Şu sıkıntılı süreçte insan bazen ne yazacağını da bilemez hale geliyor.
Elbet bu günleri de atlatacağız.
Zaman insanlık adına bir-birimize daha çok kenetlenme zamanı.
İnşallah ülkemiz dahil bu ölümcül virüsün yayıldığı her ülkede mutlu-güzel haberler almaya başlarız.
Asla umudumuz kaybetmeyelim.
Değerli okurlarım 2020 yılı sanki geçmişteki bütün kötülüklerin intikam yılı.
Depremler, kazalar, çığ felaketi, uçak kazası, korona virüs salgını, ekonomik kriz..,
Ve elbette sınır ötesinde kaybettiğimiz şehitlerimiz.
Savaşlar, açlık ve yokluk ise hala dünyanın başına bela olmaya devam ediyor.
Bize düşen ise bu kötü tablo karşısında daha hassas ve daha dikkatli olmak elbette.
Peki bu krizler karşısında ülke olarak nasıl yönetiliyor devlet üzerine düşeni yapıyor mu bizler vatandaş olarak alınan önlemlere nasıl karşılık veriyoruz?
İşte tam bu süreçte mevcut kabineyi kendimce gözden geçirdim ve kısa yorumlar yaptım.
Kabinede beklentilere cevap veren de var veremeyen de..
Fuat Oktay(Cumhurbaşkanı yardımcısı):”Sessiz-sakin ama derinden çok önemli analizler yapabilme başarısı var. Süreci iyi yönetiyor. Fakat özellikle vatandaşlarla iletişim noktasında ciddi eksikleri var)
Abdülhamit Gül:(Adalet Bakanı):”Ülkenin en can alıcı talebi olan adalet-hak ve hukuk noktasında önemli reformlar yaptı. Sistemin tam oturması noktasında zamana ihtiyaç var.)
Zehra Zümrüt Selçuk(Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı):”İşveren ile işçi arasında köprü olma vazifesini tam olarak yerine getirdi sayılamaz. Emekten yana daha çok tavır koyması gerek)
Murat Kurum:(Çevre ve Şehircilik Bakanı)”En büyük şansı  işi bilen iyi bir yardımcısı var. Doğal afetler karşısında ortaya koyduğu irade bakan Kurum’a güveni kazandırdı ama hala eksikleri var”
Mevlüt Çavuşoğlu:(Dış İşleri Bakanı):”İnanılmaz gayreti var. Samimi ve başarılı. Kabine de yeri en sağlam bakanlardan. Vatandaşında sevgisini kazanan Çavuoğlu dış işlerinde yüz-akımız)
Fatih Dönmez:(Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı):”Valla işin doğrusu sayın Dönmez’in bakanlığından ülke adına  kazanımlar noktasında ortaya koyacağım bir tespitim yok. Ortada gidiyor”
Mehmet Kasapoğlu:(Gençlik ve Spor Bakanı) “Yüzü güldüğünde daha sempatik oluyor. Spor bakanlığının hakkını veriyor gençleri kazanarak onlara fırsat tanıyor”
Berat Albayrak(Hazine ve Maliye Bakanı):”Ekonomik anlamda bu bakanlığın hakkını vermek çok ama çok zordur. Bu kadar olumsuzluklara ve saldırılara rağmen ayaktaysak  bu bir başarıdır”
Süleyman Soylu:(İçişleri Bakanı):”Terörle mücadele noktasındaki başarı ortada.24 saatini ülkenin huzuru ve güvenliği için ayıran başka birini görmedi bu İçişleri Bakanlık koltuğu)
Mehmet Nuri Ersoy:(Kültür ve Turizm Bakanı)”Bakan beyin ne kadar başarılı olmadığını bu virüs krizine karşı önlemleri ile anlayacağız. Turizm de dünya ve ülkemiz perişan durumda)
Ziya Selçuk:(Milli Eğitim Bakanı):”İşin doğrusu kendisinden çok ama çok umutluydum. Çok destek yazıları yazdım ama gelinen nokta ortada bana göre tam bir hayal kırıklığı)
Hulisi Akar:(Milli Savuma Bakanı)”Askeri deneyim ve birikimleri takım elbisesi altında  devam ettirme noktasında sayın bakanını başarılı buluyorum. Sınır ötesinde önemli başarılara imza attı ”
Fahrettin Koca:(Sağlık Bakanı) “Ben hep diyorum bilime-liyakata ve dürüstlüğe önem vermedikçe hiçbir şey yapamayız. Sağlık bakanı devletin gücünü ortaya koydu bilimden ve şeffaflıktan yana oldu”
Mustafa Varank:(Sanayi ve Teknoloji Bakanı)”Siirt’te uzunca sohbet yapma fırsatım oldu. Aklı ve yüreği ila hareket ediyor. Ama henüz beklenen çıkışı yapamadı)
Bekir Pakdemirli:(Tarım ve Orman Bakanı) “Valla önümüzdeki kabine değişikliğinde yeri sağlam olmayanlardan biri sayın bakan. Ortaya koyduğu başarı yada tarımda bizi rahatlatacak projesi yok)
Ruhsar Pekcan:(Ticaret Bakanı) “Ülkemizde kadın yönetici olmak hele siyasetçi olmak hiç kolay değil. Ruhsar hanım bu dez avantajını avantaja çeviremedi ne yazık ki başarılı olamadı)
Mehmet Cahit Turhan(Ulaştırma ve Altyapı Bakanı) “Devlet adamlığı sadece başarı ve çok çalışmakla ölçülmez. Dürüstlük ve sadakat çok önemlidir. Sayın bakana bu noktada gözü kapalı güvenebilirsiniz”
Genel anlamda baktığımızda her türlü krizlerle, doğal afetlerle ve hastalıklarla uğraşan terör belası ile mücadele eden ekonomide ayakta kalma savaşı veren bir kabine var.
Ama hayal kırıklığı yaratanlarda..
Bazen hiç ummadığımız isimleri de tanıma fırsatı buluyoruz.
Korona virüs belasına kadar sağlık bakanın adını-şanını duyan yoktu.
Ama gördük ki çok ama çok başarılı bir sağlık bakanına sahipmişiz.
Siyasetçiler artık bıraksın bazı alışkanlıkları.
Liyakattan yana olsunlar.
Bilime inansınlar.
Kutuplaştırıcı değil birleştirici olsunlar.
Yüzleri gülsün pozitif enerji versinler
Suratları hep asık öfkeli olmasın..
Allah hem onların hem de bizlerin yardımcısı olsun.
Ülkemizi daha yaşanabilir daha huzurlu ve refah bir ülke olması için hepimize düşen şu sıralar gerçekten ama gerçekten birlik ve beraberlik içinde olmaktır.