Son 5 haftayı çok kötü sonuçlar alarak geçirdikten sonra geçen haftayı Hatayspor’u iyi futbol oynayarak yenip moral bulan Trabzonspor, bu hafta küme düşmeme mücadelesi veren İstanbul temsilcisi Pendikspor karşısına moralli olarak çıktı.

Afrika Kupası’nın sona ermesi ile iki oyuncumuz Onuachu ve Pepe’nin yurda dönmesiyle takımdaki hava da olumlu olarak etkilenmiş oldu. Abdullah Avcı, Afrika Kupası’ndan dönen iki oyuncumuzu da kulübeye çekerek geçen haftayı galibiyetle bitiren kadroyu da bozmamış oldu. Fakat geçen haftadaki maçta oynanan güzel futbol ile bu maçtaki ilk yarıda oynanan futbol arasında dağlar kadar fark vardı. Trabzonspor’un orta sahası da sağ tarafı da ilk yarı boyunca hiç mi hiç yoktu desem doğrudur.

 Trabzonspor zaten ilk yarıda oyunun büyük bir bölümünü sol taraftan oynamayı denedi. Sağ tarafımız felç olmuş gibiydi. Şöyle ki; Visca’nın ilk topla buluşması 30’uncu dakikada gerçekleşti. Onun da bu dakikada attığı şut yandan auta gitti. 35’inci dakikada Bardhi ile rakip kaleyi yokladık. O da kalecinin ellerinde eridi. İlk yarıyı özetlersek çok çok kötü bir oyun var gol pozisyonu ise hiç yok. Bunun nedeni de futbol oynamayınca gol pozisyonuna da giremezsin demektir. İlk yarıda kötü performans göstererek 0-0 ile soyunma odasına girdik. İkinci yarıya Fernandez’i çıkartıp Umut’u oyuna alarak Mendy’e de stoperde görev veren hocamız defanstaki krizi de bu şekilde çözmek istedi. 57’nci dakikada maçın en önemli gol pozisyonunu Pendikspor, Alpaslan ile kaçırdı.

3 dakika sonra Trabzonspor Berat’la net bir gol kaçırıyor. İlk yarının tam tersine pozisyonlar karşılıklı gelişerek maça da ayrı bir güzellik gelmiş oluyor. Fakat bu pozisyonlar sadece belli periyodlarda gelişiyor. Ancak 75’inci dakikada köşe vuruşundan gelen top karambolde Trezeguet’nin önüne düşüyor. Bu oyuncumuzda sert bir vuruşla topu Pendikspor ağlarına yollayıp takımını öne geçiriyor. 80’inci dakikada sağ taraftan geliştirdiğimiz atakta Meunier’in nefis ortasına Enis Destan çok iyi yükseliyor ve harika bir kafa vuruşuyla topu Pendik ağlarıyla buluşturuyor. Bu golden zaten Trabzonspor tam anlamıyla rahatlamış oluyor. İlk yarıda çok kötü oynayarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Trabzonspor, ikinci yarıda adeta coşarak oynadı ve üst üste iki gol bularak haftayı da 3 puanla kapatmayı bildi.