayacaksınız. Divan Başkanı Ali Sürmen güzel söyledi, ‘Bu kimsenin haddine değil.’

SKORU KİM BİLDİ?

Akyazı’daki 41 bin 461 taraftardan ikisi de değerli iş insanı Aziz Bahadır ve yakın dostu sevgili İbrahim İskender idi. Bu kez ayrı, ayrı tribünlere geçtiler. Tribünde yerlerini aldıktan sonra konumlarını paylaştılar. Aziz Bahadır beraberlik bizim için kardır yorumunu yaptı ve beraberliğe vurgusu oldu. İbrahim İskender ise Trabzonspor’a inandığını ve maçı alacaklarını aktardı.

Maç Trabzonspor’un öne geçmesine rağmen 1-1 sonuçlandı ve Aziz Bahadır sonucu bilmiş oldu. Bu Trabzonpor Yönetim Kurulu eski üyesi ünlülerin dişçisi Ahmet Uğur Zihni de hem beraberliği hem de 1-1’i bilerek kuyumcuların kuaförü Yahya Köksal’ı şaşırtmış.

TRABZONSPOR KAZIM KOYUNCU’DUR

Süper Lig'de şampiyonluğa koşan Trabzonspor’un yönetimi, ligde Beşiktaş'la oynadığı derbi maçı öncesi güzel bir vefa örneği ortaya koyarak sanatçı kimliği, duruşu kadar Trabzonsporluluğu ile gönüllerde iz bırakan Kazım Koyuncu’nun ailesini bu önemli maçta onur konuğu olarak ağırladı.

Kazım Koyuncu Trabzonspor kongre üyesiydi. Takımına şarkılar yapmıştı. Hem de taraftarları coşturan Trabzonspor ile özdeşleşen şarkılar. Hasta halinde Trabzonspor maçına gidecek, son konserini Trabzon’da verecek kadar Trabzonspor ve Trabzon sevdalısıydı. Trabzonspor’un yönetimi, Kazım Koyuncu’nun annesi Hüsniye Koyuncu, Ağabeyisi Hüseyin Koyuncu ve Diren Koyuncu Dişli’yi onur konuğu olarak ağırladı. Hüseyin Koyuncu bu anlamlı hareket için aile adına Trabzonspor’un yönetimine teşekkür etti.

BEYAZ GÜVERCİN VE 8. KUŞATMA

Trabzon’da bayrak ve slogan yağmuru var. En güzel Şampiyonluk mesajını kim verecek? Sıramağazalardan bir grup esnaf ‘8.kuşatma’ diye bayraklarını astılar ve zaferi bekliyorlar. Çarşıbaşı’ndan Osman Doğru bölgenin en büyük bayrağını(61x25 metre) asmak için gün sayıyor. Son Beşiktaş maçına beyaz güvercini ile giden ve yayıncı kuruluşun uzun süre ekranda tuttuğu güvercinin boğazından asılan bordo-mavi kimlik kartı da dikkat çekici idi. Doğru hem Trabzonspor hem de Çarşıbaşı’nın şampiyonluğunu kutlayacak.

ŞAMPİYONA TEBRİK

Emir Büyükdağ. Bayburt Gençlik Spor Kulübü’nde boks yapıyor. Babası Kamil Büyükdağ Başkanı ve özetle her şeyi. Avrupa Şampiyonası’ndan bronz madalya ile geldi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Atilla Ataman kendisini tebrik etti ve ödüllendirdi. Biz de yürekten tebrik ediyoruz.

BİRAZ DA NOSTALJİ

Futbolun Filozofu Özkan Sümer. İdmanocağı forması ile. Belki futbolculuğu çok üst düzey olmadı ama Teknik Direktör olarak tam bir ordinaryustu. Allah rahmet etsin.