BAŞKAN KARANTİNA’DA

İYİ Parti Yomra İlçe Başkanı Zekeriya Akgül, Corona testinin pozitif çıkması üzerine 10 gün karantinaya alındı ve dostlarından bol dua istedi.

MUMCU SÜRMENE’DE

Belediye Başkanı Rahmi Üstün makamında ziyaret eden AK PARTİ İl Başkanı Sezgin Mumcu takdim edilen Sürmene bıçağını aldıktan sonra Teşekkür edip ilçenin sorunlarıyla ilgili bir de bilgi aldı.

TURİZM ÖNEMLİ

Trabzon İl kültür turizm müdürü Vekili Mustafa Asan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu 15-22 Nisan turizm haftası dolayısıyla çiçeklerini sunup desteklerini beklediklerini belirttiler.

DAYI'DAN SÜRPRİZ

Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Ömer Dayı, Ortahisar Belediyesi'nin personellerinden Cengiz Değermenci'yi ziyaret etti. Hastalığından dolayı bir süredir belediyeye gidemeyen ve Karşıyaka Mahallesindeki evinde istirahatte olan Değirmenci'yi özleyerek ikametine giden Dayı, Değermenci'ye geçmiş olsun dileklerini ileterek bir süre sohbet etti.

KUZEYİN OĞLU DÖNÜYOR

Yıllar sonra yeniden Kuzeyin Oğlu Volkan Konak ile ekranlara dönen Trabzonlu usta sanatçı Volkan Konak merak edilenleri anlattı. Şarkıları arasından favorilerini açıklayan Konak, sevenlerine yeni albüm müjdesi de verdi. Yeni programı için "Vefa borcumu ödüyorum ve vicdanımı rahatlatıyorum" diyen 57 yaşındaki sanatçı, "Meslektaşlarım ve sektör çok zor durumda... Dolayısıyla ateşe odun atmazsan ateş söner, ateşe odun atacağız. Türkiye'me moral, neşe, umut; mesleğime ise can suyu olmaya çalışacağım" diyor.

GÜNEŞ GÜNE SEVKİYATLA BAŞLADI

Bölgenin binbir çeşit üründe toptan ihtiyacını kaliteli ürünlerle uygun fiyatla tüketiciye sunan Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, cuma günü güne iş yerinin deposu ile başladı. Depoda sevkiyata çalışan ekip arkadaşlarını ziyaret ederek cumalarını tebrik eden Güneş, "İş yerimizin can damarı olan sevkiyat bölümünde önemli bir görev gerçekleştiriyoruz. Halkımızın ihtiyacı olan tüm ürünler sizlerin elleri ile tüketiciye sunuluyor. Bizler iyi bir ekibiz. Sizlerle birlikte şirketimizi büyütüyoruz. Allah hepimize kolaylık versin" dedi.

BABA OĞUL VAKIFTA BULUŞTU

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, uzun bir süre izolasyon süreci geçirdi. İstirahat sürecinde bile boş durmadı. Hayır işlerini evinden takip etti. Sağlığına kavuşunca vakıf merkezinde çalışmalarını işinin başından yürüttü. Erbaşaran'ı dün AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyesi oğlu Selçuk Erbaşaran ziyaret etti. Baba oğul bir süre sohbet ederek yapılacak çalışmalarının programını birlikte takip ettiler.

BOSTANCI’DAN ESNAF ÇAĞRISI

Gümüşhane Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı Leyla Bostancı, yaklaşık 1 yıldır ayakta durabilmek için büyük sıkıntılara göğüs geren yerel esnafın ulusal market zincirlerine kurban edilmemesi gerektiğini belirterek, vatandaşlardan hem Ramazan ayı hem de Ramazan Bayramı için yerli esnafını tercih etmelerini istedi.

GÖREVLER DEĞİŞTİ

Rize Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi İdari ve Mali İşler Müdürü Nedim Turanlı Rize Devlet Hastanesinin yeni müdürü olurken, Devlet Hastanesi Müdürü Davut Aksoy ise İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcılığına getirildi.

BAHÇELER YENİLENECEK

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve ÇAYKUR Genel Müdürlüğü arasında “Çay Bahçelerinin Rehabilitasyonu Projesine Ait İş Birliği Protokolü” imzalandı.  Düzenlenen imza törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı ile Rize Milletvekilleri Muhammed Avcı ve Dr. Osman Aşkın Bak, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Çay İşletmeleri Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ve Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir katıldı. Çay üretiminde verim ve kalitenin artırılması, sürdürülebilirliğin sağlanması amacını taşıyan “Çay Bahçelerinin Rehabilitasyonu Projesi” Rize’de hayata geçecek. Proje kapsamında ekonomik ömrünü tamamlamış çay bahçeleri de nitelikli çay fidanlarıyla yenileneceği ifade edildi.

TEKNOFEST’E İLGİ ARTIYOR

Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST heyecanına Gümüşhane 27 proje, 20 danışman öğretmen ve 47 öğrenciyle ortak oldu. Toplumun tamamında teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarındaki yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST’in 21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşmesi planlanıyor.

Editör: TE Bilisim