Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılan kabine toplantısı sonrası kararları duyurdu.

Üniversite öğrencilerinin ve mezunlarının heyecanla beklediği KYK kredisi geri ödemelerine ilişkin düzenleme kararı açıklandı. Artık kredi geri ödemesini halen yapmakta olan ya da vergi dairelerine devreden tüm borçluların kredi geri ödemeleri ana para üzerinden yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında kredinin üzerine eklenen enflasyon farkının silindiğini duyurarak "Kredi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Aldığımız kararla, kredi geri ödemelerinde toplam 26 milyar liranın üzerinde bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz." dedi.

Böylece mezun olup geri ödemesi başlayacak 1 milyon 49 bin,  kredi almış ancak henüz mezun olmamış 812 bin, geri ödemesi vergi dairelerince takip edilen 1 milyon 295 bin olmak üzere toplam 3 milyon 157 bin gencimizin sorununu çözmüş olduk. Artık sadece aldıkları kredi kadar sorumlu olacaklar. 

Kemal Kılıçdaroğlu'na: Sıkıyorsa gel ispatla

Kemal Kılıçdaroğlu'nun krediler konusundaki faiz çıkışına da tepki gösteren Erdoğan şunları söyledi:

Bugüne kadar kredi ödemelerinin yıllık güncellemesi belirli bir faizden değil, yurt içi üretici fiyat endeksi farkına göre yapılıyor. Hiçbir zaman biz faiz uygulaması yapmadık utanmadan sıkılmadan faizden bahsediyor. Sıkıyorsa gel bunu ispatla. Kimden faiz almışız bunu ortaya koy. Hiçbir öğrenci faiz uygulamasına tabii tutulmadı.

Ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin ücreti yükseldi

Ücretli öğretmen ve usta öğretici konumundaki öğretmenler için de maaş düzenlemesi kararını da duyuran Cumhurbaşkanı "Bir müjde de ücretli çalışan öğretmenlerimize ve usta öğreticilerimize vermek istiyorum. Her 5 ders için ilave 1 saat ek ders ödemesi yapacağız. Haftada 30 saat derse girenin alacağı ücret 3400 liradan 5740 liraya yükselmektedir." diyerek düzenlemeyi duyurdu.

Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi son sınıflara asgari ücret

Cumhurbaşkanı Erdoğan tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesi son sınıf öğrencilerine maaş ödemesi yapılacağını böyle duyurdu: "Devlete bağlı üniversitelerimizin Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerinin son sınıf öğrencilerine asgari ücret tutarı kadar ödeme yapılacak. Hayırlı olmasını diliyorum. Hekimlerimize ve diğer çalışanlarımıza yönelik hiçbir şiddet eylemi kabul edilemez."

Editör: TE Bilisim