AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç ilçeleri ve mahalleleri arşınlayarak devam ediyor

Sevgili Okurlar, Genç, hukukçu. Maçka İmam Hatip Lisesini okumuş ama o günün siyasi iklimi hukuk fakültesinden sonra Hakim olmasının önünü açmamıştı.
Siyasetçi oldu. 23 yıldır da AK Parti çizgisinden ayrılmadı..
AK Parti’nin en güçlü dönemlerinde 3 kez belli aralıklarla il başkanlığı koltuğuna oturdu. Trabzon merkez ve tüm ilçelerinde tanındı.
2014 seçimlerinde de Ortahisar Belediye Başkanı adayı olarak yerel sçime damga vurdu.
İl başkanlığından beri Trabzon’a yapılacak olan hizmetleri takip etti ve sonlanması için çalıştı.
Bütün bunlara rağmen belediye başkanı olduktan sonra ‘Sosyal belediyeciliği iyi projeciliği yeterli değil’ şeklinde serzenişleri de duymadık değil.
Ahmet Metin Genç  bu eleştirileri çürüttü. Trabzon Ortahisar insanını yaşamını kolaylaştırmak için projeler üretti, hayata geçirdi.
Örneğin Ekopark’la başladı. Ve arkasından tünel akvaryum ile  devam etti. Tünel akvaryum çok zor bir proje idi ve tarihi zağnos ve tabakhanenin altına vizyon bir proje oturtmak kolay değildir.
Tünel akvaryuma gelmeden onlarca mahalleye park kazandırdı.
Asfalt ve betonda ise rekor kırdı.
Başkan bunlarla da yetinmedi. Mağmat projesi ile birlikte  ‘en mutlu köy’ projesini hayata geçirmek için de  ekibiyle birlike önemli adımlar attı.
Hasanpaşa hamamının restorasyonunu ve diğer tarihi ve kültürel dokunuşlarını da unutmamak lazım.
Ortahisar Belediyesinin önemli projelerinden birisi de geçen yıl hizmete giren  Boztepe yürüyüş yolu projesidir
1 km’lik yürüyüş yolu ve seyir terası.
Bu seyir terası ve yol aynı zamanda Kanuni Bulvarının boztepe viyadüklerinin üzerinde  ve o bölgeyi de kamufle ediyor.
Erdoğdu’da yapılan Ekopark benzeri çalışma da Ahmet Metin Genç’in sadece  siyasetçi ve sosyal belediyeci olmadığını ve alt yapıya da önem verdiğini, projeler konusunda çalışmalar yaptığı iddiamızı pekiştiriyor..
Sayın  Genç, geçmiş dönem(2014-2019) Büyükşehir belediyesi ile eşgüdüm sağlamada zorlanmıştı. 
Şimdi hem Büyükşehirin hayata geçirdiği Maraş caddesi projesi, hem su şebekesi ve yine Sahilde Ganita ile birlikte Faroz arasında yapılan sahil sosyal donatı projesi ile yaşam alanları çalışmasında  başkan Murat Zorluoğlu ile birlikte hareket etti.
Sayın Zorluoğlu Sayın Genç’in sözünü verdiği  iskele projesini Ganita-Faroz projesin içine aldı ve yaptı.
Sevgili okurlar,
Trabzon bir taraftan merkezi yönetimin yatırımlarını, bir taraftan  Büyükşehir belediyesinin yatırımlarını ve bir yandan da Ortahisar’ın projelerini hayata geçirerek yol aldı.
Şehir merkezinde ara sokaklarda asflatlama ile ilgili sıkça beklenti vardı, Başkan yardımcısı Coşkun Şahin  bugünlerde(Şubat) bile çalışmaları takip ediyor.
Bu seçimlere gidilirken başarıyla geçen bir 5 yıl  hem iktidar partileri hem de muhalefet partileri için çok önemlidir. Ahmet Metin Genç 2023 seçimlerinden önce ‘bizden önce dünya mazlumlarının sahibi  Sayın Cumhurbaşkanımızı seçtirmeliyiz’ ifadelerini kullanmıştı. Sorun yaşanmadı.
Başkan Erdoğan bu yerel seçimde kendisinden güç alanlara değil güç verecek olanları tercih etti. Ahmet Metin Genç’te bunlardan birisi oldu.
Genç’in yakın dostları nın hedefi belli.
Konya ve Kayseri’yi geçmek.
Bir hatırlatma ile bitireyim,
Bu seçim döneminde de görüyoruz ki, en büyük beklenti İstihdam.
Başkan Genç’ten beklenen şu, Otahisar Belediyesine aldığı sayı kadar Büyükşehir’e de istihdam yapması.
Planını buna göre yapmalıdır.