Trabzonspor’daki olağanüstü seçim sonrası yeni yönetimin ilk heyecanı da Kayserispor maçı ile start almış oldu. Yeni yönetimin aldığı kararla teknik direktör olarak Orhan Ak’la devam etmesi bana göre doğru bir karardı. Ancak şimdiden de gelecek sezonun plan ve programını yapmak lazım.

 Onun için de seneye yani 2023-2024 sezonu için yeni bir hoca ile anlaşmak lazım ki gelecek sezonun çalışmasını yapılanmasını o yapsın. Şu anki futbolcuları bu vesile ile de iyi tanısın. Tabi ki bunları yeni seçilen yönetici kardeşlerimiz başkanımız ile birlikte bir karara bağlayacaktır diye düşünüyorum. Evet yeni başkanımız ve yönetim kurulumuzun ilk maçı ve heyecanı Kayserispor maçı ile başladı. Tüm camiaya hayırlı olsun diyor, maçımıza geçiyoruz. Milli maçlar ve bizim BAY geçtiğimiz haftadan sonra yine yeşil sahalara indik. Bu maç bizim için tabii ki çok önemliydi. Bu nedenle de kazanmamız gerekiyordu fakat istediğimiz skoru elde edemedik. İlk yarıda Kayseri’de oynadığımız kardeş kulüp diye bağrımıza bastığımız Kayserispor taraftarlarından bolca küfür ve hakaretler yediğimiz maçın rövanşındayız. Ramazan olmasının yanı sıra bir de kötü sonuçlar alarak taraftarlarını küstürmelerinden dolayı maça ilgi çok azdı. Takım kadrolarına baktığımızda Trabzonspor’da Yusuf, Visca ve Markovic’i ilk 11’de gördük. Maç başlar başlamaz Kayserispor atağında golü kalemizde gördük.

Bu golde önce Bartra ardından Eren’in hatalı kademelerinden yararlanan Emrah takımını öne geçirdi. Aynı hatayı bu kez Kayserili oyuncular yapınca bu hatayı da Gomez affetmedi ve 3’üncü dakikada eşitliği sağlayan vuruşu yaptı. Bu golden sonra Trabzonspor oyunu rakip sahaya kursa da ani gelişen Kayserispor atağında bu kez Peres’in hatası ve Thiam’ın golü ile Kayserispor ikinci kez öne geçti. 33’üncü dakikada Trabzonspor’un en net pozisyonunu izledik. Bu dakikada Markovic’in kafa vuruşu direkten döndü top bu oyuncumuzun önüne geldi fakat ikinci vuruşunda kaleci Bilal çok net pozisyona geçit vermeyince ilk yarıda bu önemli pozisyonun ardından sona erdi. İlk yarıda Kayserispor her konuda bizden üstündü. Bunun da nedeni orta sahadaki oyuncu kurgusundan kaynaklanmıştır. İkinci yarıya Trabzonspor’da biz en az 3 değişiklik beklerken sadece Yusuf’un yerine Bardhi’yi alarak başladık. İkinci yarıdaki ilk pozisyona da yine Kayserispor girdi. 47’nci dakikada yine Kayserispor atağında Bartra’nın yaptığı faule hakem penaltı kararı verdi.

Atışı Mensah kullandı ve takımını 3-1 öne geçirdi. Oyun adeta ilk yarının başındaki gibi oldu. 50’nci dakikada Trabzonspor’un en iyisi Abdülkadir’in golüyle farkı yeniden 1’e indirdik. Arkasından Markovic ile penaltı kazandık. Bu atışını Bardhi golle sonuçlandırdı ve takımına eşitliği kazandırdı. Bu eşitlikten sonra Trabzonspor ataklarını iyice artırdı. 55’nci dakikada Markovic yine direğe takıldı. Öne geçme şansını bu pozisyonla kaçırmış olduk. Fakat Kayserispor geldiği zaman maalesef golle geri dönüyor. 64’üncü dakikada bu kez Mane ile 4’üncü golü buldular ve yine öne geçtiler. Golden sonra Kayserispor’da yorgunluk belirtileri göze çarptı. Her ne kadar oyunu rakip sahada oynasak da çok net gol pozisyonu üretemedik. İlk yarıda çok kötü oynayan Trabzonspor, ikinci yarıya hızlı bir giriş yaptı fakat defansımız o kadar kötüydü ki adeta yol geçen hanı gibiydi. Gelen her top gol oldu. Bu gol düellosunu kazanan taraf ise maalesef Kayserispor oldu.