O KUPAYI HAYATTA GERİ VERMEZLER!
 
Siyasilerin laf aralarında sürekli zikrettikleri “Trabzonlular” takıntısının nedenini çok anlamış olmasam da beklemeye başladım.
Özellikle Ak Parti Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun Trabzonlulara yönelik “ Pontus “ suçlaması ve AK Parti Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün  bir Trabzonlu hanımefendiye yönelik “Sizi biz Müslüman yaptık” sözlerinden sonra ciddi ciddi beklemeye başladım!
Bakalım “ Adem ile Havva da Trabzonluydular o yüzden Cennetten kovuldular!” Söylemi hangi siyasetçiye nasip olacak!
 
Ben gençken vardı onlar.
Papatyalar derdik adlarına. Özal dönemiyle ortaya çıkan, sabahtan akşama servet sahibi olan amcaların kokoş karılarıydı onlar.
Çoğu zaman gözlerinde koca koca, taşlı tuşlu gözlüklerle en pahalı mekanlarda yoksul çocukların başlarını okşarken boy boy poz verirken izlerdik Papatyaları. İktidarın son zamanlarında çığrından çıkmış, insanların gözlerinin içine içine sokarak yaşadıkları saltanat, şaşa, şatafat halkta nefret uyandırmış bu yüzden de büyük tepki toplamışlardı.
 
Şimdilerde yine aynı taşlı tuşlu koca koca gözlükleri, kendilerinden önceki iktidar zenginlerini -haksızlık- diyerek yerden yere vuran, cebinde beş kuruş parası yokken akşamdan sabaha zenginleşen abilerin kah Eyüp Sultan önünde, kah en pahalı otelin kermes salonlarında -garibanlara yardım- diyerek poz veren hanımlarında görmekteyiz.
Anlayacağınız değişim önce gözlükle başlıyor!
 
Kısacası kimse kendinden önceki siyasilere laf etmesin.
Fırsatını bulunca herkes aynı!
 
Hiç sevmediğiniz, sizi üzerek canınızı yakan birinin, sizin paranızla sevap işlemesini ister misiniz?
Ya da hiç tanımadığınız, ömrünüzde görmediğiniz birinin sizin paranızla sizin yerinize sevap kazanmasını?
Ne alaka? Dediğinizi duyar gibiyim...
Maalesef öyle! Sizin, benim verdiğim vergilerden kesilen paralarla oluşturulan kurum bütçelerinin, kuralarıyla ya da çekilişleriyle Umre ziyareti yapmanın anlamı bu aslında.
Sözüm kendi parasını kendisi verip gidene değil elbet.
Sözüm halkın vergileriyle oluşturulan kurum bütçeleriyle üstüne üstlük kurumlardan torpil bularak   “ Kura bana çıktı, çekilişi ben kazandım” diyerek bu kutsal görevi suistimal edenlere...
Hayır yani,hayır işleyip sevap kazandığınızı falan mı sanıyorsunuz?
 
Sonuçta normalde bir kişiye yada eşe dosta olan kul hakkı borcunuz, başkasının parasıyla yaptığınız Umre sayesinde binlerce, yüzbinlerce kişiye çıkmakta. Böylesi kul hakkına girilen bir ortamda yapılan Umre’lerin kabul olduğunu düşünmek, kimse kusura bakmasın ama tam bir beleşcilik!
 
Bazen eleştiriyoruz, zamane gençleri falan diyoruz ama harika gençliğimiz var. Hayalleri sağlam,yaratıcılık dolu, üretken harika gençler. Ne yazık ki, okudukları liselerin son yıllarını üniversiteye girmek için harcayan, gelecek endişesiyle çırpınan enerji dolu gençler.
Bir yandan da her geçen gün mahalle aralarında açılan üniversitelerimiz var.
Dolayısıyla herkes avukat, herkes mimar, herkes mühendis, herkes psikolog olmak için debeleniyor.
Bunca kalabalık arasında üniversitelerin öğretim görevlisi, rektör kalitelerini bir tarafa attım, bu okullardan plansız, proğramsız bir şekilde akın akın mezun olan gençlerimiz var.
Dolayısıyla iş bulabilme de de sıkıntı var.
Ama bir yandan da, marangoz, su tesisatçısı, elektrik ustası vs gibisinden de ara eleman ihtiyacı var.
En azından gençlerimizi ihtiyaçlar ve rakamlar doğrultusunda sistemli bir şekilde meslek liselerine yönlendirsek sorunun bir nebze çözüleceğini düşünüyorum.
Yoksa gelecek onlar için tam bir kaos!
 
Türkler yapamaz dediler!
Ama yaptık...
Bizim de hem yerli hem de milli bir internet oyunumuz var artık.
Eğer bu dünyadan sıkılıp Galaksi de benim de bir gezegenim olsun istiyorsanız ve bu tarz oyunları seviyorsanız, şiddetle tavsiye ediyorum.
Apple Store ve Google’den indirebileceğiniz oyunun adı SPACE MERGE: Galactic Idle Game.
Oyunun bir güzel tarafı daha var ki , yaratıcısının Trabzonlu olması. Oyunun yaratıcısı Hüseyin Bulut kardeşimize destek olalım.
Haydi Trabzon, Haydi Karadeniz, Haydi Türkiye SPACE MERGE indirmeye...
 
Sigara satın alma yaşının yeni düzenlemelerle 21’e çıkarılması beklenirken, bir arkadaşım sordu: Ülkemiz de milletvekili seçilme yaşı 18.
Peki mecliste kanun yapma yetkisine sahip 18 yaşında ki vekil, sigara almaya babasıyla mı gidecek?
!!!!!
Düşündüm... Düşündüm... Sonuçta çocuk vekil!
Dedim ki; Sigara sağlığa zararlıdır... İçmeyiversin efendim!