Türkiye genelinde kadına yönelik şiddet oranlarında yüzde 27 ile en düşük oranın Doğu Karadeniz Bölgesi’nde olduğunu belirten Köseoğlu, “Karadeniz erkeğini ayakta alkışlıyorum. Karadeniz erkeği, kadınına her zaman sahip çıktığını, koruyup kolladığını bu istatistiklerle bir kez daha ortaya koymuştur.” dedi.


Kadınların yaşamının herhangi bir döneminde fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldığını belirterek, “Ülkemizde kadın cinayetlerinde geçtiğimiz yıla oranla maalesef artış görülüyor. Eğitim seviyesi düştükçe şiddet oranı yükseliyor. Ancak bu durum dünya ortalamasında seyrediyor. Bu da bize aslında kadına yönelik şiddetin evrensel bir olgu, evrensel bir problem haline geldiğini gösteriyor. Şiddet aslında sadece yasal düzenlemelerle çözülebilecek bir sorun değildir. İnsanımızın eğitimi, değerler eğitimi, toplumsal önyargılarla bilinçli ve sistematik mücadelede hala kat edeceğimiz çok mesafe var. Ne kadar üzücüdür ki, kadınlarımızın en yakınları tarafından (eşi, babası, oğlu, kardeşi) tarafından öldürülüyor, şiddete ve cinsel istismara maruz kalıyor. Şiddete uğrayan kadınlarımız sessiz kalmamalı, kesinlikle susmamalı, bu olayı gizlememelidir. ‘Kol kırılır, yen içinde kalır’ gibi, ‘Kan kusup, kızılcık şerbeti içtim demek’ gibi atasözlerimiz bu tarz konular için geçerli değildir. Şunun çok iyi bilinmesi gerekir ki; kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddet bir suçtur! Kadına yönelik şiddet bir insan hakları ihlalidir, insanlığa ihanettir.” dedi.
 
Birlik Ve Kardeşliğe İhtiyacımız Var


 
Saadet Partisi Ortahisar ilçe başkanlığı Pelitli mahallesinde gerçekleştirdiği kahvehane sohbet programı ile vatandaşlarla bir araya geldi. Programda açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, birlik mesajı verdi. Başkan Kurt birlik ve beraberliğe dikkat çekerek: “Konu vatan meselesi olunca artık yanlışları konuşmak değil çözümleri konuşmak gerektiğine inandığımız için, bundan sonra yapılması gerekenleri dile getirmek lazım.  Bu zor günleri hep birlikte, kenetlenerek ve kardeşhane bir tutum sergileyerek atlatmak zorundayız. Ayrıştırıcı, ötekileştirici, düşmanlığı körükleyen beyanlarda bulunulmaması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki Türkiye gemisinde hepimiz birlikte yolculuk yapıyoruz ve bu gemi batarsa hepimiz birlikte batarız” dedi.
 
 “Bir anneyi ne rahatlatacaksa o yapılsın”


 
AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu Türkiye’de son günlerde yaşanan çocuk istismarı ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Ayvazoğlu; “Suç ve suçlu skalası her geçen gün genişliyor. Düşünsel ve toplumsal arka planlarımızın meşrulaştırdığı ya da reddettiği yeni tanımlar oluşturuyoruz. Tanımı, tarifi, değerlendirmesi, kritiği yapılamayacak, adına istismar, taciz, tecavüz ne derseniz hafif, karşılıksız ve geçersiz kalacak bir acının içinden geçiyoruz günlerdir. Acının içinden geçiyoruz dememe bakmayın, biz acı duyduğumuzu zannediyoruz ama acı en son 3 yaşında bir çocuğun korku dolu gözlerinde ve serçe kalbinde mühürleneli çok oldu. Yavrularımıza değil dokunmayı, yan gözle bakabilecek her canlıya 'katli vaciptir' hükmünün dahi bir kısas olamayacağına inanıyorum. Bu nedenle ölümün bile kurtuluşları olduğunu düşündüğüm bu sapkınlara suçlu diyerek suç eylemini bile kirletebilecek bir yaptırım öngöremiyorum. Öngörebildiklerimi de buradan yazamıyorum. Doğum sancısı ve evlat acısından daha büyük bir eşikte dayanması, susması ve yaşaması beklenilen bir anneyi ne rahatlatacaksa o yapılsın. Çocuklara yaşatılan korku ve acı dolu o zaman diliminin idam sehpasına vurulacak bir ayak darbesi ile eşitlenebileceği yanılgısına düşülmesin. Hele hele hiç kimse "bu bir hastalıktır ve o insanlar da topluma kazandırılmalıdır" gibi hümanist bir tespit cinayetine yeltenmesin. İnsanlar topluma kazandırılabilir ancak unutulan bir şey var; çocuklara tecavüz edebilenler insan değildir.”
 
Yeniden Sevinç

 
Çaykara Esnaf Ve Sanatkarlar Kooperatifi Genel Kurulu sonucunda Ahmet Sevinç dördüncü defa başkanlığa seçildi. 370 oydan 188’i alan Ahmet Sevinç başkan oldu.  Başkanı Ahmet Sevinç Genel Kurula göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti. Çaykara için çalışacaklarını söyledi.
 
MHP Gümüşhane’de Harakete Geçti 

Gümüşhane'de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı tarafından Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler için lokma dağıtıldı. Cuma namazı sonrası Kemaliye Camii önünde kurulan stantta partililerle bir araya gelen MHP İl Başkanı Nadim Aydın, harekata destek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Aydın, "Allah şehitlerimizin şefaatinden bizi mahrum eylemesin. Orada mücadele eden askerlerimizin ve güvenlik güçlerimizin ayağına taş değdirmesin. Allah onları muzaffer etsin. Onlar orada olduğu müddetçe biz buralarda rahatız." diye konuştu.
 
Dekan Değişikliği


 
Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne vekaleten dekan ataması gerçekleştirdiği öğrenildi. RTEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Torul, dekanlık görevini aynı fakültenin Botanik Anabilim Dalı Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Makbul’e devretti. Torul, RTEÜ’nün kuruluşundan bu güne kadar üniversitede uzun yıllar idarecilik yapmış, rektör yardımcılığı, dekan ve öğretim üyeliği görevlerinde bulunmuştu.
 
Buna dikkat edin!

E-devlet soyağacı sorgulama sayfası yeniden aktif hale getirildi. Oluşturulan talebin ardından bazı vatandaşlar öğrendikleri soyağacı bilgilerini açık bir şekilde sosyal medyada paylaştı. Bankalar bu konuda vatandaşları uyarıyor. Bankalar anne kızlık soyadının hiç kimse ile paylaşmaması için uyarıyor. Soyağacı bilgilerini açık bir şekilde sosyal medyada paylaşması kişisel veri güvenlikleri için tehlike oluşturuyor. Güvenliğiniz için soyağacı bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın.
 
Editör: TE Bilisim